فراشپز- پلو هفت رنگ، یکی از انواع غذاهای مجلسی خوشمزه و قدیمی ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد.
پلو هفت رنگ یکی از انواع غذاهای مجلسی و قدیمی ایرانی است که با مواد متنوعی درست میشود.
برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو هفت رنگ در ادامه با ما همراه باشید.
کلم بروکلی ½ کلم بروکلی
گل کلم ½ گل کلم
فلفل دلمهای رنگی ۱ عدد
عدس ۱ پیمانه
برنج ۳ پیمانه
فیله مرغ ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
آب لیمو ترش تازه به مقدار کافی
زعفران دم کرده به مقدار کافی
نمک، زردچوبه زیره به مقدار کافی
پولبیبر و پاپریکا به مقدار کافی
برای تهیه پلو هفت رنگ به روش مجلسی در ابتدای کار برنج را شسته و به همراه مقداری نمک درون یک کاسه مناسب میریزیم، سپس اجازه میدهیم برنج به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد.
در این مرحله عدس را شسته و به همراه مقدار کمی نمک درون یک قابلمه حاوی آب میریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه میدهیم عدس درون آب جوش بماند تا کاملا پخته و نرم شود.
حالا یک قابلمه جداگانه را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به نقطه جوش برسد. زمانی که آب جوش آمد، برنج خیس خورده را آبکشی کرده و به قابلمه حاوی آب جوش میافزاییم.
در ادامه اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود پس از گذشت این مدت، زمانی که اطراف دانه برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت برنج را آبکشی میکنیم.
حالا عدس پخته شده را درون آبکش ریخته تا آب اضافی اش خارج شود، سپس درون قابلمه مورد نظرمان را مقداری روغن مایع ریخته و ته دیگ دلخواهمان را درون آن فیکس میکنیم. در ادامه یک لایه برنج درون قابلمه میریزیم.
حالا مقداری عدس به همراه زیره و زعفران دم کرده به صورت پخش روی برنج میریزیم، سپس به همین صورت ادامه میدهیم تا مواد تمام شوند. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن قرار میدهیم.
حالا درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی آن میگذاریم، سپس اجازه میدهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد. در این فاصله سینه مرغ را به صورت نواری نازک خرد کرده و یک تابه روی حرارت قرار میدهیم.
حالا مقداری روغن مایع به تابه اضافه کرده، سپس اجازه میدهیم روغن به خوبی گرم شود. در ادامه سینههای مرغ را به همراه مقداری نمک، زردچوبه، پاپریکا، پولبیبر، زعفران دم کرده و یک قاشق آب لیمو تازه به تابه میافزاییم.
در ادامه سینه مرغ را تفت میدهیم تا کاملا پخته و سرخ شود، سپس کنار میگذاریم. حالا پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کرده و درون همان تابه که سینههای مرغ را سرخ کرده ایم به همراه مقداری زعفران سرخ میکنیم.
در این مرحله گل کلم را به همراه فلفل دلمهای و کلم بروکلی به صورت ریز خرد کرده، سپس پیاز سرخ شده را از تابه خارج کرده و گل کلم را به همراه فلفل دلمهای به تابه میافزاییم و کمی تفت میدهیم.
حالا مقداری نمک، آب لیمو ترش تازه و زعفران دم کرده به تابه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم، سپس کلم بروکلی را به تابه میافزاییم و به حدی که رنگ آن تغییر نکند تفت میدهیم. در ادامه نیمی از پیاز سرخ شده را به تابه میافزاییم.
زمانی که عدس پلو کاملا دم کشید، آنرا مخلوط کرده تا مواد یکدست شوند و درون ظرف مورد نظرمان میریزیم، سپس صیفی جات سرخ شده را به همراه سینه مرغ روی پلو ریخت و با پیاز داغ باقی مانده تزیین میکنیم. نوش جان.
منبع: چی شی
فراشپز- پرپین گیاهی است که بیشتر در جنوب کشور کشت میشود؛ به همین دلیل تهیه…
فراشپز- غذاهای ساندویچی جزء دسته غذاهای بسیار پر طرفدار هستند که شما میتوانید به سادگی…
فراشپز- هر فردی که از خوردن میوه به لذت برده باشد، بدون شک از طعم…
فراشپز- “مرغ مارپیچی” یک سالاد خوشمزه و دلچسب با ظاهری زیبا ویژهی مجالس و میهمانیهای…
فراشپز- درست کردن غذاهای بین المللی و جدید همیشه یه حس خوب و خلاقانه رو…
فراشپز- قیمه کورگ از انواع خورشت محلی و سنتی کردی است که رسپی آن اصالتا…