فراشپز- به دنبال یک صبحانه سالم و خوشمزه بدون گلوتن هستید؟ پنکیک آرد برنج پاسخ شماست! با استفاده از آرد برنج میتوانید پنکیکهایی نرم، پفدار و پر از طعم تهیه کنید که برای افرادی با رژیم غذایی بدون گلوتن یا کسانی که به دنبال یک جایگزین سالم برای آرد گندم هستند، ایدهآل است. آرد برنج نه تنها فاقد گلوتن است، بلکه سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر است که به شما انرژی پایدار میدهد. در این مطلب با طرز تهیه پنکیک با آرد برنج آشنا خواهید شد تا صبحانههایتان را متنوعتر و سالمتر کنید.
آرد برنج ۱ فنجان
نشاسته ذرت ۱٫۵ قاشق غذاخوری
شکر۲ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر۳ قاشق چایخوری
شیر (هر نوع) ۱ فنجان
تخم مرغ زده شده ۱ عدد
کره ذوب شده ۱ قاشق غذاخوری
عصاره وانیل ۱ قاشق چایخوری
اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک با آرد برنج این است که در یک کاسه بزرگ، آرد برنج، نشاسته ذرت، شکر و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید تا همه چیز به خوبی ترکیب شود در نهایت در وسط کاسه، یک حفره ایجاد کنید و شیر، تخم مرغ، کره و وانیل را اضافه کنید. با یک همزن، مواد مرطوب را با مواد خشک ترکیب کنید تا همه چیز به خوبی ترکیب شود.
اکنون کاسه را کنار بگذارید و اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۰ دقیقه بماند. این مرحله ضروری است تا خمیر آرد برنج بتواند مایع را جذب کند و غلیظ شود و باعث شود پنکیکها بافت ضخیمتر و پفدارتری داشته باشند.
در این مرحله یک ماهیتابه نچسب یا گریل را روی حرارت متوسط گرم کنید. پس از گرم شدن، با روغن یا کره چرب کنید و حدود ۳ قاشق غذاخوری خمیر را برای هر پنکیک روی ماهیتابه داغ بریزید. طرف اول را به مدت تقریبی ۲ دقیقه بپزید و هنگامی که لبهها مشخص شدند و وسط پنکیک شروع به حباب زدن کردند، برگردانید و به مدت یک دقیقه دیگر از طرف دیگر بپزید. با خمیر باقیمانده این فرآیند را تکرار کنید تا حدود ۱۲ پنکیک به دست آید. با تاپینگها و شربت مورد علاقه خود سرو کرده و میل کنید. نوش جان!
پنکیک با آرد برنج یک گزینه عالی برای افرادی است که به دنبال یک صبحانه یا میان وعده سالم و بدون گلوتن هستند. با رعایت نکات زیر میتوانید پنکیکهای خوشمزهتر و حرفهایتری داشته باشید:
اصلیترین تفاوت آرد برنج با آرد گندم این است که آرد برنج، چون گلوتن ندارد برای افرادی که حساسیت به گلوتن دارند هم مناسب است از طرف دیگر نبود پروتئین گلوتن باعث میشود خمیر حاصل از آن حالت کشسانی و ارتجاعی دارد به همین دلیل بافت پنکیکهای برنجی سبکتر و نرمتر است.
آرد برنج طعم ملایم و کمی شیرین دارد که همین باعث میشود پنکیکهای برنجی طعم طبیعی و دلپذیری داشته باشد. یکی دیگر از ویژگیهای جذاب آرد برنج این است که آرد برنج رطوبت را سریعتر جذب میکند بنابراین در طرز تهیه پنکیک با آرد برنج مهم است که حتما به مدت ۱۰ دقیقه قبل از پخت به خمیر استراحت دهید تا مایعات به خوبی جذب شوند.
اگر آرد برنج در دسترس ندارید، میتوانید از آردهای بدون گلوتن دیگری مانند آرد بادام، آرد نارگیل یا آرد ارزن استفاده کنید.
اگر میخواهید پنکیک برنجی پفکی داشته باشید بهتر است حتما مقداری نشاسته مثل نشاسته ذرت به خمیرش اضافه کنید تا پنکیکها پفکی شوند. برای پفدار شدن بیشتر پنکیکها، میتوانید کمی جوش شیرین به مواد اضافه کنید.
تخم مرغ یکی از اجزای اصلی و حیاتی در تهیه پنکیک است. این ماده نقشهای مهمی را در ساختار و طعم پنکیک ایفا میکند. اما اصلیترین نقش تخم مرغ این است که به پنکیکها چسبندگی و بافت یکدست میدهد و و از خشک شدن آنها جلوگیری میکند.
اگر به دلایلی نمیتوانید از تخم مرغ استفاده کنید، میتوانید از جایگزینهای تخم مرغ برای تهیه پنکیک استفاده کنید. یکی از جایگزینهای اصلی تخم مرغ در تهیه پنکیک ماست یونانی است، چون هم پروتئین دارد هم غلظتش بالاست. اما در کنار آن موز له شده هم میتواند به عنوان یک چسبنده طبیعی عمل کند و به پنکیکها رطوبت و طعم اضافه کند.
انتخاب نوع شیر در تهیه پنکیک میتواند تاثیر قابلتوجهی بر طعم، بافت و حتی ارزش غذایی آن داشته باشد. هر نوع شیر ویژگیهای منحصر به فردی دارد که به پنکیک شما طعم و بافت متفاوتی میبخشد. البته میتوانید پنکیک خود را بدون شیر هم تهیه کنید.
برای آن که پنکیکتان هم خوب بپزد، هم نسوزد باید حرارت ماهیتابه را متوسط تا زیاد تنظیم کنید تا پنکیکها به خوبی طلایی شوند و وسط آنها پخته شود.
در طرز تهیه پنکیک با آرد برنج ضخامت پنکیکها را متناسب با ذائقه خود تنظیم کنید. پنکیکهای نازک سریعتر پخته میشوند و پنکیکهای ضخیمتر بافت نرمتری دارند.
پنکیکهای برنجی را با انواع تاپینگها مانند عسل، مربا، میوه، آجیل، شکلات و … سرو کنید. پنکیکهای باقیمانده را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از مصرف، مجدداً گرم کنید. البته میتوانید در فرایند تهیه و پخت پنکیک هم از میوهها و آجیلهای مختلف استفاده کنید.
اگر دوست دارید پنکیک آرد برنج شما طعمهای متفاوتی داشته باشد میتوانید به خمیر آن پودر دارچین، هل یا وانیل یا حتی پودر قهوه و نسکافه اضافه کنید.
منبع: کاله
فراشپز- کیک لیوانی؛ یکی از روشهای تهیه کیک میباشد که به راحتی و بدون ترازو…
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز چینی با مواد اولیه شامل: ۲۰۰ گرم برنج، ۱۱۰…
فراشپز- خوراک سیب زمینی شیرین؛ یک خوراک نرم و لذید که پایهٔ آن سیبزمینی شیرین…
فراشپز- خیلی از پزشکان معتقدند که معجزه خواب راحت، درمان بسیاری از مشکلات روحی و…
فراشپز- برنج یکی از غلات بسیار محبوب است و در وعدههای غذایی اکثر ایرانیها و…
فراشپز- این ویدئو که در خیابانهای سئول کره جنوبی ضبط شده است، فرآیند پخت یک…