فراشپز- یکی از ترکیبات جذابی که میتوان همراه پنیر کرد، زیره است. با ترکیب زیره در مرحله تولید پنی، میتوان از خواص آن بهره برد. زیره طبع گرمی دارد بنابراین برای تعدیل طبع سرد پنیر بسیار مناسب است. این پنیر بسیار مناسب عصرانه و میانوعدههای جذاب ما ایرانیهاست. در تهیه این پنیر به صورت سنتی معمولا علاوه بر زیره، سیر هم استفاده میشود، اما اگر سیر دوست ندارید میتوانید آن را حذف کنید.
شیر پرچرب چهار لیتر
سرکه سفیدن صف استکان
زیره به مقدار لازم
سیر له شده به مقدار لازم
ابتدا شیر را در قابلمه میریزیم و به آن حرارت میدهیم تا به جوش آید.
در این روش تهیه پنیر، بعد از به جوش آمدن شیر و یک دقیقه قبل از اضافه کردن سرکه سفید، زیره را به شیر اضافه میکنیم. بعد شیر را هم میزنیم تا زیره در آن کاملا پخش شود.
بعد از آن که خوب زیره و شیر با هم مخلوط شدند، سرکه را به شیر اضافه میکنیم. مجددا حدود ۳ الی ۴ دقیقه شیر را هم میزنیم و شدت حرارت را کم میکنیم. میبینید که شیر کاملا بریده شده و به پنیر تبدیل شده است.
پس از گذشت چند دقیقه، به آن سیر له شده را هم اضافه میکنیم. به مدت ۵ دقیقه این مخلوط را هم میزنیم و در حین هم زدن، نمک را هم به شیر بریده شده اضافه میکنیم.
وقتی که شیر کاملا بریده شد و تکههای جامد شیر در آب آن دیده شد، مخلوط را درون کیسه پنیرگیری یا پارچه تنظیف میریزیم و زیر آن ظرفی قرار میدهیم که آب پنیر در آن ظرف بریزد. بعد کیسه را با بند یا کش میبندیم و روی آن یک وزنه سنگین قرار میدهیم.
به مدت حداقل ۵ تا ۶ ساعت آن را به حال خود رها میکنیم تا پنیر انسجام خود را به دست بیاورد و آب آن کاملا گرفته شود. بعد از این مدت، مراحل تهیه پنیر زیره کامل شده است و میتوانیم با انتقال پنیر به آب نمک و نگهداری آن در یخچال، به مدت سه الی چهار روز پنیر را مصرف کنیم. نوش جان!
در تهیه این پنیر میتوانید به جای سرکه یک لیوان ماست اضافه کنید.
در تهیه این پنیر سنتی که خواص بسیار خوبی دارد میتوانید سیر را حذف کنید یا اگر دوست داشتید سبزیجات معطری مثل نعناع اضافه کنید.
پنیر تاریخچهای ریشهدار دارد، یک محصول غذایی است که علاوه بر اینکه روشی برای نگهداری شیر است، منعکسکننده حافظه فرهنگی و تاریخ جوامع است. انواع پنیر بر اساس ساختار فرهنگی کشورها، شرایط آبوهوایی، تنوع جانوری و تکنیکهای تولید متفاوت است.
منبع: کتاب کاله
فراشپز- برگرها جزو فست فودها و غذاهای بسیار پرطرفدار محسوب میشوند. حتی در میان کسانی…
فراشپز- اگرچه کاهش مصرف نمک برای بسیاری از افراد ضروری است، اما برخی از خوراکیهای…
فراشپز- کیک پای سیب در همه قنادیهای پیدا میشود؛ اما شما می توانید خودتان درست…
فراشپز- سس قارچ از آن سسهایی است که خالی خالی خوردنش هم جذابیت مخصوصیت خودش…
فراشپز- لقمه قارچ و تخم مرغ یکی از انواع صبحانه مقوی و کامل برای بچهها…
فراشپز- فلافل را در خانه هم میتوانیم درست کنیم: مواد لازم: نخود خام: یک فنجان…