فراشپز- پولکی از آبنباتهای خوشمزهای است که میتوان آن را به صورت جداگانه یا همراه با نوشیدنیهای گرم نظیر چای میل کرد و از طعم و عطر بینظیری که دارد لذت برد، اما در تهیهی این شیرینی خوشمزه از مقادیر بالایی شکر استفاده میشود؛ به همین جهت کالری بسیار بالایی دارد.
پولکی از آبنباتهای خوشمزهای است که میتوان آن را به صورت جداگانه یا همراه با نوشیدنیهای گرم نظیر چای میل کرد و از طعم و عطر بینظیری که دارد لذت برد، اما در تهیهی این شیرینی خوشمزه از مقادیر بالایی شکر استفاده میشود؛ به همین جهت کالری بسیار بالایی دارد.
با این حال میتوان با جایگزین کردن عسل یا شیره انگور به جای شکر نوع سالمتری از پولکی را تهیه کرد و همچنان از خوردن آن لذت برد. اگر دوست دارید با طرز تهیه پولکی رژیمی آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب از همشهری آنلاین همراه ما بمانید.
اصفهان یکی از زیباترین شهرهای ایران است که در کنار جاذبههای دیدنی متعدد خوراکیها و شیرینیهای خوشمزهای مثل پولکی دارد که عموم گردشگران به خوبی با آن آشنایی دارند. پولکی در اصل یکی از محصولات جانبی نبات به شمار میرود که اولین بار نزدیک به ۳۰۰ سال پیش در این استان آماده شد و روند تهیهی آن از گذشته تا به امروز دستخوش تغییرات چشمگیری شده است.
پیش از دنبال کردن مراحل مربوط به طرز تهیه پولکی رژیمی باید ترکیبات زیر را آماده کنید:
عسل: ۱ پیمانه
آب: نصف پیمانه
زعفران دم کرده: ۱ قاشق چایخوری
سرکه سیب یا سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو (جلوگیری از شکرک زدن): چند قطره
خلال پسته یا بادام (اختیاری): ۱ قاشق غذاخوری
بعد از آن میتوانید به سراغ مراحل آمادهسازی پولکی رژیمی و خوشمزه مطابق با موارد شرح داده شده در بخشهای بعد بروید.
دنبال کردن مراحل زیر به شما کمک میکند یک پولکی رژیمی عالی تهیه و این شیرینی را به عنوان عصرانه همراه با چای یا انواع دمنوشها میل کنید:
در مرحلهی اول مقداری زعفران را با استفاده از الک پودر و پس از آن با میزان کافی آب گرم ترکیب کنید. در آخر حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا زعفران دم بکشد و آمادهی مصرف شود.
این مرحله از آمادهسازی پولکی به ترکیب آب و عسل با یکدیگر اختصاص دارد؛ برای این منظور باید یک قابلمه با ابعاد مناسب را بر روی حرارت قرار دهید و پس از آن عسل و آب را با یکدیگر مخلوط کنید. البته به منظور ممانعت از سوختن عسل همواره حرارت را روی حالت ملایم نگه دارید و به هم زدن آن ادامه دهید تا به آرامی شروع به جوشیدن کند و به غلظت مناسب برسد.
در این بخش از طرز تهیه پولکی رژیمی باید بعد از جوش آمدن مخلوط عسل و آب، سرکه سیب و چند قطره آبلیمو را به آنها اضافه کنید. با این کار بافت پولکی شما شفافتر میشود و در عین حال به واسطهی آبلیمو شکرک نمیزند.
حال میتوانید زعفران دم کرده را به ترکیب قبلی اضافه کنید و از عطر خوشایند آن لذت ببرید. هم زدن زعفران را تا جایی ادامه دهید که کاملاً با مواد ترکیب شود. پس از آن باید اجازه دهید مخلوط شما حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آرامی بجوشد و مرتب آن را هم بزنید که نسوزد.
نکته: زمانی که مخلوط روی یک سطح سرد به سرعت سفت شود یعنی زمان آمادهسازی آن به پایان رسیده است.
در این مرحله باید سطح یکی از سینیهای خود را مقداری چرب کنید و مخلوط داغ پولکی را بر روی آن بریزید. تا ترکیب داغ است آن را با استفاده از قاشق یا ملاقه و به صورت یک لایهی نازک پخش کنید و در صورتی که به طعم پسته و بادام یا کنجد علاقه دارید تا پیش از سرد شدن این ترکیبات را بر روی مایع پولکی بریزید.
در آخر پس از سرد شدن پولکی میتوانید آن را به قطعات و شکلهای دلخواه بشکنید.
برای اینکه در زمان دنبال کردن مراحل مختلف طرز تهیه پولکی رژیمی بتوانید به بهترین و خوشمزهترین نوع این شیرینی دست پیدا کنید، لازم است نکات و ترفندهای زیر را هم در نظر داشته باشید:
از حرارت دادن بیش از اندازه مایع پولکی زعفرانی بپرهیزید؛ چرا که باعث تلخ شدن آن میشود.
در صورت استفاده از مغزیجات میتوانید آنها را کف سینی پهن کنید و بعد مایع پولکی را روی آنها بریزید.
برای جلوگیری از چسبیدن پولکی به سینی میتوانید از کاغذ روغنی هم استفاده کنید.
پس از سرد شدن پولکیها، آنها را درون ظرف دربسته نگهداری کنید تا خشک نشوند.
نسبت عسل و آب را به درستی تنظیم کنید تا پولکی شما بافت مناسبی داشته باشد.
حرارت بالا باعث سوختن عسل میشود.
حتماً مایع پولکی را به صورت یکنواخت در تمامی بخشهای سینی پخش کنید تا ضخامت آن در تمامی قسمتها یکسان باشد.
از قراردادن پولکی در یخچال خودداری کنید؛ چرا که احتمال نرم شدن آن به واسطهی رطوبت وجود دارد.
با استفاده از انواع مغزیجات ارزش غذایی پولکی به میزان چشمگیری افزایش مییابد.
استفاده از عسل در تهیهی پولکی رژیمی باعث میشود کالری آن در مقایسه با مدلهای سنتی این شیرینی پایینتر باشد؛ با این حال کالری نهایی این ترکیب به صورت مستقیم به میزان مواد و حجم پولکی مصرفی بستگی دارد و برای هر ۱۰۰ گرم بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ کالری متغیر است.
البته از آنجایی که پولکی وزن پایینی دارد و بسیار نازک است مصرف چند تکه از آن کالری چندان زیادی را به بدن وارد نمیکند و برای افرادی که رژیم دارند گزینهی مناسبتری در مقایسه با سایر ترکیبات مشابه محسوب میشود.
منبع: همشهری
فراشپز- تاس کباب، ترکیب خوشمزه خورش گوشت مخصوص با پلو یکی از غذاهای مورد علاقه…
فراشپز- طعم گوجه فرنگی را نمیتوان در غذاها نادیده گرفت. طعم آن به غذاها مزهای…
فراشپز- خرمالو را میتوان بهصورت تازه، خشک یا پخته مصرف کرد و معمولاً در سراسر…
فراشپز- سیب زمینی کریسپی پارمسانی نوع روش ویژه برای پخت سیب زمینی کریسپی است که…
فراشپز- سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالادهای گیاهی است که از ترکیب کلم بروکلی…
فراشپز- همبرگر گیاهی نوعی همبرگر سالم و بسیار خوشمزه است که به جای گوشت با…