آشپزی

طرز تهیه «پیازو» زنجان؛ مقوی و خوشمزه

فراشپز- پیازو از قدیمی‌ترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد و در گذشته بیشتر برای شام مصرف می‌شد.

پیازو از قدیمی‌ترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد و در گذشته بیشتر برای شام مصرف می‌شد. ماده اصلی پیازو، تورتا است؛ کفی که هنگام جوشاندن روغن زرد، از روی آن می‌گیرند و در زبان آذری به آن «ساری یاغ» می‌گویند.

مواد لازم

یک پیمانه عدس

یک پیمانه آلوچه و برگه زردآلو

یک عدد پیاز متوسط پوست کنده و خرد شده

۲ قاشق غذاخوری گردو آسیاب ‌شده یا آرد گندم

یک پیمانه گوجه‌فرنگی یا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

روغن حیوانی، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه پیازو

پیاز خرد شده را در روغن کمی سرخ کنید و سپس گردو آسیاب ‌شده یا آرد گندم را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

در ادامه رب یا گوجه‌فرنگی خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و وقتی بوی خامی آن‌ها گرفته شد، عدسی را که از قبل خیس کرده بودید، همراه با آب کافی به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که عدس روی حرارت ملایم کاملا بپزد.

در اواخر پخت، آلوچه و برگه‌های زردآلو که از قبل در آب گرم خیسانده بودید، به خوراک اضافه کنید تا بپزد و ترشی آن‌ها به خورد غذا برود. برخی افراد در این غذا از گوشت قلقلی و لپه استفاده می‌کنند.

منبع: کجارو

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه مرغ کردی؛ مرغ خاص و لذیذ

فراشپز- مرغ کردی نوعی روش خاص برای طبخ مرغ است که طی آن مرغ با…

3 ساعت ago

جوجه و قارچ کبابی با مرینیت ماست؛ مخصوص تعطیلات نوروز

فراشپز- جوجه و قارچ کبابی با ماست نوعی مرینیت ویژه و بسیار خوشمزه است که…

13 ساعت ago

طرز تهیه رولت توت فرنگی خامه‌ای به روش قنادی

فراشپز- رولت توت فرنگی یکی از شیرینی‌های جذاب و خوشمزه با توت فرنگی است که…

15 ساعت ago

طرز تهیه باسلوق زعفرانی برای شب‌نشینی‌های عید

فراشپز- باسلوق زعفرانی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و محبوب تبریزی‌ها است که علاوه بر شیرینی…

15 ساعت ago

طرز تهیه شیرینی بهشتی برای عید نوروز با ارزان ترین مواد

فراشپز- شیرینی بهشتی یک شیرینی خشک و بسیار خوشمزه و پر طرفدار به ویژه در…

1 روز ago

طرز تهیه شله زرد سنتی برای سفره افطار

فراشپز- شله زرد یک دسر اصیل و محبوب ایرانی است که معمولا در ماه مبارک…

1 روز ago