آشپزی

طرز تهیه «پیازو» زنجان؛ مقوی و خوشمزه

فراشپز- پیازو از قدیمی‌ترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد و در گذشته بیشتر برای شام مصرف می‌شد.

پیازو از قدیمی‌ترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد و در گذشته بیشتر برای شام مصرف می‌شد. ماده اصلی پیازو، تورتا است؛ کفی که هنگام جوشاندن روغن زرد، از روی آن می‌گیرند و در زبان آذری به آن «ساری یاغ» می‌گویند.

مواد لازم

یک پیمانه عدس

یک پیمانه آلوچه و برگه زردآلو

یک عدد پیاز متوسط پوست کنده و خرد شده

۲ قاشق غذاخوری گردو آسیاب ‌شده یا آرد گندم

یک پیمانه گوجه‌فرنگی یا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

روغن حیوانی، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه پیازو

پیاز خرد شده را در روغن کمی سرخ کنید و سپس گردو آسیاب ‌شده یا آرد گندم را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

در ادامه رب یا گوجه‌فرنگی خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و وقتی بوی خامی آن‌ها گرفته شد، عدسی را که از قبل خیس کرده بودید، همراه با آب کافی به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که عدس روی حرارت ملایم کاملا بپزد.

در اواخر پخت، آلوچه و برگه‌های زردآلو که از قبل در آب گرم خیسانده بودید، به خوراک اضافه کنید تا بپزد و ترشی آن‌ها به خورد غذا برود. برخی افراد در این غذا از گوشت قلقلی و لپه استفاده می‌کنند.

منبع: کجارو

فراشپز

Recent Posts

دست و پای سرد نشانه کمبود کدام ویتامین است؟

فراشپز- احساس سرمای مداوم در دست‌ها و پاها می‌تواند نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی مهم در…

13 ساعت ago

روش‌های خانگی از بین بردن بوی بد دهان

فراشپز- برخی از افراد نفس و دهان بدبویی دارند و البته بیشتر مواقع خودشان متوجه…

13 ساعت ago

۳ دستور برای تهیه غذاهای مفیدی که باید در زمستان بخورید

فراشپز- حقیقت این است که عادات غذایی ناسالم به طور کلی برای هیچ آب و…

14 ساعت ago

طرز تهیه پاستا سوسیس؛ خوشمزه و متفاوت

فراشپز- پاستا یک غذای محبوب است؛ حالا تصور کنید که پاستا با یک سس خوشمزه…

15 ساعت ago

فوت و فن طبخ قلیه ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب

فراشپز- چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان…

16 ساعت ago

طرز تهیه برنج مکزیکی؛ غذایی جذاب و گیاهی

فراشپز- برنج‌های مخلوط همیشه جزو لذیذترین غذاها هستند؛ هم از این جهت که می‌توانیم مواد…

16 ساعت ago