فراشپز- پیازو از قدیمیترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد و در گذشته بیشتر برای شام مصرف میشد.
پیازو از قدیمیترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد و در گذشته بیشتر برای شام مصرف میشد. ماده اصلی پیازو، تورتا است؛ کفی که هنگام جوشاندن روغن زرد، از روی آن میگیرند و در زبان آذری به آن «ساری یاغ» میگویند.
یک پیمانه عدس
یک پیمانه آلوچه و برگه زردآلو
یک عدد پیاز متوسط پوست کنده و خرد شده
۲ قاشق غذاخوری گردو آسیاب شده یا آرد گندم
یک پیمانه گوجهفرنگی یا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
روغن حیوانی، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پیاز خرد شده را در روغن کمی سرخ کنید و سپس گردو آسیاب شده یا آرد گندم را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
در ادامه رب یا گوجهفرنگی خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و وقتی بوی خامی آنها گرفته شد، عدسی را که از قبل خیس کرده بودید، همراه با آب کافی به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که عدس روی حرارت ملایم کاملا بپزد.
در اواخر پخت، آلوچه و برگههای زردآلو که از قبل در آب گرم خیسانده بودید، به خوراک اضافه کنید تا بپزد و ترشی آنها به خورد غذا برود. برخی افراد در این غذا از گوشت قلقلی و لپه استفاده میکنند.
منبع: کجارو
فراشپز- احساس سرمای مداوم در دستها و پاها میتواند نشاندهنده کمبود مواد مغذی مهم در…
فراشپز- برخی از افراد نفس و دهان بدبویی دارند و البته بیشتر مواقع خودشان متوجه…
فراشپز- حقیقت این است که عادات غذایی ناسالم به طور کلی برای هیچ آب و…
فراشپز- پاستا یک غذای محبوب است؛ حالا تصور کنید که پاستا با یک سس خوشمزه…
فراشپز- چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان…
فراشپز- برنجهای مخلوط همیشه جزو لذیذترین غذاها هستند؛ هم از این جهت که میتوانیم مواد…