آشپزی

طرز تهیه پیراشکی گوشت خوشمزه در خانه

فراشپز- پیراشکی گوشت در واقع یک غذای مغولی است که بعدها به شرق آسیا کشیده شد. این غذای بی‌نظیر با دستورالعمل‌های چینی ترکیب شده و امروزه پیراشکی گوشت چینی بسیار معروف است و رستوران‌های سراسر دنیا به دنبال کشف طرز تهیه پیراشکی گوشت هستند.

پیراشکی گوشی یک غذای مجلسی و فوق‌العاده خوشمزه و مفید بوده که بزرگ و کوچک (به ویژه کودکان) آن را دوست دارند. این غذای شگفت‌انگیز را می‌توانید به عنوان پیش‌غذا یا به عنوان یکی از غذاهای فرعی روی میز سلف سرویس بچینید و مطمئن باشید که از رنگ و بوی آن به طور مدهوش‌کننده‌ای استقبال می‌شود.

امروز در این مقاله قصد داریم دستورالعمل پیراشکی گوشت را با هم یاد بگیریم. آیا برای آن آماده هستید؟

مواد اولیه تهیه پیراشکی گوشت

بیاید ابتدا با هم مواد اولیه پیراشکی گوشت را چک کنیم. موارد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت عبارتند از:

مقدار (برای چهار نفر)

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

فلفل دلمه‌ای متوسط: ۱ عدد

پیاز متوسط: ۱ عدد

قارچ: ۲۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

پنیر پیتزا (در صورت لزوم): ۱۰۰ گرم

نمک: به مقدار لازم

فلفل سیاه: به مقدار لازم

زردچوبه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

اگر قصد دارید خمیر پیراشکی را خودتان در خانه تهیه کنید، به این موارد نیاز دارید:

آرد سفید: ۱.۵ تا ۲ لیوان الک شده

تخم‌مرغ: ۳ عدد

آب ولرم: نصف لیوان

روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری

خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

حال که با مواد اولیه آشنا شدیم، بهتر است به سراغ طرز تهیه پیراشکی گوشت به صورت گام به گام برویم.

طرز تهیه پیراشکی گوشت خانگی

تهیه مواد میانی پیراشکی گوشت

گام اول: پیازها را سرخ کنید.

اولین قدم در دستورالعمل تهیه پیراشکی، سرخ کردن پیازها است. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه داغ بریزید. وقتی حسابی طلایی و شفاف شدند، گوشت را اضافه کنید.

گام دوم: گوشت را همراه ادویه و پیاز تفت دهید.

بعد از طلایی شدن پیازها، گوشت چرخ کرده را همراه زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا بوی زهم گوشت گرفته شود.

گام سوم: سبزیجات را اضافه کنید.

در ادامه نیز قارچ‌ها را به شکل نگینی یا گرد (طبق سلیقه شما) خرد و به تابه اضافه کنید. در این مرحله بهتر است کمی آبلیمو نیز اضافه کنید تا قارچ‌ها سیاه نشوند. سپس فلفل دلمه‌ای را نیز نگینی خرد کنید و به تابه بیفزایید. آنقدری مواد را تفت دهید تا سبزیجات به خوبی سرخ و نرم شوند.

گام چهارم: رب گوجه فرنگی را همراه مواد تفت دهید.

حال وسط تابه مواد را باز و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید تا بوی خامی آن گرفته شود. نمک را در این مرحله بزنید. پس از چند دقیقه که مواد به خوبی مخلوط شد. تابه را خاموش کنید و اجازه دهید مواد سرد شوند.

تهیه خمیر پیراشکی گوشت

گام اول: خمیر را به عمل بیاورید.

برای به عمل آوردن آن، خمیر مایه فوری را همراه شکر و آب ولرم داخل یک ظرف مخلوط می‌کنیم و در ظرف را می‌گذاریم. بهتر است آن را در جایی نسبتاً گرم بگذارید تا حباب بزند. برای این کار ده دقیقه کافی است.

گام دوم: تخم‌مرغ، نمک و روغن را اضافه کنید.

پس از ده دقیقه که خمیر مایه به عمل آمد، آن را در ظرفی گود دار بریزید و نمک و روغن مایع را اضافه و مخلوط کنید تا یکدست شوند.

گام سوم: آرد بزنید.

حال برای چسبندگی مواد، مقداری آرد اضافه می‌کنید. باید مراقب باشید آنقدری آرد اضافه شود که خمیر سفت نباشد. حالا مواد را به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید.

گام چهارم: خمیر را استراحت دهید.

بعد از ۱۵ دقیقه ورز دادن، خمیر را در یک ظرف مسطح بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید. آن را به مدت یک ساعت در جای گرم قرار دهید تا استراحت کند.

گام پنجم: قالب‌ها را آماده کنید.

پس از گذشت یک ساعت، مواد را کم ورز دهید تا باد آن خالی شود، حالا با وردنه سطح آن را صاف و یکدست کنید. سپس با قالب گرد، خمیر را جدا کنید.

گام ششم: مواد را درون قالب بریزید.

حال مقداری از گوشت را داخل خمیر قالب زده بریزید و کمی پنیر پیتزا (اختیاری) اضافه کنید. حال لبه خمیر را مانند یک هلال ماه ببندید و با چنگال آن را سفت کنید.

گام هفتم: فر را روشن کنید.

حال پیراشکی‌ها را داخل سینی فر می‌گذاریم تا به خوبی پخته شوند. توجه کنید که سینی فر را باید چرب کنید و پیراشکی‌ها را با فاصله بگذارید تا به ظرف نچسبند. دمای فر بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد باشد و برای پخت پیراشکی گوشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کافی است.

غذا آماده است. حالا می‌توانید نوش‌جان کنید.

ترفندهای تهیه پیراشکی گوشت خوشمزه

برای ترفندهای تهیه پیراشکی گوشت در خانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ترکیب زرده تخم‌مرغ و شیر روی پیراشکی‌ها می‌تواند جلوه و مزه بی‌مانندی به آن‌ها بدهد.
ریختن کنجد و سیاه‌دانه پیش از قرار دادن در فر، روی پیراشکی‌ها به تزئین آن کمک می‌کند.
فراموش نکنید که برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ‌ها، به آن مقدار کمی آبلیمو بزنید.
برای کار راحت‌تر با خمیر، اندکی دستتان را خیس کنید، تا مواد به آن نچسبد.

ارزش غذایی پیراشکی گوشت چقدر است؟

هر پیراشکی گوشت ۳۴۷ کیلوکالری است که در آن مواد معدنی زیر وجود دارد:

چربی کل: ۲۲ گرم

چربی اشباع: ۶.۴ گرم

کلسترول: ۳۴ میلی‌گرم

سدیم: ۴۳۸ میلی‌گرم

کربوهیدرات کل: ۲۵ گرم

فیبر: ۰.۹ گرم

شکر: ۰.۱ گرم

پروتئین: ۱۲ گرم

کلسیم: ۱۱ میلی‌گرم

آهن: ۲.۳ میلی‌گرم

پتاسیم: ۱۱۳ میلی‌گرم

در این مقاله سعی داشتیم تا با ارائه طرز تهیه پیراشکی گوشت، به آشپزخانه شما جانی دیگر هدیه بدهیم. امید است که از این غذا در مجالس شاد خود استفاده کنید.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

تمام مزایا و مضرات چای در یک قاب

فراشپز- در طول سال‌های سال در کشورهای آسیایی، ایران و ترکیه و بریتانیا چای اصلی…

1 روز ago

ته‌چین مرغ و گشنیز؛ خوشمزه‌ترین ته‌چینی که تابه‌حال خورده‌اید!

فراشپز- ته‌چین مرغ و گشنیز یکی از انواع غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه و محبوب است…

1 روز ago

طرز تهیه کوکو سیب زمینی شکم پر مجلسی با دستور ساده

فراشپز- کوکو سیب زمینی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که به سادگی…

1 روز ago

طرز تهیه سمبوسه خوشمزه شکلات و گردو

فراشپز- این سمبوسه شکلاتی بسیار خوشمزه و طرز تهیه آن هم راحت و آسان است.…

1 روز ago

ناشف گوشت؛ غذای عربی با طعم بی‌نظیر

فراشپز- ناشف گوشت نوعی چلو گوشت خوشمزه و مشهور عربی است که طی آن گوشت…

1 روز ago

طرز تهیه چای ماسالا با پودر آماده؛ نوشیدنیِ روز‌های سرد

فراشپز- ادویه‌های موجود در چای ماسالا مانند هل، دارچین و زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارند…

1 روز ago