فراشپز- چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته میشود.
۵۰۰ گرم جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
۱۰۰ گرم دنبه ریز خردشده
۳۰۰ گرم ماست
۱ عدد پیاز پوستکنده و خلالی خردشده
۴ عدد فلفل کبابی ریز خردشده
۵ حبه سیر پوستکنده و ریز خردشده
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
۱ قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی
برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو
۱. یک قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آنقدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.
۲. جگر و دنبههای ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آنها را بهمدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس فلفلهای خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
۳. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزهدار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز بهمدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید.
۴. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشتکوب، آنها را له کنید.
۵. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آنها را به جگر، دنبه و پیاز لهشده بیفزایید.
۶. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید
منبع: ایرنا
فراشپز- خورش مرغ و قارچ یکی از انواع خورشتهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که…
فراشپز- کیک برنجی شکلاتی یکی از انواع کیکهای شکلاتی است که به جای آرد گندم…
فراشپز- دسر هویج یکی ازا نواع دسرهای ایرانی است که از ترکیب هویج پخته با…
فراشپز- لیمو شیرین یکی از میوههای پرخاصیت و خوشمزه فصل پاییز و زمستان است که…
فراشپز- کیک سیب کاراملی یکی از انواع کیکهای میوهای است که به دلیل داشتن سیب…
فراشپز- غذاهای فرآوری شده چرب، شور و شیرین میتوانند با تحریک التهاب مزمن در روده،…