فراشپز- چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته میشود.
۵۰۰ گرم جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
۱۰۰ گرم دنبه ریز خردشده
۳۰۰ گرم ماست
۱ عدد پیاز پوستکنده و خلالی خردشده
۴ عدد فلفل کبابی ریز خردشده
۵ حبه سیر پوستکنده و ریز خردشده
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
۱ قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی
برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو
۱. یک قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آنقدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.
۲. جگر و دنبههای ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آنها را بهمدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس فلفلهای خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
۳. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزهدار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز بهمدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید.
۴. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشتکوب، آنها را له کنید.
۵. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آنها را به جگر، دنبه و پیاز لهشده بیفزایید.
۶. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید
منبع: ایرنا
فراشپز- زنجبیل از جمله گیاهان دارویی معطر و تند است که فواید سلامت مختلفی را…
فراشپز- غذاهای سنتی هر منطقه بهطور ویژهای با فرهنگ و طبیعت آن منطقه پیوند دارند.…
فراشپز- خورشتهای ایرانی یکی از اصلیترین و محبوبترین غذاهای ایرانی هستند که در سراسر کشور…
فراشپز- خوردن گوجه سبز در بارداری اگر حساسیت نداشته باشید بلامانع است این میوه محبوب…
فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذاهای مختلف بهتر است؟…
فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…