بسیاری معتقدند سیبزمینی چاقکننده است، اما برخلاف تصور با این ماده غذایی میتوان انواع سالادهای خوشمزه، سالم و مناسب حتی برای افراد دارای انواع رژیم غذایی را درست کرد. تنوع این دسته از سالادها کم نیست و با تهیه هرکدام از آنها میتوان طعمی دلپذیر را کنار خانواده، دوستان و آشنایان تجربه کرد.
اگر شما هم علاقه دارید که با دستور تهیه تعدادی از سالادهای سیبزمینی آشنا شوید و سفرهای زیبا برای خود و مهمانانتان بچینید با فاطمه باقری، مدرس آشپزی همراه شوید.
سالاد سیبزمینی ساده
مدت زمان پخت: ۵۰دقیقه
تعداد نفرات: ۵
مناسب: کودکان و بزرگسالان
سیبزمینی: ۴عدد درشت
کره: ۱۰۰گرم
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
سس مایونز: نصف پیمانه
خردل: به میزان لازم
شوید تازه: ۲قاشق غذاخوری
پیاز قرمز: یک عدد متوسط
کرفس خردشده: به میزان لازم
۱- سیبزمینیها را به همراه ۲قاشق غذاخوری نمک در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و بگذارید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید سیبزمینیها بهمدت ۱۰ تا ۱۵دقیقه دیگر بپزند و کاملا نرم شوند. سپس سیبزمینیها را در ظرفی مناسب ریخته و با یک حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید و بعد آنها را بهمدت۱۵ تا ۲۰دقیقه بخارپز کنید.
۲- حین پخت سیبزمینیها، در یک کاسه کوچک، سس مایونز، کره، خردل، شوید، یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل را با هم ترکیب کنید و کنار بگذارید.
۳- وقتی سیبزمینیها به اندازه کافی خنک شدند، آنها را به ۴قسمت برش بزنید و درکاسهای بزرگ بریزید. کرفس و پیاز قرمز، ۲قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. چند ساعت در آن را بپوشانید و در یخچال بگذارید تا خنک و قابل استفاده شود.
تکنیک جوشاندن و سپس بخارپز کردن سیبزمینی باعث میشود تا تردترین و نرمترین سیبزمینی را داشته باشیم.
مدت زمان پخت: ۴۵دقیقه
تعداد نفرات: ۴
مناسب: بزرگسالان
سیبزمینی: ۵عدد درشت
ترشی: به میزان لازم
روغن زیتون: به میزان لازم
پونه کوهی خشک و آویشن خشک: ۳قاشق غذاخوری
تکههای فلفل قرمز، نمک و فلفل: به میزان لازم
۱- سیبزمینیها را در اندازههای کوچک برش بزنید. سپس در یک قابلمه متوسط با آب ترشی دلخواهآغشته کنید و بگذارید تا خوب پخته وکاملا نرم شود.
۲. سیبزمینیها را پس از پخت از آب خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند.
۳- در یک کاسه بزرگ، ترشی، روغن زیتون، پونه کوهی خشک، آویشن خشک، تکههای فلفل قرمز و نمک و فلفل را هم بزنید تا طعمدار شوند.
۳- سیبزمینیهای خنک شده را به همراه مقداری فلفل قرمز به کاسه اضافه کنید. آنها را خوب هم بزنید تا سس بهطور مساوی ظرف را بپوشاند.
در تهیه این سالاد میتوان از گیاهان و سبزیجات تازه هم استفاده کرد. این سالاد سیبزمینی با گیاهان تازه خوشمزهتر خواهد شد.
سالاد سیبزمینی با مرغ
مدت زمان پخت: یک ساعت
تعداد نفرات: ۳نفر
مناسب: کودکان، بزرگسالان
سینه مرغ: یک عدد
هویج: ۲ عدد
سیبزمینی: ۳ عدد
ذرت: نصف پیمانه
خیارشور: ۴ عدد
شوید خشکشده: ۲قاشق غذاخوری
سس مایونز، سس خردل، ماست، آبلیمو، نمک و فلفل: به میزان لازم
۱- گوشت مرغ را پخته و ریش ریش کنید.
۲- سیبزمینیها را با مقداری آب بپزید. سپس به شکل مکعبی خرد یا کاملا له کنید.
۳. هویجها را پوست گرفته و به قطعات یک دست و ریز برش دهید. با مقداری آب بپزید تا کاملا پخته و نرم شوند.
۴. مرغ، سیبزمینی و هویچ پخته شده را در ظرف مناسب بریزید.
۵. خیارشور را ریز خرد کرده و همراه با ذرت، سس مایونز، سس خردل، ماست، آبلیمو، نمک و فلفل مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس سالاد را در یخچال بگذارید تا خنک شود.
اگرچه این سالاد با مرغ آبپز شده تهیه میشود، اما شما میتوانید به دلخواه مرغ را مزهدار و گریل کنید و بهصورت برش خورده روی سالاد قرار دهید.
سالاد سیبزمینی با سس شوید و سیر
مدت زمان پخت: یک ساعت
تعداد نفرات: ۴نفر
مناسب: کودکان و بزرگسالان
سیبزمینی: ۴عدد درشت
روغن زیتون: ۲قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
مواد لازم برای سس شوید و سیر:
آب لیمو: یک قاشق غذاخوری
شوید خشک: یک قاشق چایخوری
سیر: ۳حبه
آب: یک فنجان
نمک: به میزان لازم
۱- سیبزمینیها را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با روغن زیتون چرب کنید. سپس نمک و فلفل بپاشید و در طبقه وسط فر با دمای۲۰۴درجه سانتیگراد بهمدت ۳۰-۴۰دقیقه قرار دهید تا طلایی رنگ شود.
۲- تا زمان پخت سیبزمینیها، سس شوید و سیر را درست کنید. آب لیمو، آب، مقداری کمی نمک، شوید و سیر خرد شده را داخل ظرفی بزرگ ریخته و هم بزنید.
۳- سیبزمینیها را پس از پخت از فر خارج کرده و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه خنک شوند. با خنک شدن مواد، سس شوید و سیر را به سیبزمینی اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید.
طعم سس این سالاد به ذائقه شما بستگی دارد و درصورت تمایل میتوانید مواد آن را کم یا زیاد کنید.
منبع: همشهری
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…