فراشپز- چیکن یاکیتوری یکی از غذاهای محبوب ژاپنی است که به خاطر طعم و بافت فوقالعادهاش، در سراسر دنیا طرفداران پر و پاقرصی دارد. یاکیتوری در اصل نوعی کباب است که هم با مرغ و هم با گوشت گوسفندی و گوساله میتوان آن را تهیه کرد.
چیکن یاکیتوری یکی از غذاهای محبوب ژاپنی است که به خاطر طعم و بافت فوقالعادهاش، در سراسر دنیا طرفداران پر و پاقرصی دارد. یاکیتوری در اصل نوعی کباب است که هم با مرغ و هم با گوشت گوسفندی و گوساله میتوان آن را تهیه کرد. در ضمن یاکیتوری ژاپنی را هم روی زغال، هم در فر و هم در تابه میتوانید بپزید. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه چیکن یاکیتوری به عنوان یکی از انواع جوجه کباب و نکات پخت و خوشمزه شدن چیکن یاکیتوری را به شما آموزش خواهیم داد تا یک گزینه عالی برای وعده ناهار و شام متفاوت و خوشمزه داشته باشید.
برای طرز تهیه چیکن یاکیتوری ژاپنی، سس کباب را با سس سویا، نشاسته، سرکه سیب و شکر قهوهای، نشاسته، فلفل سیاه، نمک، سیر و پیازچه درست کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و قوام بگیرد. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید سس سرد شود. سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کرده و با مقداری از سس، مزهدار کنید و یک ساعت استراحت دهید. سپس مرغها را سر سیخ بزنید و در تابه سرخ کنید یا روی زغال کباب کنید. میتوانید چیکن یاکیتوری را در فر هم بپزید. بعد از آماده شدن چیکن یاکیتوری، روی آنها را باقیمانده سس بمالید و کنجد بپاشید. چیکن یاکیتوری را با برنج یا نان سرو کنید.
برای مطالعه جزییات، مراحل و مواد لازم برای درست کردن چیکن یاکیتوری ژاپنی ادامه این مطلب را بخوانید.
سینه مرغ (بدون پوست): ۶۰۰ گرم
سس سویا: ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
سرکه سیب: ۱ قاشق غذاخوری
آب: ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر (سفید یا قهوهای): ۲ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
روغن کنجد: ۱ قاشق غذاخوری
کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
زغال کبابی و سیخ کباب: برای کباب کردن چیکن یاکیتوری
نان یا برنج: برای سرو جوجه کباب ژاپنی
مدت زمان آمادهسازی و استراحت مواد اولیه: ۱ ساعت
مدت زمان مورد نیاز برای پخت چیکن یاکیتوری: ۱۵ دقیقه
در ادامه طرز تهیه چیکن یاکیتوری مرحله به مرحله را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد سس کباب را آماده کنید
در ابتدا، برای درست کردن این کباب مرغ ژاپنی، سیرها را پوست بگیرید و رنده یا ریز خرد کنید. پیازچهها را بشویید و ریشههای آنها را جدا کنید. پیازچهها را در اندازههای ۲ سانتیمتری خرد کنید. در یک تابه، سس سویا، سیر و پیازچه خرد شده، سرکه سیب، شکر، نشاسته ذرت، آب، پودر زنجبیل، روغن کنجد، فلفل سیاه و کمی نمک بریزید.
مرحله دوم: سس چیکن یاکیتوری را درست کنید
در ادامه، تابه حاوی مواد سس را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا کمی قوام بگیرد و غلیظ شود. به خاطر استفاده از نشاسته در ترکیب مواد سس چیکن یاکیتوری، اگر از هم زدن سس غافل شوید، احتمال ته گرفتن سس وجود دارد. وقتی سس قوام گرفت، شعله را خاموش کنید و سس را کنار بگذارید تا از دما بیفتد.
مرحله سوم: سینه مرغ را آماده کنید
در فاصلهای که سس در حال خنک شدن است، سینه مرغ را بشویید و روی تخته آشپزخانه، به صورت مکعبی خرد کنید. بهتر است اندازه مکعبها خیلی درشت یا خیلی ریز نباشد (ابعاد ۲* ۲ یا ۳*۳ مناسب است). تکههای مرغ را در یک کاسه بریزید.
مرحله چهارم: مرغها را مزهدار کنید
در این مرحله از طرز تهیه جوجه کباب ژاپنی، به اندازه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از سس را روی تکههای مرغ بریزید و تکههای مرغ را با مواد سس، مرینیت کنید تا سس چیکن یاکیتوری، روی مرغها را بپوشاند. سپس روی ظرف را با سلفون یا پلاستیک فریزری بپوشانید و مرغها را در یخچال به مدت ۱ ساعت قرار دهید تا کاملا طعمدار و ترد شوند.
مرحله پنجم: مرغها را به سیخ بزنید
اگر از سیخ چوبی استفاده میکنید، سیخهای چوبی را در یک ظرف آب به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا سیخها خیس شوند. اگر از سیخ فلزی استفاده میکنید، نیازی به خیساندن سیخها نیست. وقتی مرغها کاملا طعمدار شدند، آنها را از یخچال بیرون بیاورید. سیخها را از آب بیرون بیاورید و تکههای مرغ را به سیخها بزنید.
مرحله ششم: چیکن یاکیتوری را کباب کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه چیکن یاکیتوری ژاپنی، زغالها را گداخته کنید و به صورت یکدست در منقل بریزید. سیخهای کباب را روی منقل بگذارید و اجازه دهید یک سمت آنها، طلایی شود. سپس سیخها را برگردانید تا سمت دیگر کبابها هم بپزد. وقتی کبابها پختند، آنها را در ظرف سرو بگذارید.
مرحله آخر: روی چیکن یاکیتوری رو سس بمالید و آن رو سرو کنید
در زمان سرو کردن چیکن یاکیتوری، فرچه آشپزی را به سس چیکن یاکیتوری آغشته کنید و روی مرغهای کباب شده بمالید. سپس روی چیکن یاکیتوری کنجد بپاشید. این جوجه کباب ژاپنی را میتوانید همراه با برنج آبکش یا برنج کته یا نان و چاشنیهای دلخواه میل کنید.
برای تهیه چیکن یاکیتوری بدون فر و زغال، میتوانید از این روش استفاده کنید. مانند بالا، سس چیکن یاکیتوری را درست کنید و تکههای مرغ را در سس بخوابانید و استراحت دهید. سپس مرغهای مزهدار شده را سر سیخ چوبی بزنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید. سیخها را کف تابه بچینید، طوری که روی هم قرار نگیرند.
تابه را روی حرارت بگذارید. اجازه دهید یک سمت جوجه کباب ژاپنی سرخ شود، سپس سیخها را برگردانید تا طرف دیگر آنها هم طلایی شود. بعد از آماده شدن چیکن یاکیتوری، آنها را در ظرف سرو بگذارید و روی آنها را سس بمالید. در آخر، روی جوجه کباب ژاپنی را کنجد بپاشید و آن را با نان یا برنج میل کنید.
اگر میخواهید چیکن یاکیتوری را در فر بپزید، مانند روش اول، سس جوجه کباب ژاپنی را آماده کنید و تکههای سینه را با سس مزهدار کرده و استراحت دهید. سپس فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. تکههای مرغ را سر سیخ چوبی (که از قبل خیساندهاید) بزنید.
سیخها را کف سینی بچینید و سینی را در فر بگذارید. بعد از ۱۰ دقیقه، سیخها را برگردانید تا طرف دیگر مرغها هم بپزد. سپس سیخها را بیرون بیاورید و با فرچه آشپزی، از سس چیکن یاکیتوری روی مرغها بمالید. در آخر، روی مرغهای کباب شده و آغشته به سس، کنجد بپاشید و آن را سرو کنید.
سس سویا (طرز تهیه سویا سس) در حالت کلی، شور است. بنابراین در زمان اضافه کردن نمک به مایه سس، احتیاط کنید تا سس شما شور نشود.
در دستور اصلی سس چیکن یاکیتوری، از شکر قهوهای در سس استفاده میشود اما اگر شکر قهوهای در دسترس ندارید، از شکر سفید استفاده کنید.
میتوانید به سیخ چیکن یاکیتوری، علاوه بر جوجههای طعمدار شده، پیاز، فلفل دلمهای و قارچ هم بزنید.
اگر میخواهید در طرز تهیه چیکن یاکیتوری در فر یا تابه، جوجه کباب شما طعم دودی بگیرد، یک یا دو تکه زغال را روی شعله گاز، بگذارید تا سرخ شود. سپس زغالها را در یک کاسه بگذارید و روی آنها را ۲ قطره روغن بریزید. کاسه زغال را در فر یا تابه بگذارید و درب فر یا تابه را ببندید تا زغال دود کند و مرغها طعم زغالی و دودی بگیرند.
سس چیکن یاکیتوری چیست؟
ماده اصلی سس چیکن یاکیتوری، سس سویا، سرکه سیب و شکر قهوهای است که به این ترکیب، نشاسته، فلفل سیاه، نمک، سیر و پیازچه هم اضافه میشود.
سس چیکن یاکیتوری را کی اضافه کنیم؟
برای درست کردن چیکن یاکیتوری ژاپنی، تکههای مرغ در سس مزهدار میشود و در زمان سرو هم روی کبابها، سس مالیده میشود. میتوانید سس را در کنار چیکن یاکیتوری، سرو کنید.
منبع: ایرنا
فراشپز- تارت ماست یکی از دسرهای خوشمزه و سالمی است که میتواند به عنوان یک…
فراشپز- سالاد تبوله یکی از معروفترین و پرطرفدارترین سالادهای خاورمیانهای است که اصالت آن به…
فراشپز- پاستا خامه ای زعفرانی یک غذای فوق العاده خوشمزه و جذاب است که یک…
فراشپز- شیرینی بهارنارنج یکی از محبوبترین و خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی است که در ایام خاصی…
فراشپز- فاصولیه یک غذای ترکی و عربی می باشد که جزو غذاهای بین المللی است…
فراشپز- غذای نونی بدون گوشت با سیب زمینی گزینهای سریع و آسان برای وعده ناهار…