فراشپز- کالباس یک نوع غذای چرخ کرده و پخته شده است که از گوشت گاو یا گوساله یا مرغ تهیه میشود و به عنوان یکی از محصولات گوشتی پرطرفدار در جوامع مختلف جهان شناخته میشود. این غذا از قدیمیترین فرآوردههای گوشتی به حساب میآید و تاریخچهای طولانی دارد. تاریخچه تهیه کالباس به دوران قدیمیتر از میلاد قرنها پیش میرود. مردم در گذشته برای حفظ گوشت و نگهداری آن از فرآیندهایی مانند خرد کردن، نمکریزی و خشک کردن استفاده میکردند.
این عملیات باعث افزایش مدت زمان نگهداری گوشت و ایجاد یک محصول پایدارتر میشد. در دوران صنعتیتر، تکنولوژیهای جدید به تهیه کالباس کمک کرد. از جمله اختراع دستگاههای خنککننده و نگهدارنده در فرآیند تولید و بسته بندی کالباس. این تغییرات به افزایش مدت زمان نگهداری و تازگی کالباس کمک کرد. امروز طرز تهیه کالباس خانگی با شیر خشک را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
گوشت سینه و ران مرغ ۵۰۰ گرم
سیر ۲ حبه
پودر نشاسته گندم ۳۰ گرم
آردگندم ۳۰ گرم
شیرخشک نمکی ۳۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
یخ پوره شده ۱۲۰ گرم
روغن مایع ۸۰ گرم
نمک ۱۰ گرم معادل ۱ ق چ سرصاف
خلال پسته ۱ ق غذا خوری
هویج رنده شده ۱ ق غذا خوری
قارچ بلانچ شده یا فلفل دلمهای در صورت تمایل از هر کدام ۱/۲ پیمانه
فلفل سیاه، آویشن، جوزهندی، پاپریکا، پودردارچین، هل ساییده، زنجبیل، پودرتخم گشنیز، پودرسیر ادویهها ۱۸ گرم معادل ۲ ق چ
اگر از گوشت ران مرغ در تهیهی این کالباس استفاده میکنید، حتمأ دمار ران مرغ را خارج کنید. گوشت سینه و ران و سیر را داخل غذاساز ریخته و میکس کرده و آرد و نشاسته پودرشده، نمک، شیرخشک، تخم مرغها، ادویهها را افزوده و میکس میکنیم و یخ پودرشده و یا به همان میزان آب یخ به مواد افزوده و میکس میکنیم و در نهایت روغن مایع را کم کم افزوده و میکس کنید تا مواد کامل میکس و نرمی به دست آید.
هویج را که با رندهی ریز رنده کردهایم کمی فشار میدهیم تا آب اضافیش گرفته شود و همراه پسته به مواد افزوده و همزده و اگر از قارچ بلانچ شده و فلفل دلمهای رنده شدهی آبگرفته هم استفاده میکنید، در این مرحله باید اضافه کنید. از اینجا به بعد دو روش برای پخت آموزش به شما یاد داد خواهد شد.
یک قالب تفلون را کمی با روغن مایع چرب کرده و مواد آماده شدهی کالباس را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید و روی قالب را با فویل بپوشانید و قالب را داخل قالب یا سینی فر بزرگتر قرار دهید و داخل سینی آب بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۵۰ درجهی سانتیگراد به مدت یکساعت و نیم قرار دهید تا بپزد و بلافاصله پس از پخت و خنک شدن قابل برش زدن و سرو میباشد.
در این روش باید مواد کالباس را داخل قیف بریزید و با قاشق داخل کیس ه مخصوص کالباس پر کنید تا کاملا پر و هیچ فصای اضافه نباید داشته باشید و بعد هوا گیری کنید و دور طرف کیسه را با نخ مخصوص گره بزنید و در داخل قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و بعد از ۱.۵ ساعت نیم از آب داغ خارج کنید و داخل یخ قرار دهید تا خوشرنگ باقی بماند.
اگر قالب تفلون ندارید؛ داخل قالب دلخواه را با فویل بپوشانید و موادتان را روی فویل بریزید تا به ظرفتان نچسبد.
قارچ را باید بشورید و اسلایس کنید و بلانچ کنید و یا میتوانید آن را حذف کنید.
اگر میخواهید روی اجاق گاز بپزید؛ قالبی را که مواد کالباس را داخل آن ریختهاید با فویل بپوشانید و داخل قابلمهی بزرگتری قرار دهید و کمی آب داخل قابلمه بریزید بطوریکه تا نصف قالب را بگیرد و در قابلمه را ببندید و ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه بجوش آید و سپس حرارت را کم کنید تا یکساعت و نیم کالباس بپزد حواستان باشد که آب داخل قابلمه خشک نشود، چون کالباس باید به روش بن ماری بپزد.
کیسه مخصوص را از لوازم قنادی تهیه کنید.
کالباس رولی را برای شبانه روی در یخچال نگهداری کنید تا کاملا خنک شود و بعد ورقه کنید و استفاده کنید.
منبع: پارسی دی
فراشپز- شیرینی هلال پسته نوعی شیرینی خشک کرهای است که با پودر پسته تهیه میشود…
فراشپز- پلو تره نوعی پلو مخلوط خوشمزه و معطر است که از ترکیب برنج با…
فراشپز- شیرینی سپه سالاری یکی از انواع شیرینیهای قدیمی و سنتی ایرانی است که طرفداران…
فراشپز- “سالاد ماکارونی بدون کالباس” بسیار خوشمزه و لذیذ است و طرفدارن زیادی دارند که…
فراشپز- “حلوای اوماج” در افطاری ها و مراسمات عزاداری ترک زبان ها تهیه می شود…
فراشپز- سمنو یکی از مقوی ترین دسر های ایرانی است که پروسه طولانی برای آماه…