آشپزی

طرز تهیه کاچی؛ یک دسر مقوی

فراشپز- کاچی دسری است که در سنت ما عموما برای زنانی پخته می‌شود که به تازگی زایمان کرده‌اند. اما این دسر می‌تواند برای همه جذاب باشد.

دسر «کاچی» همیشه یادآور زنانی است که تازه زایمان می‌کنند و برای تقویت خود از این دسر می‌خورند. دسری سرشار از ویتامین که می‌تواند جایگزین یکی از وعده‌های اصلی شود. این دسر در شهرهای مختلف نام‌های متفاوت و شیوه پخت متفاوتی دارند. به عنوان مثال در تبریز و مناطق غربی کشور به آن قیماق می‌گویند و یا در مردم ارومیه آن را دوشاب می‌نامند و کرمانی‌ها هم برای افزایش انرژی و قوای بیشتر به آن چهار مغز اضافه می‌کنند.

مواد لازم:

آرد گندم: ۱ پیمانه

کره: ۲۰۰ گرم

آب: ۳ پیمانه

گلاب: نصف پیمانه

زعفران: ۱ قاشق چای خوری

خلال بادام: ۱ قاشق غذا خوری

خلال پسته: ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا برای تهیه کاچی یک قابلمه را انتخاب کنید و آب در آن بریزید، سپس بر روی حرارت ملایم بگذارید و شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید تا شکر آب شود و محلولی غلیظ به‌دست آید. سپس آن را از روی اجاق گاز بردارید و گلاب به آن اضافه کنید. به دو نکته در اینجا توجه کنید، یکی اینکه وقتی گلاب را اضافه کنید که قابلمه روی حرارت نباشد تا عطر گلاب نپرد و دومی اینکه غلظت مایع شما باید به اندازه غلظت شهد مربا باشد.

۲. در مرحله بعدی در قابلمه‌ای آرد را بریزید و سپس کره را به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا خام بودن آرد از بین برود و رنگ آن کمی به قهوه ای سوخته متمایل شود.

۳. در گام بعدی شیره‌ای را که در مرحله اول درست کردید را به ظرف آرد اضافه کنید و آن را حدود ۱۵ دقیقه به طور مرتب و با دقت و سریع هم بزنید، تا آرد حالت گوله گوله به خود نگیرد. سپس خلال‌های پسته و بادام را که از قبل تهیه کرده‌اید را به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.

۴. در مرحله آخر بر روی در قابلمه یک دم کنی قرار دهید و قابلمه را بر روی شعله پخش‌کن با حرارت پایین به مدت زمان حدود ۴۵ دقیقه قرار دهید تا کاچی کاملاً جا بیفتد و پخته شود. پس از آماده شدن کاچی آن را در یک کاسه کوچک بکشید و با کمی خلال پسته و پودر دارچین تزیین کنید.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

آش یارمه؛ طعمی از دل بهار خراسان شمالی

فراشپز- غذاهای سنتی هر منطقه به‌طور ویژه‌ای با فرهنگ و طبیعت آن منطقه پیوند دارند.…

2 ساعت ago

بهترین ادویه‌ها برای خورشت‌های مختلف

فراشپز- خورشت‌های ایرانی یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی هستند که در سراسر کشور…

2 ساعت ago

خانم‌های باردار گوجه سبز بخورند یا نه ؟

فراشپز- خوردن گوجه سبز در بارداری اگر حساسیت نداشته باشید بلامانع است این میوه محبوب…

3 ساعت ago

طرز تهیه ۳ سس برای سالاد، انواع سوخاری و سیب زمینی

فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذا‌های مختلف بهتر است؟…

4 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

6 ساعت ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

7 ساعت ago