طرز تهیه کتلت خوشمزه و مشهور لاهیجان

کتلت لاهیجان یکی از انواع غذاهای مشهور خیابانی لاهیجان و استان گیلان است که از ترکیب مواد کتلت با خمیر نان بربری و سبوس آن تهیه می‌شود.

به گزارش فرارو، غذا‌های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه‌ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت‌های فراوان دارای متنوع‌ترین و بیش‌ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. در این میان غذا‌های گیلانی گل سرسبد غذا‌های شمالی است و دارای تنوع بسیار در طعم، مزه و رنگ و لعاب است. همین چند سال پیش بود که نام شهر رشت با عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شد.

کتلت لاهیجانی یکی از غذا‌های خیابانی مشهور شهر لاهیجان و استان گیلان است که طرز تهیه خاص خود را دارد و همراه با نان بربری و زیتون پروده و دورچین‌هایی مانند پیاز و خیارشور سرو می‌شود. اگر دوست دارید این کتلت خوشمزه و هیجان‌انگیز را در منزل با روشی عالی درست کنید، در ادامه این مطلب با آموزش کتلت لاهیجانی همراه ما باشید.

مواد لازم

سیب زمینی: ۲ عدد
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پیاز درشت: ۱ عدد
سر کلفت نان بربری: ۲ کف دست
سبوس نان بربری: یک و نیم لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
گوجه، خیارشور، پیاز، جعفری تازه و زیتون پرورده برای لای ساندویچ: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این کتلت خوشمزه ابتدا سر کلفت نان بربری را داخل یک کاسه بگذارید و یک لیوان آب سرد روی آن بریزید و کنار بگذارید تا خیس بخورد. سیب زمینی‌ها را هم با مقداری آب و نمک بپزید تا نرم و پخته شود. سیب زمینی را بعد از خنک شدن با گوشتکوب له کنید. پیاز را رنده کنید و آب اضافه‌اش را بگیرید و همراه با گوشت چرخ کرده به سیب زمینی له شده اضافه کنید. نان خیس داده را له کنید و داخل مایه کتلت بریزید و کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و با دست مواد کتلت را حسابی ورز بدهید. از مواد به اندازه یک نارنگی بردارید و کف دستتان شکل بدهید، سپس داخل سبوس نان بربری بگذارید تا هر دو طرف کتلت با سبوس آغشته شود.

کتلت‌ها را داخل یک سینی بچینید و به مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه داخل فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد. بعد از این مدت زمان مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس کتلت‌ها را از فریزر خارج کنید و هر دو طرفش را داخل روغن داغ سرخ کنید. این کتلت را در لاهیجان با نان بربری نرم ساندویچ می‌کنند. حتما لای ساندویچ پیاز خرد کرده، خیار شور، گوجه، جعفری خرد شده و مقداری زیتون پرورده بریزید، نوش جان.

نکات مهم

۱ـ سبوس نان بربری را می‌توانید از نانوایی بربری تهیه کنید.
۲ ـ برای سرخ کردن کتلت لاهیجانی باید روغن حتما داغ و غوطه‌ور باشد.
۳ ـ حتما کتلت را بعد از شکل دادن و غلتاندن در سبوس نان بربری، به مدت نیم ساعت داخل فریزر بگذارید و بعد سرخ کنید. اگر این کار را نکنید، کتلت هنگام سرخ کردن وا می‌رود.
۴ ـ برای درست کردن این کتلت بهتر است از گوشت چرخ کرده ترکیب گوساله و گوسفندی استفاده کنید.
۵ ـ سیب زمینی را حتما بعد از پخت، به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه ترشی پیاز رستورانی خوشمزه و خانگی

فراشپز- پیاز ترشی یکی از پرطرفدارترین ترشی‌ها است که طعمی ترش و شیرین دارد و…

13 ساعت ago

طرز تهیه کیک آلو سیاه راحت و خوشمزه با بافتی نرم

فراشپز- کیک آلو سیاه یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با طعمی…

13 ساعت ago

چطور اسموتی کافی شاپی درست کنیم؟

فراشپز- اسموتی‌ها به یکی از نوشیدنی‌های محبوب کافی شاپ‌ها تبدیل شده‌اند و جایگزینی با طراوت…

13 ساعت ago

چگونه سس سزار درست کنیم؟ + ترفندهای تهیه سس سزار

فراشپز- سالاد سزار یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین سالادها در دنیاست که برای تهیه‌ آن…

13 ساعت ago

چطور سوپ برنج را با برنج نیم دانه درست کنیم؟

فراشپز- سوپ برنج یکی از سالم‌ترین و مقوی‌ترین انواع سوپ است که با گوشت مرغ،…

13 ساعت ago

طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه به سبک رستوران های گیلانی

فراشپز- در این مطلب طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه به سبک رستوران های گیلانی را…

13 ساعت ago