آشپزی

طرز تهیه کتلت ساده و محبوب

فراشپز- کتلت ساده یکی از غذاهای محبوب و سنتی در ایران است که معمولاً با گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی پخته، تخم‌مرغ، و ادویه‌هایی مانند نمک و فلفل تهیه می‌شود.

گاهی اوقات برای افزودن طعم بیشتر، پیاز رنده شده، سیر، و سبزیجات معطر مانند جعفری نیز به آن اضافه می‌شوند. مواد تشکیل‌دهنده کتلت را خوب با هم مخلوط کرده و به شکل دایره‌های کوچک یا بیضی درمی‌آورند و سپس در روغن سرخ می‌کنند تا طلایی و ترد شوند.

کتلت‌ها می‌توانند به عنوان غذای اصلی همراه با سالاد، برنج یا به صورت ساندویچ سرو شوند. این غذا به دلیل طعم دلپذیر، تهیه آسان و مواد اولیه در دسترس، در بین خانواده‌های ایرانی بسیار محبوب است و معمولاً برای وعده‌های نهار یا شام آماده می‌شود.
مناسب برای: ۳ نفر

درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت کتلت ساده

مواد لازم

مواد لازم برای پخت کتلت ساده به شرح زیر می‌باشد:

سیب زمینی: دو عدد متوسط یا یک عدد بزرگ

گوشت چرخ کرده کم چرب: ۳۰۰ گرم

پیاز متوسط: یک عدد

هویج: یک عدد کوچک

فلفل دلمه: نصف یک عدد

تخم مرغ: یک عدد

آرد سوخاری: دو قاشق سوپخوری

جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

پاپریکا: یک سوم قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز: یک سوم قاشق چایخوری

نمک: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک سوم قاشق چایخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

پودر پیاز: یک قاشق چایخوری

پودر دارچین: یک سوم قاشق چایخوری

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

گام اول:

ابتدا برای درست کردن کتلت ساده دو عدد سیب زمینی را میشوییم و پوست میگیریم و با رنده ریز رنده میکنیم. یک عدد پیاز را میشوییم و پوست میگیریم و با رنده ریز رنده میکنیم. یک عدد هویج کوچک را میشوییم و پوست میگیریم و با رنده ریز رنده میکنیم. نصف فلفل دلمه را میشوییم و با رنده ریز رنده میکنیم. جعفری را نیز ریز خرد میکنیم.

گام دوم:

آب سیب زمینی و آب پیاز و آب فلفل دلمه را هفتاد درصد میگیریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم. گوشت چرخ کرده را نیز داخل همان کاسه میریزیم و ادویه‌ها را که شامل یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق چایخوری پودر پیاز و یک سوم قاشق چایخوری پودر دارچین و یک سوم قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز و یک سوم قاشق چایخوری پاپریکا میباشد داخل کاسه میریزیم و یک عدد تخم مرغ داخل کاسه میریزیم و دو قاشق سوپخوری جعفری خرد شده و دو قاشق سوپخوری آرد سوخاری میریزیم و فلفل دلمه و هویج رنده شده را نیز میریزیم و مواد را خوب ورز میدهیم.

گام سوم:

روی کاسه سلفون میکشیم و دو ساعت داخل یخچال به مواد استراحت میدهیم.

داخل تابه روغن میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود. دستمان را خیس میکنیم و مقداری از کتلت را برمیداریم و داخل دستمان انسجام و فرم میدهیم و داخل روغن داغ قرار میدهیم. بعد از برشته شدن یک طرف کتلت بر میگردانیم و طرف دیگر را نیز خوب سرخ میکنیم.

گام چهارم:

کتلت‌های سرخ شده را داخل ظرف مناسبی قرار میدهیم و مقداری جعفری و گوجه گیلاسی سرخ شده را نیز به عنوان دورچین کنار کتلت قرار میدهیم.

کتلت را با نان و برنج سرو میکنیم.

نکات مهم

پیاز و سیب زمینی را حتما با رنده ریز رنده کنید و از میکسر استفاده نکنید.

منبع: فردای تازه

فراشپز

Recent Posts

این آش اصیل ایرانی شفابخش، بیماری‌ها را از شما دور می‌کند

فراشپز- خوراک‌های سنتی دیار تاریخی نصف جهان خاصه آش‌های محلی‌اش به تناسب فصل‌های مختلف سال،…

18 ساعت ago

چوربا اسفناج ترکیه‌ای؛ یک غذای مقوی و خوشمزه

فراشپز- چوربا اسفناج نوعی سوپ ترکیه‌ای بسیار خوشمزه و مقوی است که از ترکیب اسفناج…

1 روز ago

سوپ قارچ و پیاز؛ سوپ خوشمزه و داغ برای فصل پاییز

فراشپز- سوپ قارچ و پیاز یکی از انواع سوپ‌های رستورانی غلیظ و خوشمزه است که…

1 روز ago

طرز تهیه کیک قهوه متفاوت و خوشمزه با کرم مخصوص

فراشپز- کیک قهوه یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب کافی شاپی است که قهوه…

1 روز ago

با مصرف این خوراکی‌ها شب‌ها راحت به خواب می‌روید

فراشپز- داشتن خواب راحت برای سلامتی بسیار مفید است. برخی از خوراکی‌ها به دلیل اینکه…

1 روز ago

دستورالعمل تهیه سالاد ماکارونی با کالباس؛ یک پیش غذای خوشمزه!

فراشپز- آیا تا به حال به دنبال پیش‌غذایی جذاب و خوشمزه برای مهمانی‌ها یا حتی…

1 روز ago