فراشپز- کتلت ساده یکی از غذاهای محبوب و سنتی در ایران است که معمولاً با گوشت چرخکرده، سیبزمینی پخته، تخممرغ، و ادویههایی مانند نمک و فلفل تهیه میشود.
گاهی اوقات برای افزودن طعم بیشتر، پیاز رنده شده، سیر، و سبزیجات معطر مانند جعفری نیز به آن اضافه میشوند. مواد تشکیلدهنده کتلت را خوب با هم مخلوط کرده و به شکل دایرههای کوچک یا بیضی درمیآورند و سپس در روغن سرخ میکنند تا طلایی و ترد شوند.
کتلتها میتوانند به عنوان غذای اصلی همراه با سالاد، برنج یا به صورت ساندویچ سرو شوند. این غذا به دلیل طعم دلپذیر، تهیه آسان و مواد اولیه در دسترس، در بین خانوادههای ایرانی بسیار محبوب است و معمولاً برای وعدههای نهار یا شام آماده میشود.
مناسب برای: ۳ نفر
درجه سختی: آسان
مواد لازم برای پخت کتلت ساده به شرح زیر میباشد:
سیب زمینی: دو عدد متوسط یا یک عدد بزرگ
گوشت چرخ کرده کم چرب: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
هویج: یک عدد کوچک
فلفل دلمه: نصف یک عدد
تخم مرغ: یک عدد
آرد سوخاری: دو قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
پاپریکا: یک سوم قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز: یک سوم قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک سوم قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک قاشق چایخوری
پودر دارچین: یک سوم قاشق چایخوری
روغن: به میزان لازم
ابتدا برای درست کردن کتلت ساده دو عدد سیب زمینی را میشوییم و پوست میگیریم و با رنده ریز رنده میکنیم. یک عدد پیاز را میشوییم و پوست میگیریم و با رنده ریز رنده میکنیم. یک عدد هویج کوچک را میشوییم و پوست میگیریم و با رنده ریز رنده میکنیم. نصف فلفل دلمه را میشوییم و با رنده ریز رنده میکنیم. جعفری را نیز ریز خرد میکنیم.
آب سیب زمینی و آب پیاز و آب فلفل دلمه را هفتاد درصد میگیریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم. گوشت چرخ کرده را نیز داخل همان کاسه میریزیم و ادویهها را که شامل یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق چایخوری پودر پیاز و یک سوم قاشق چایخوری پودر دارچین و یک سوم قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز و یک سوم قاشق چایخوری پاپریکا میباشد داخل کاسه میریزیم و یک عدد تخم مرغ داخل کاسه میریزیم و دو قاشق سوپخوری جعفری خرد شده و دو قاشق سوپخوری آرد سوخاری میریزیم و فلفل دلمه و هویج رنده شده را نیز میریزیم و مواد را خوب ورز میدهیم.
روی کاسه سلفون میکشیم و دو ساعت داخل یخچال به مواد استراحت میدهیم.
داخل تابه روغن میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود. دستمان را خیس میکنیم و مقداری از کتلت را برمیداریم و داخل دستمان انسجام و فرم میدهیم و داخل روغن داغ قرار میدهیم. بعد از برشته شدن یک طرف کتلت بر میگردانیم و طرف دیگر را نیز خوب سرخ میکنیم.
کتلتهای سرخ شده را داخل ظرف مناسبی قرار میدهیم و مقداری جعفری و گوجه گیلاسی سرخ شده را نیز به عنوان دورچین کنار کتلت قرار میدهیم.
کتلت را با نان و برنج سرو میکنیم.
پیاز و سیب زمینی را حتما با رنده ریز رنده کنید و از میکسر استفاده نکنید.
منبع: فردای تازه
فراشپز- خوراکهای سنتی دیار تاریخی نصف جهان خاصه آشهای محلیاش به تناسب فصلهای مختلف سال،…
فراشپز- چوربا اسفناج نوعی سوپ ترکیهای بسیار خوشمزه و مقوی است که از ترکیب اسفناج…
فراشپز- سوپ قارچ و پیاز یکی از انواع سوپهای رستورانی غلیظ و خوشمزه است که…
فراشپز- کیک قهوه یکی از انواع کیکهای خوشمزه و محبوب کافی شاپی است که قهوه…
فراشپز- داشتن خواب راحت برای سلامتی بسیار مفید است. برخی از خوراکیها به دلیل اینکه…
فراشپز- آیا تا به حال به دنبال پیشغذایی جذاب و خوشمزه برای مهمانیها یا حتی…