فراشپز- کتلت یکی از خوشمزهترین غذای ایرانی است که هرچند با سلیقهها و دستورهای مختلف پخت میشود و شاید به ظاهر آماده کردن آن راحت باشد. ولی وقتی قرار بر این است که تعداد زیادی از آن را درست کنید وقتگیر و سخت به نظر میرسد. اما مطمئن باشید این غذا وقتی با سنگک داغ و ترشی و مخلفات دیگر سرو شود، آنقدر خوشمزه و خوش خوراک است که تمام آن دردسرها از ذهنتان پاک میشود.
برای کتلت میتوانید هم از گوشت قرمز و هم از گوشت سفید استفاده کنید و آن را با سبزیجات محلی یا ادویههای مختلف با آرد سوخاری مزهدار کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کتلت با گوشت چرخ کرده را مرور کرده بودیم و در ادامه این مطلب میخواهیم طرز تهیه کتلت مرغ را با هم مرور کنیم.
آماده سازی: کمتر از ۳۰ دقیقه
پخت: ۳۰ تا ۶۰ دقیقه
سینه مرغیک عدد
پیاز متوسطیک عدد
سیب زمینی بزرگسه عدد
تخم مرغیک عدد
آرد سفیدبه مقدار لازم
نمک و فلفلبه مقدار لازم
زعفرانبه مقدار لازم
اول از همه استخوانهای مرغ را جدا کنید و آنها را داخل مخلوطکن بریزید. برای این که کتلت خشک نشود، مقداری چربی گوسفندی هم میتوانید با مرغها چرخ کنید.
یک کاسه بزرگ بردارید و سیب زمینیها را به صورت جداگانه با رنده ریز، داخل آن رنده کنید. پیاز را هم داخل کاسه رنده کنید. تخم مرغ را هم داخل کاسه بشکانید و با دستتان شروع به ورز دادن مواد کنید تا مایه کتلت کاملا منسجم و یکدست شود.
حالا نوبت به اضافه کردن ادویهها و زعفران است. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. زعفران را هم که از قبل دم کردید اضافه کنید و دوباره مواد را ورز دهید. مایه کتلت آماده است.
یک تابه بردارید. داخل آن مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن به خوبی داغ شود. حالا به اندازه ۱ عدد گردو از مواد بردارید و به کمک کف دست پهن کنید.
قطر کتلت نباید آنقدر زیاد باشد که خام بماند و نه آنقدر نازک که خشک شود و بسوزد. حدود ۱ سانتیمتر ضخامت کافی است.
کتلتها را داخل آرد سفید بغلتانید و داخل روغن قرار دهید.
حرارت را متوسط کنید تا داخل کتلت خام نماند و روی آن بسوزد. بعد از این که یک طرف کتلتها سرخ شد، آنها را برگردانید و طرف دیگر هم سرخ کنید.
منبع: کتاب کاله
فراشپز- اگر شما هم نمیتوانید شبها بهراحتی بخوابید نیازی نیست به قرصهای خوابآور پناه ببرید…
فراشپز- بی حالی، قند خون و کم آبی بدن تا حدودی تأثیرات متناقض قهوه بر…
فراشپز- کبه سیب زمینی یکی از انواع کبهها میباشد که برای کشور لبنان و عراق…
فراشپز- کوکو نخود فرنگی یکی دیگر از انواع کوکو میباشد که به روشهای متفاوتی تهیه…
فراشپز- آغوز مسما یه غذای درست شده با گوشت اردک و مخصوص استانهای شمال کشور…
فراشپز- زیر برنجی یا چلو گوشت لری یکی از سنتیترین و معروفترین غذاهای لری است،…