آشپزی

طرز تهیه کله پاچه پلو؛ کله پاچه با برنج را امتحان کنید

فراشپز- کله پاچه پلو یکی از غذا‌های شیرازی‌ها است؛ اگر جز افرادی باشید که به طعم کله پاچه علاقه دارند؛ این غذا یک انتخاب ایده آل محسوب می‌شود.

کله پاچه پلو یکی از غذا‌های معروف شیراز است که طرز تهیه خاصی دارد و بسیار غذای لذیذی است، از این رو ما برای شما دستور پخت کله پلو شیرازی را آماده کرده ایم.

کله پاچه پلو یکی از غذا‌های شیرازی‌هاست که اگر جز افرادی باشید که برای کسانی که به طعم کله پاچه علاقه دارند، یک انتخاب ایده آل محسوب می‌شود، اگر شما هم از خوردن کله پاچه بی‌نهایت لذت می‌برید؛ حتما این غذا را یکبار امتحان کنید چرا که مطمئنا عاشق طعم فوق‌العاده لذیذ و دوست داشتنی کله پاچه پلو شیرازی خواهید شد. شیراز نه تنها یکی از شهر‌های مهم تاریخی ایران در زمینه فرهنگ و ادبیات است، بلکه این شهر در کنار تاریخ و ادبیات غنی، غذا‌های سنتی بسیار خوش‌مزه‌ای هم دارد که پیش از این هم در مطلب غذا‌های محلی شیراز با آن‌ها آشنا شدید.

مواد لازم:

کله پاچه ۱ دست

برنج ۴ پیمانه

کره ۵۰ گرم

آلو بخارا ۳۰۰ گرم

سیر ۱۰ حبه

برگه زردآلو ۱۵۰ گرم

گلپرو سوسنبر هرکدام ۱ قاشق مرباخوری

آب کله پاچه ۱ پیمانه

نمک و فلفل به مقدار لازم

قره قروت به مقدار لازم

برنج

مراحل طرز تهیه کله پاچه پلو

ابتدا کله و پاچه‌ها را تمیز کنید و یا از بیرون کله پاچه تمیز تهیه نمایید.

پس از اینکه کله و پاچه‌ها را تمیز کردید، کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود و بهتر پخته شود.

کله و پاچه‌ها را داخل یک قابلمه مناسب بگذارید.

روی کله و پاچه، به اندازه‌ای آب بریزید که سطح آب چند بند انگشت بالاتر از کله و پاچه باشد.

قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

بعد از به جوش آمدن آب، روی سطح آب را کف‌های قهوه‌ای رنگ پر می‌کند.

کفی که روی کله پاچه ایجاد می‌شود را با کمک یک ملاقه جمع کنید و دور بریزید.

داخل یک ماهیتابه مقداری پیاز خرد شده، سیر، فلفل سیاه و زردچوبه را تفت بدهید و بعد به کله پاچه اضافه کنید.

حرارت زیر قابلمه را ملایم‌تر کنید تا کله پاچه با زمان کافی بپزند.

حدود ۴ تا ۶ ساعت زمان برای پخت کله پاچه زمان لازم است.

نمک و در صورت نیاز ادویه را در آخرین مرحله پخت کله پاچه به آن بیافزایید.

برنج خیس شده را در قابلمه‌ای از آب جوش و نمک ریخته و آبکش نمایید.

مقداری کره داخل یک ماهیتابه بریزید و آلو‌ها و برگه زردآلو را در کره تفت دهید.

آلو‌ها و برگه زردآلو را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.

سیر، سوسنبر، گلپر و قره قروت را در همان ماهیتابه‌ای که آلو‌ها را تفت دادید، مقداری تفت دهید.

به مواد داخل تابه یک لیوان آب کله پاچه اضافه کنید.

برای پخت برنج قابلمه مناسبی روی حرارت قرار دهید.

کف قابلمه مقداری زعفران و کره بریزید.

کمی از برنج را داخل قابلمه بریزید.

روی برنج مقداری آب قره قروت مزه دار شده، بریزید.

در وسط برنج آلو و برگه زردآلو را بچینید.

همین مراحل ریختن برنج، آب قرقورت و آلو و… را تکرار کنید تا برنج تمام شود.

کله پاچه را روی برنج قرار دهید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج به خوبی دم بکشد.

فوت و فن‌های تهیه کله پاچه پلو

برای از بین بردن مو‌های روی کله و پاچه ها، دورن یک قابلمه بزرگ مقدار زیادی آب جوش بریزید و کله و پاچه‌ها را در داخل آب جوش قرار دهید تا چند دقیقه‌ای بماند و مو‌ها کمی سست شود. سپس با یک چاقو یا با دست، همه مو‌ها را بکنید.

باقی مو‌ها از روی کله، را بسوزانید تا کاملا از بین بروند. روسوز کردن طعم کله را بهتر می‌کند.

بعد از روسوز کردن با یک چاقو روی کله بکشید تا سوختگی مو‌ها از روی آن تمیز شود.

یک نایلون روی زمین پهن کرده و سپس کله را از سمت بینی، محکم به زمین بکوبید.

از پشت کله آب را وارد مجرای نای کنید تا به فشار از بینی خارج شده و آن را کاملا تمیز کند.

با چاقوی تیز فک بالا و پایین را از هم جدا کنید.

دندان‌ها را یا با انبردست بکشید و یا حتما به خوبی با مسواک تمیز کنید.

برای تمیز کردن پاچه نیز مانند بالا عمل کنید و حتما کیسه مویی بین شیار کف پاچه را خارج کنید.

کله پاچه را با ادویه‌های دلخواه بپزید تا بوی زهم آن گرفته شود.

منبع: نمناک

فراشپز

View Comments

  • همین غذا در مازندران شهرستان چالوس بخش مرزن آباد وکلاردشت درست می شود به اسم ترش پلا. یا پلو ترش که با کله پاچه پخته شده وسیر ورب آلوچه لوبیا وسیله زمینی و پیاز ورب گوجه درست میکنند غذای فوق العاده چرب ومقوی برای زمستان هست ما در سیاه بیشه کندوان که ییلاق بودیم آیت غذا را مرحوم مادر عزیزم درست می کرد.

  • کله پاچه اگه گیرمون بیاد خ. ودمون میدونیم چجوری بپزیم کله پلچه 600000تومان کی میتونه بخره

  • با سلام
    کله پاچه پلو غذای بومی کرمانشاه هستش
    برای مهمانهای خیلی عزیز پخت می شود
    اینقدر در فرهنگ مردم آمیخته که زمانی که کسی فوت می کند شب اول برای مهمانها از کله پاچه های گوسفندهای که برای متوفی سربریده اند کله پلو درست می کنند .کلمه سره خور نیز از اینجا آمده است.

Recent Posts

طرز تهیه خورش تره کوهی ایلام

فراشپز- تره کوهی یا ماس بلبله، یک گیاه پرخاصیت است که در استان‌های گیلان، ایلام و…

12 دقیقه ago

طرز پخت کینوا؛ ترند این روزهای دنیای لاغری

کینوا، دانه‌ای مغذی و سرشار از پروتئین، فیبر، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که…

44 دقیقه ago

سالاد ریتا؛ جایگزین خوش طعم ماست و خیار

فراشپز- یکی از پیش غذا‌ها بسیار خوشمزه است که از مخلوط ماست با با خیار…

1 ساعت ago

طرز تهیه ساطری پلو خراسانی؛ خوشمزه و مجلسی

فراشپز_ ساطری پلو؛ یکی از انواع غذا‌های پلویی خوشمزه و مجلسی ایرانی است که اصالت…

2 ساعت ago

خواص روغن بادام زمینی؛ چیزی فراتر از پخت و پز

فراشپز- روغن بادام زمینی سزاوار توجه بیشتری است. این روغن چیزی بسیار فراتر از یک…

3 ساعت ago

شیرینی اتریشی؛ خوشمزه با ماندگاری بالا

فراشپز- “شیرینی اتریشی” ضمن اینکه درست کردنش راحت است بسیار خوش طعم بوده و ماندگاری…

3 ساعت ago