طرز تهیه کلوچه فومن حرفه ای

فراشپز- “کلوچه فومن” بسیار خوش‌خوراک بوده و می تواندخوراکیِ خانگیِ خوبی برای زنگ تفریح کودکان شما باشد.

کلوچه فومن یکی از هزاران نوع شیرینی دلجسب و خوشمزه ایران زمین در شهر فومن است که در تهیه آن از آرد، تخم مرغ، شکر، روغن حیوانی، دارچین، وانیل، جوز، مغز هل استفاده می شود. این کلوچه در همه جای ایران پخت می شود ولی خاستگاه اصلی آن شهر فومن می باشد. برای تهیه این شیرینی خوشمزه دستورالعمل های متفاوتی وجود دارد، در این بخش از نمناک طرز تهیه کلوچه فومن اصل را آموزش داده ایم، اگر از طرفداران این خوراکی خوشمزه هستید، با ادامه این بخش از آموزش شیرینی پزی همراه شوید.

مواد لازم برای خمیر کلوچه فومن

آرد 1 کیلو گرم
جوش شیرین ¼ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ⅛ قاشق چایخوری
روغن صاف قنادی 240 گرم
روغن جامد 40 گرم
روغن مایع 50 گرم
زعفران آب کرده غلیظ ½ قاشق چایخوری
آب 400 میلی لیتر

مواد لازم داخل کلوچه فومن

روغن حیوانی یا کره 20 گرم
روغن صاف 90 گرم
روغن مایع 35 گرم
شکر دانه درشت 500 گرم
دارچین 2 قاشق سوپ خوری
هل ¼ قاشق چایخوری
وانیل ⅛ قاشق غذاخوری
آرد 300 گرم

برای تهیه کلوچه فومن اصل مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول

در اولین مرحله از طرز تهیه کلوچه فومن حرفه ای آرد را در کاسه بزرگی بریزید و جوش شیرین و بکینگ پودر را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط نمایید.

کلوچه فومن

مرحله دوم

به مواد آردی روغن جامد، روغن مایع و روغن صاف را افزوده و خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم

در این مرحله از تهیه کلوچه فومن خانگی 400 میلی لیتر آب را به تدریج به خمیر اضافه کرده و آن را ورز دهید تا یکدست و صاف شود.

خمیر را داخل یک کیسه قرار داده و برای 20 دقیقه به آن استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود.

مرحله چهارم

در این فاصله که خمیر در حال استراحت است مواد میانی کلوچه را به این شکل آماده کنید:

ابتدا روغن حیوانی یا کره، روغن صاف و روغن مایع را در ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس شکر را افزوده و تا حدی که با روغن مخلوط شود هم بزنید.

مرحله پنجم

در ادامه تهیه مواد میانی کلوچه 300 گرم آرد را با هل، دارچین و وانیل مخلوط کرده و به مواد قبلی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود مواد میانی را کنار بگذارید و به سراغ خمیر بروید.

مرحله ششم

بعد از اینکه خمیر 20 دقیقه استراحت کرد و حجم آن دو برابر شد، خمیر را از پلاستیک بیرون آورده و آن را به شکل گلوله های یک اندازه درآورید.

مرحله هفتم

روی یک سطح آردپاشی شده با وردنه باز کند مقداری از مواد میانی را وسط خمیر قرار داده و آن را جمع کرده و به شکل توپ درآورید.

سپس روی آن را با کمک وردنه صاف کرده و کنار بگذارید. همه کلوچه ها را به همین شکل آماده کرده و اجازه دهید 5 دقیقه بماند.

مرحله هشتم

در آخرین مرحله زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا باز شود. سپس زعفران دم کرده را افزوده و به کمک یک قلمو روی کلوچه ها بمالید، کلوچه ها را برای 30 دقیقه در فر با دمای 260 درجه بپزید. شما می توانید کلوچه فومن را در توستر یا تنور و بدون فر نیز تهیه کنید.

طرز تهیه کلوچه فومن در توستر، طرز تهیه کلوچه فومن با ماست، طرز تهیه کلوچه فومن با تنور گازی، طرز تهیه کلوچه فومن بدون فر، طرز تهیه کلوچه فومن با لیوان نیز جزو آموزش های بعدی ما خواهد بود.

مرحله نهم

پس از پخت کلوچه ها گریل فر را روشن کنید تا روی کلوچه ها خوشرنگ شود. سپس کلوچه ها را از فر خارج نموده و در ظرف سرو بچینید و تزئین نمایید.

نکات پخت کلوچه فومن نرم و خوشمزه

آرد را قبل از استفاده الک کنید.
برای نچسبیدن خمیر بهتر است که خمیر را با انگشتان دست ورز ندهید.
می توانید درون مواد میانی کلوچه فومن گردو بریزید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد.
نکات تکمیلی در مورد کلوچه فومن
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
کلوچه فومن را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه ترشی پیاز رستورانی خوشمزه و خانگی

فراشپز- پیاز ترشی یکی از پرطرفدارترین ترشی‌ها است که طعمی ترش و شیرین دارد و…

3 ساعت ago

طرز تهیه کیک آلو سیاه راحت و خوشمزه با بافتی نرم

فراشپز- کیک آلو سیاه یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با طعمی…

3 ساعت ago

چطور اسموتی کافی شاپی درست کنیم؟

فراشپز- اسموتی‌ها به یکی از نوشیدنی‌های محبوب کافی شاپ‌ها تبدیل شده‌اند و جایگزینی با طراوت…

3 ساعت ago

چگونه سس سزار درست کنیم؟ + ترفندهای تهیه سس سزار

فراشپز- سالاد سزار یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین سالادها در دنیاست که برای تهیه‌ آن…

3 ساعت ago

چطور سوپ برنج را با برنج نیم دانه درست کنیم؟

فراشپز- سوپ برنج یکی از سالم‌ترین و مقوی‌ترین انواع سوپ است که با گوشت مرغ،…

3 ساعت ago

طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه به سبک رستوران های گیلانی

فراشپز- در این مطلب طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه به سبک رستوران های گیلانی را…

3 ساعت ago