کلوچه قندی یک شیرینی محبوب و سنتی ایرانی است. این کلوچهها معمولاً با استفاده از آرد، شکر و ادویه های مختلف تهیه میشوند و طعمی خوشمزه و شیرین دارند. در این مطلب میتوانید با طرز تهیه کلوچه قندی بیشتر آشنا شوید.
کلوچه قندی یکی از انواع شیرینیهای سنتی ایرانی است که از آرد، روغن، شکر، گلاب و هل تهیه میشود. این کلوچه بافتی ترد و خوشمزه دارد و عطر گلاب و هل آن، لذت خوردن آن را چند برابر میکند. کلوچه قندی معمولا در مناسبتهای مذهبی و ملی تهیه میشود و یکی از محبوبترین شیرینیهای ایرانی است.
آرد ۳۰۰ گرم
روغن صاف یا کره ۲۰۰ گرم
گلاب ۶۰ گرم
پودر شکر ۸۰ گرم
هل نصف قاشق چایخوری
خلال پسته کمی برای تزئین
زعفران دم کرده کمی برای تزئین
– ابتدا آرد را در یک کاسه بزرگ الک کنید. سپس، روغن را به آرد اضافه کنید و با دست یا همزن برقی، خوب مخلوط کنید تا به شکل خرده نان درآید.
– پودر شکر و هل را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود.
– گلاب را به خمیر اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.
– خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید تا سفت شود.
– فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
– پس از استراحت خمیر، آن را از یخچال بیرون بیاورید و به شکل گلولههای کوچکی به اندازه فندق درآورید.
– گلولههای خمیر را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، بچینید.
– با زعفران دم کرده، روی هر کلوچه یک نقش ضربدر بکشید و در مرکز آن، مقداری خلال پسته بریزید. میتوانید به سلیقه ی خود تزیین کنید.
– سینی فر را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا کلوچهها بپزند و طلایی شوند.
• برای اینکه خمیر کلوچه ترد شود، بهتر است از روغن صاف یا کره استفاده کنید. همچنین آرد را به ندریج اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد.
• اگر از روغن جامد یا کره استفاده میکنید، آن را قبل از استفاده، کمی در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود و راحت تر با آرد محلوط شود.
• میتوانید پودر شکر را با گلاب مخلوط کنید تا کاملا حل شود.
• برای اینکه خمیر کلوچه به دست نچسبد، آرد را کم کم اضافه کنید.
• اگر خمیر بیش از حد سفت شد، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید.
• خمیر کلوچه را زیاد ورز ندهید، زیرا باعث سفت شدن آن میشود.
• کلوچهها را به اندازه فندق گلوله کنید تا در فر به خوبی پخته شوند.
• میتوانید به جای گلاب از عرق بهارنارنج یا عرق هل استفاده کنید.
• میتوانید به خمیر کلوچه مقداری رنده پوست پرتقال یا لیمو اضافه کنید.
• کلوچهها را در فر داغ قرار دهید تا به خوبی پخته شوند.
• برای اینکه روی کلوچهها ترک نخورد، آنها را در دمای ملایم فر قرار دهید.
• کلوچهها را بلافاصله بعد از پخت از فر خارج کنید تا حالت تردی خود را حفظ کنند.
• برای تزئین کلوچهها میتوانید از پودر قند، کنجد، پودر پسته، پودر نارگیل یا سایر مواد دلخواه استفاده کنید.
• علاوه بر زعفران و خلال پسته، میتوانید از مواد دیگری مانند کنجد، سیاه دانه، تخم خرفه یا شکلات برای تزئین کلوچهها استفاده کنید.
کلوچه قندی را میتوانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید. این کلوچه با چای یا شیر، یک میان وعده یا عصرانه خوشمزه است.
منبع: بیتوته
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…