طرز تهیه “کوئین آمان” شیرینی سنتی فرانسوی

کوئین آمان، شیرینی سنتی فرانسوی است که با خمیر هزارلای کاراملایز شده تهیه می‌شود. در این مطلب شما را با دستور تهیه این شیرینی خوشمزه آشنا می‌کنیم.

کوئین آمان ( به انگلیسی : Kouign-amann ) کوئینامان یا کوئینگ آمان کیک شیرینی سنتی فرانسوی متعلق به قرن ۱۹ میلادی است است که با خمیر کریسپی چند لایه درست می‌شود. بین لایه های خمیر با کره و شکر کاراملی پوشانده می‌شود. با این که لایه‌های خمیر در پخت این کیک به صورت سنتی کمتر از خمیر هزارلا است ولی برای سرعت بخشیدن به روند پخت کیک کوئین آمان می‌توانید از خمیر هزارلا آماده استفاده کنید.

کوئین آمان کیک گرد چند لایه است که در اصل با خمیر نان درست می‌شود و حاوی لایه های کره و شکر است. کیک به آرمی طبخ می‌شود تا جایی که شکر کاراملی شده و بخار آب ۲۰ درصدی موجود در کره خمیر را منبسط کند و در نهایت کیک ساختار لایه لایه پیدا کند. برای ایجاد تنوع در رسپی کوئین آمان، می‌توانید هنگام پیچیدن خمیر از میوه‌های دلخواه یا مربا و مارمالاد در لایه میانی شیرینی استفاده نمایید.

شیرینی کوئین آمان با خمیر هزارلا

مواد لازم

خمیر هزارلا ۱ بسته
شکر نصف پیمانه
کره هم دما با اتاق به میزان لازم

طرز تهیه

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. خمیر هزار لا را از یخچال خارج نموده به ضخامت ۱ – ۲ سانتیمتر به شکل مستطیل کشیده پهن کنید و پشت و رویش را شکر پاشی کرده و وردنه بکشید تا شکر به خمیر بچسبد و ۳ بار از طول روی هم تا بزنید.

برای کاراملایز شدن کف شیرینی ها سطح سینی فر یا کاغذ روغنی را با یک لایه کره هم دما با اتاق کاملا بپوشانید مقدار فراوان شکر بپاشید تا به کره ها بچسبند و یک لایه ضخیم شکر کف سینی داشته باشید.

از قالب حلقه ای با قطر ۱۰ سانتی متر و ارتفاع ۳ سانتی متر استفاده کنید، دیواره‌های قالب‌ها را را با کره فراوان چرب کرده شکر پاشی کنید و درون سینی فر بچینید.

در روش سنتی تهیه شینی کوئین آمان می‌توانید خمیر هزارلا را به قطر ۱ سانتی متر پهن کرده و به صورت مربع های ۱۰ سانتی متری برش بزنید و گوشه‌های هر مربع را به سمت مرکز تا بزنید و با فشار دست شکل داده و داخل حلقه‌های گرد درون سینی فر قرار دهید.

در روش دیگر خمیر هزارلا را پهن کرده و از سمت ضلع بزرگتر رول کنید و سپس به اندازه ۳ سانتی متر رول را برش بزنید و هر کدام را داخل سینی فر بچینید.

روی خمیرها را بپوشانید و ۴۵ – ۶۰ دقیقه استراحت دهید تا حجمشان دو برابر شود. سپس به مدت ۳۵ دقیقه در فر بپزید و بعد از خنک شدن از قالب‌ها جدا کرده و سرو نمایید.

منبع: بیتوته

فراشپز

Recent Posts

خواص خرمالو؛ از بهبود سیستم گوارش تا تنظیم قند خون!

فراشپز- خرمالو را می‌توان به‌صورت تازه، خشک یا پخته مصرف کرد و معمولاً در سراسر…

5 دقیقه ago

طرز تهیه سیب زمینی کریسپی پارمسانی با یک سس جذاب!

فراشپز- سیب زمینی کریسپی پارمسانی نوع روش ویژه برای پخت سیب زمینی کریسپی است که…

9 دقیقه ago

سالاد کلم بروکلی را با این روش و یک سس ویژه درست کنید!

فراشپز- سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالادهای گیاهی است که از ترکیب کلم بروکلی…

12 دقیقه ago

طرز تهیه همبرگر گیاهی؛ یک ساندویچ سالم و خوشمزه

فراشپز- همبرگر گیاهی نوعی همبرگر سالم و بسیار خوشمزه است که به جای گوشت با…

14 دقیقه ago

ساندویچ چاپاتای مرغ؛ یک ساندویچ خوشمزه و خاص

فراشپز- ساندویچ مرغ چاپاتای یکی از انواع ساندویچ‌های خانگی است که از ترکیب مرغ با…

18 دقیقه ago

فریکه چیست؟ فواید، روش پخت و نگهداری آن

فراشپز- فریکه نوعی غلات کامل است که منبع عالی پروتئین، فیبر و منگنز محسوب می‌شود…

21 دقیقه ago