شاید در اسامی بسیاری از غذاهای گیلانی کلمه «بیج» را شنیده باشید. بیج از مصدر بیجیدن در گویش گیلکی گرفته شده و به معنی سرخ کردن است. غورابیج یک غذای گیلانی است که معمولا با با ماهی کولی درست میشود.
اگرچه تمام غذاهای ایرانی خوش آب و رنگ هستند، اما غذاهای محلی و قدیمی گیلکی را تقریبا همه ایرانیها دوست دارند. سیر، سبزیهای محلی و چاشنیهای ترش مزه خاصی به غذاهای شمالی میبخشند. کولی یک نوع ماهی کوچک است که گیلانیهای عزیز با آن خورشت درست میکنند و اسم آن کولی غورابیج است.
در زمانهای قدیم این غذا را با جوجه خروس درست میکردند. جوجه خروس را به گیلکی طلا کوله مینامیدند و اسم این خورشت هم طلا کوله غورابه بود. شاید در اسامی بسیاری از غذاهای گیلانی کلمه «بیج» را شنیده باشید. بیج از مصدر بیجیدن در گویش گیلکی گرفته شده و به معنی سرخ کردن است. غورابیج یک غذای گیلانی است که معمولا با با ماهی کولی درست میشود.
البته این غذا را با مرغ میتوان طبخ کرد اما طرز تهیه غورابیج با مرغ اندکی متفاوت است. در این مطلب طرز تهیه غورابیج با ماهی کولی را به شما خواهیم گفت. این غذای خوشمزه را حتما امتحان کنید.
خورشت غورابیج را معمولا در وعده ناهار و به همراه کته سرو میکنند. طعم اصلی این غذا مدیون سبزیجات آن است. اما ببینیم سبزی خورشت غورابیج چیست؟ سبزی که خود گیلانیها برای پخت این غذا استفاده میکنند شامل نعنا، خالواش، چوچاق و گشنیز است. اما اگر به سبزی محلی شمال دسترسی ندارید میتوانید از نعنا، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید.
این غذا را با نام غورابیج مازندرانی نیز میشناسند، اما غورابیج اصالتا گیلانی است.
ماهی کولی: ۸ عدد
سبزی غورابیج: ۵۰۰ گرم
آبغوره: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
گردو: ۲۵۰ گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
این خورشت تا حدی به خورشت فسنجان شبیه است و برای تهیه آن به گردو نیاز داریم. گردو را خرد کنید. برای خورشتتان غلظت بهتری داشته باشد میتوانید گردو را چرخ کنید یا در غذاساز بریزید. سپس گردوها را به همراه ۲ لیوان آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. وقتی به جوش آمد زیر آن را کم کنید تا برای یک ساعت بپزد و روغن بیاندازد.
سر و دم ماهی کولی را بگیرید، شکم آن را خالی کنید و ماهی را بشویید. اگر بتوانید پوست ماهی را جدا کنید، خورش غورابیج شما طعم بهتری خواهد داشت. ماهی را با نمک و فلفل مزهدار کرده و در کمی روغن سرخ کنید. ماهی کولی برای پخت زمان زیادی لازم ندارد، پس کنار اجاق بمانید تا نسوزد.
سزیجات را در تفت دهید تا آب آنها گرفته شود. سپس آب غوره، مخلوط گردو و ماهیهای سرخ شده را به آنها اضافه کنید. شعله را کم کنید تا خورشت غورابیج به آرامی بپزد و مزهها به خورد هم بروند.
منبع: ایرنا
فراشپز- کیک کارامل عسل و گردو یکی از انواع کیکهای عصرانه است که با روکشی…
فراشپز- پولکی از آبنباتهای خوشمزهای است که میتوان آن را به صورت جداگانه یا همراه…
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…