فراشپز- اگر از علاقهمندان فرهنگ و رسوم غذایی کره جنوبی باشید و به دیدن سریالهای محبوب این کشور علاقه داشته باشید، حتما نام کیمچی را شنیدهاید. این ترشی خوشمزه، پای ثابت میز غذای کرهایهاست که آن را با ولع زیاد میل کرده و از طعم متفاوت آن لذت میبرند. جالب است که بدانید این ترشی که به روش تخمیری تهیه میشود، طرز تهیه آسانی دارد و شما هم میتوانید با مواد اولیه در دسترس آن را درست کرده و در کنار غذاهایتان میل کنید. پس در این مطلب با طرز تهیه کیمچی کرهای همراه باشید.
کاهو چینی ۱ تا ۲ عدد متوسط (حدود ۱ کیلوگرم)
ترب سفید ۲۵۰ گرم
هویج ۲۰۰ گرم
پیازچه ۱۰۰ گرم
نمک دریایی بدون ید۱٫۴ پیمانه
سیر رنده شده۵ تا ۶ حبه
فلفل قرمز ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
سس سویا ۲ قاشق غذاخوری
زنجبیل تازه ۱ قاشق غذاخوری
شکر سفید ۱ قاشق غذاخوری
آب جوشیده سرد شده به مقدار لازم
اولین مرحله از طرز تهیه کیمچی کرهای، با آماده کردن کلم چینی شروع میشود. ابتدا برگهای ضخیم و بیرونی کلم چینی را جدا کنید. سپس کلمها را از طول برش بدهید تا برگهای آنها از هم باز شود. با این حال در نظر داشته باشید که در این مرحله نباید کلمها را به صورت برگبرگ از هم جدا کنید. پس مغز کلم را برش نزنید تا برگها همچنان به ساقه متصل بمانند.
سپس باید کلمها را نمکمالی کنید. برای انجام این کار، نمک را روی دستتان ریخته و لابهلای تکتک برگهای کلمها را با نمک ماساژ بدهید. توجه داشته باشید که قسمت نزدیک به ساقه را فراموش نکرده و حتما آن بخشها را هم آغشته به نمک کنید.
سپس یک کاسه مناسب را تا نیمه پر از آب کرده و کاهوهای نمکمالی شده را به مدت یک تا ۲ ساعت در آب قرار دهید. بهتر است در این فاصله، چند باری کلمها را در آب زیر و رو کنید.
پس از گذشت این مدت، کلمها را بشویید تا هیچگونه کثیفی در میان آنها باقی نماند سپس آنها را در یک آبکش قرار بدهید تا آب اضافیشان خارج شود. همچنین حالا میتوانید ساقههای کلم را که بافت سفت و تلخی دارد، جدا کرده و برگهای کلم را به قطعات ۵ سانتیمتری برش بزنید.
برای درست کردن سس ترشی کیمچی، در یک کاسه بزرگ سیر رنده شده را به همراه زنجبیل رنده شده یا ساطوری خرد شده، شکر و سس سویا مخلوط کنید.
نکته: در ترکیب اصلی کیمچی، از سس ماهی یا میگو استفاده میشود که در این دستور به دلیل در دسترس نبودن آن، از سس سویا استفاده شد.
میزان تندی فلفل ترشی کیمچی، بستگی به ذائقه شما دارد. پس فلفل قرمز پرک یا آسیاب کرده را به میزان یک تا ۳ قاشق غذاخوری، به ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید.
پس از اینکه سس ترشی کیمچی شما آماده شد، سبزیجات شامل ترب سفید و هویج را پوست کنده و به صورت خلالی باریک خرد کنید. پیازچهها را هم به اندازه مشابه ترب و هویج خرد کنید.
کاهو چینی را که از قبل نمکمالی کرده و شسته بودید، به همراه سبزیجات خود به ترکیبی که از قبل آماده کرده بودید اضافه کنید.
یک دستکش به دست کنید تا تندی فلفل قرمز دستانتان را اذیت نکند سپس مواد ترشی کیمچی را به خوبی با دست ورز دهید تا تمام مواد به خورد هم بروند و آب اضافی کلم آزاد شود.
اکنون و در آخرین مرحله از طرز تهیه کیمچی کرهای، حالا برای ریختن ترشی کیمچی در شیشه، از شیشههای تمیز و کاملا خشک استفاده کنید. مواد را به اندازهای در شیشهها بریزید که سر شیشهها به اندازه یک بند انگشت خالی بماند. زیرا کیمچی در طول فرآیند تخمیر، حجم بیشتری پیدا میکند.
سپس به ترشی کیمچی خود به مدت ۲ تا ۳ روز در دمای معمولی محیط زمان بدهید تا فرآیند تخمیر آن به درستی انجام شده و ترشی کیمچی شما آماده شود.
این ترشی کرهای لذیذ را میتوانید در کنار انواع غذاها میل کنید.
طرز تهیه کیمچی آسان بوده و به راحتی در خانه تهیه میشود. با این حال، یک ترشی کیمچی خوشمزه و جا افتاده نکاتی دارد که در صورت رعایت آنها، ترشی لذیذتری خواهید داشت.
ترشی کیمچی چاشنی بسیار محبوبی است که کرهایها آن را تقریبا با هر وعده غذایی و حداقل یک بار در روز مصرف میکنند. محبوبترین انواع کیمچی شامل باچو کیمچی (تهیه شده با کاهو چینی)، کادئویی (تهیه شده با تربچه) و اوی کیمچی (تهیه شده با خیار) است.
باید در نظر داشته باشید که کیمچی کرهای به صورت سنتی با کلم ناپا که ما آن را در ایران با نام کاهو چینی میشناسیم، تهیه میشود. بافت کاهوی ایرانی به گونهای نیست که قابلیت تبدیل شدن به ترشی را داشته باشد و باعث خراب شدن ترشی کیمچی شما میشود.
کرهایها برای درست کردن ترشی کیمچی، از نوعی فلفل بومی با نام گوچوگارو استفاده میکنند. با این حال از آنجایی که این فلفل معمولا در دسترس ما نیست، برای جایگزین کردن آن میتوانید از فلفل قرمز ملایم یا پودر پاپریکای تند استفاده کنید.
مهم است که بدانید چگونه ترشی کیمچی خود را به درستی نگهداری کنید تا آن را برای مدت زمان طولانیتری تازه نگه دارید. بهترین راه برای نگهداری کیمچی این است که آن را پس از انجام فرآیند تخمیر و آماده شدن، در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید. نگهداری کیمچی در دمای مناسب، به جلوگیری از فساد و حفظ کیفیت مطلوب کیمچی کمک میکند.
منبع: کتاب کاله
فراشپز- کشمش پلو با ماهی یکی ازخوشمزهترین غذاهای محلی منطقه لارستان فارس است. برای آشنایی…
فراشپز- اگر هم عاشق ماکارونی باشید هم از چشیدن پنیر پیتزا لذت میبرید، قطعا نمیتوانید…
فراشپز- “چاتال” لقمههای محلی برای عصرانه هستند. طرز تهیه این نان شیرینی را در فراشپز…
فراشپز- دههها است که کم کردن مصرف نمک، بخشی از راهنمای تغذیهای در سطح بینالمللی…
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز آلمانی با ۱/۲ فنجان آرد، ۱/۲ قاشق چایخوری مخمر،…
فراشپز- با ترکیب مواد غذایی مختلف میتوانید به جای برگرهای تکراری، برگرهایی با طعم متفاوت…