مرغ کیویسکی یا کیوسکی، روش تهیه منحصر به فردی برای سوخاری کردن مرغ است که در آن گوشت مرغ مزه دار شده را دور ترکیب کره و سبزی میپیچند و سپس در آرد سوخاری گردانده و سرخ میکنند.
اگر اسم کیویسکی به گوشتان رسیده است و میخواهید بدانید کیوسکی چیست، با ما همراه شوید. در پاسخ به سوال کیوسکی چیست باید بگوییم، کیفسکی، کیوسکی یا کیویسکی مرغ ( به انگلیسی : chicken kiev ) یا (kievski) یک غذای کلاسیک اروپای شرقی است و به نوع خاصی از سوخاری کردن مرغ گفته میشود که طعم منحصر به فردی دارد.
کیویسکی مرغ در دستور پخت غذای کشورهای روسیه، اکراین و لهستان قرار دارد که در قرن های ۱۸ – ۱۹ میلادی ابداع شده است. نام این غذا از شهر کیف kiev اوکراین گرفته شده است. مهارت آشپز در تهیه کیوسکی مرغ نازک کردن گوشت مرغ است که البته برای تازه کارها نیازی نیست خیلی گوشت را نازک و ورقهای کنند.
برای تهیه کیویسکی از دو روش برش لایهای و لول کردن گوشت استفاده میشود. اگر به طعم مرغ سوخاری و کنتاکی علاقه دارید مسلما از طعم کیویسکی هم خوشتان خواهد آمد و شاید کیوسکی مرغ را به مرغ سوخاری و کنتاکی ترجیح بدهید. از آنجا که کیوسکی در روغن فراوان سرخ میشود بعد از سرخ شدن آن را روی کاغذ حولهای قرار دهید تا روغن اضافهاش گرفته شود.
سینه مرغ بزرگ ۳ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۱/۲ پیمانه
پودر سوخاری یا خرده نان ۲ پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن زیتون یا کانولا برای سرخ کردن به میزان لازم
مواد لازم برای برای طعم دهی به مرغ
کره ۶ قاشق غذاخوری
سیر بزرگ رنده شده ۱ حبه
آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده تازه ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
در یک کاسه متوسط کره هم دما با اتاق، سیر رنده شده، آبلیمو، جعفری خرد شده تازه، نمک و فلفل سیاه بریزید و با چنگال همه مواد را مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود. با یک چاقوی تیز و نازک سینه مرغ را از وسط به صورت طولی برش بزنید به طوری که دو نیمه ضخامت یکسانی داشته باشند.
فیلهها را روی میز کار بگذارید و کف دست را روی فیله بگذارید و با احتیاط در قیمت پهنتر بالای سینه، مانند جیب از کنار فیله یک برش داخل فیله مرغ ایجاد کنید به طوری که فیله دو لایه شود، عمق برش باید به اندازهای باشد که انتهای جیب باز نشود و انتهایش به هم وصل بماند تا مواد میانی بیرون نریزد.
اندازه طول برش باید حدود ۵ – ۷ سانتی متر است. یک قاشق غذاخوری از مخلوط کره را داخل فیله مرغ بگذارید و با دست فشردهید و محل برش را روی هم قرار بدهید. هر دو طرف فیلههای جیب دار را نمک و فلفل بزنید. در سه کاسه جداگانه آرد، تخم مرغ زده شده و پودر سوخاری بریزید.
تکههای مرغ را در آرد بزنید و تکان دهید تا آرد اضافه آن بریزید سپس در تخم مرغ بزنید و در آخر داخل پودر سوخاری بزنید و همه را در یک دیس بزرگ بچینید. تابهای با عمق زیاد را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۱ سانتیمتر از تابه را با روغن پر کنید و وقتی روغن داغ شده مرغها را درون روغن سرخ کنید.
حدود ۴ دقیقه برای برشته شدن هر طرف مرغها کافیست. روی فیلههای مرغ کیویسکی نمک و آبلیمو و جعفری تازه بپاشید و سرو کنید. در صورتی که مهارت کافی برای فیله کردن سینه مرغ را ندارید و نازک شدن گوشت احتمال پارگی هنگام برش را بالا میبرد میتوانید از تکه های سینه مرغ به صورت کامل استفاده کنید تا قطر بیشتری داشته باشد.
سینه مرغ ۱ عدد
پنیر پیتزا، پنیر خامهای، پنیز لبنه یا پنیر فتا ۵ قاشق غذاخوری
جعفری خورد کرده ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
آرد سفید به مقدار لازم
آرد سوخاری به مقدار لازم
نمک، فلفل و ادویه دلخواه به مقدار لازم
در دستور اصیل چیکن کیوسکی از کره استفاده میشود ولی در اینجا برای این که غذایتان کالری کمتری داشته باشد پنیرپیتزا را جایگزین نمودهایم. سینه مرغ را با چاقو به صورت طولی برش زده و کاملا به صورت یک تکه بازش کنید بدون این که از هم جدا شود سپس با بیفتک کوب رویش بکوبید تا کمی نازک تر شود.
دو طرف مرغ را نمک، فلفل و ادویه دلخواه مثل آویشن و پاپریکا بپاشید و مرغ را در یخچال بگذارید تا مزهدار شود. جعفری را خرد کنید و به همراه پنیر پیتزا داخل سلفون بریزید و کاملا ورز دهید تا منسجم شود. مواد را با کمک سلفون به حالت لولهای به اندازه ۲ سانتی متر کوتاه تر از گوشت مرغ در بیاورید و سفت دورش را سلفون پیچ کنید و یک ساعت در فریزر بگذارید بماند.
مرغ را روی میز کار بگذارید و لوله پنیر و جعفری را وسط مرغ بگذارید و پوشت را دورش رول کنید و با سلفون محکم رویش را بپیچید و یم ساعت دیگر در فریزر بگذارید بماند تا خودش را بگیرد. در سه کاسه جدا گانه آرد، پودر سوخاری و تخم مرغ زده شده بریرید و رول مرغ را از فریزر خارج کرده و در تخم مرغ بزنید سپس در آرد و دوباره در تخم مرغ بزنید و در نهایت در پودر سوخاری بغلتانید.
سر و ته مرغ را با خلال چوبی محکم کنید که هنگام سرخ کردن مواد میانی بیرون نریزد وسپس در روغن داغ روی حرارت ملایم سرخ کنید. در روش دیگر میتوانید فیله مرغ را مزه دار کنید، جعفری خرد شده را روی گوشت بپاشید و کره را به صورت مکعب مستطیل برش بزنید و وسط گوشت قرار دهید سپس گوشت مرغ را دور کره رول کنید.
شما میتوانید سینه مرغ را به صورت یک تکه نازک و ورقه ای کنید یا فقط نصف آن را برش داده و بکوبید تا نازک شود.
منبع: بیتوته
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…