کیک سیب و کشمش ایتالیایی یکی از انواع کیکهای میوهای است که به دلیل داشتن سیب بسیار خوش عطر است و بافت منسجمی دارد.
کیکها از جمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و… تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک سیب و کشمش ایتالیایی یکی از انواع کیکهای خشک است که بافت بسیار نرم و دلپذیری دارد و به دلیل داشتن کشمش و سیب دارای طعم خاص و متفاوتی است. این کیک برای عصرانه و پذیرایی یک انتخاب بسیار مناسب است. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک سیب و کشمش ایتالیایی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه هر نوع کیک در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
آرد سفید قنادی: ۳۸۰ گرم
تخم مرغ: ۳ عدد
شکر: ۱۸۰ گرم
پودر قند: ۳۰ گرم
ماست: ۱۳۰ گرم
شیر: ۷۰ گرم
روغن مایع: ۱۰۰ گرم
کشمش: ۱۵۰ گرم
سیب: ۲ عدد
بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
نمک: یک پنس
وانیل: ۲ قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود.
۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر میگذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کردهاید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده میکنند، دستشان هست. مثلاً میدانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده میکنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل میشود. اگر زیاد با فر کار نکردهاید و دمای فرتان را نمیدانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همانطور که گفتیم، دمای بیشتر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.
به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دستتان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازهگیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانهها دقیقتر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانهها را نمیدانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.
اگر خواستید با پیمانه اندازهگیری کنید، برای اندازهگیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا میکنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازهها دقیق نمیشوند. وقتی مواد را داخل پیمانه میریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندینبار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز کیک بوی تخم مرغ میگیرد. خیلی از افراد فکر میکنند که وانیل و طعم دهندهها بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد. درحالیکه این فکر اشتباه است. آنچه بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد. قالبهای گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و در طرحها و شکلهای مختلف موجود است.
۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحماتتان هدر میرود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمیکند.
۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمیگیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر میتواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکردهاید.
۱ ـ برای شروع کار ابتدا کشمشها را به مدت ده دقیقه داخل آبجوش خیس کنید. سیبها را با پوست به صورت ورقهای خرد کنید و کنار بگذارید.
۲ ـ در مرحله بعد تخم مرغ، شکر، نمک و وانیل را داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و شفاف شود؛ سپس ماست را همراه با شیر و روغن به مواد اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید. حالا همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید.
۳ ـ در این مرحله آرد سفید و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کردهاید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به صورت دورانی از یک جهت و خیلی آرام هم بزنید؛ سپس کشمشها را بعد از اینکه آبکش کردید، به مایه کیک اضافه کنید و کمی هم بزنید تا کشمش مخلوط شود.
۴ ـ در مرحله آخر مایه کیک را داخل قالبی که از قبل چرب کردهاید و کف آن را کاغذ روغنی پهن کردهاید، بریزید و سیبها را روی مایه کیک بچینید و پودر قند و دارچین را روی برشهای سیب الک کنید. حالا قالب کیک را به مدت ۴۰ دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کردهاید، بگذارید تا کیک بپزد. بعد از اینکه کیک پخت، اجازه بدهید کاملا خنک شود؛ سپس کیک را از قالب خارج کنید، نوش جان.
منبع: فرارو
فراشپز- پلو کرفس با مرغ نوعی پلوی مخلوط است که از ترکیب برنج با کرفس،…
فراشپز- سوپ ماکارانی یکی از انواع سوپهای سبزیجات است که به جای حبوبات در آن…
فراشپز- پاییز که از راه میرسد سروکله صیفیجاتی مثل کدو تنبل یا همان کدو حلوایی…
فراشپز- ذرت مکزیکی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین غذاهای خیابانی است که طعم بینظیر و…
فراشپز- قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که تهیهی آن کمی…
فراشپز- تاس کباب، ترکیب خوشمزه خورش گوشت مخصوص با پلو یکی از غذاهای مورد علاقه…