فراشپز- کیک مایونز شکلاتی یکی از انواع کیکهای شکلاتی خوشمزه با بافت خیس و لطیف است که سس مایونز به عنوان بخش جدانشدنی آن طعمی لذیذ به کیک میبخشد.
کیک مایونز شکلاتی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع کیک در سراسر دنیاست که طرفداران پر و پا قرصی دارد. معمولا کیکهای شکلاتی، برای مناسبتهای مختلف مثل جشن تولد، دورهمیهای خانوادگی و دوستانه و … تهیه میشوند و کوچک و بزرگ طعم آن را میپسندند. در این میان کیک مایونز شکلاتی یکی از انواع کیکهای شکلاتی خوشمزه با بافت خیس و لطیف است که سس مایونز به عنوان بخش جدانشدنی آن طعمی لذیذ به کیک میبخشد. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه کیک مایونز شکلاتی و نکات خوشمزه شدن کیک شکلاتی با سس مایونز را به شما آموزش میدهیم.
آرد سفید قنادی: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر کاکائو: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۱ و ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
سس مایونز: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: ۱ و ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
تخم مرغ: ۲ عدد
عصاره وانیل: ۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۱/۴ قاشق چایخوری
مواد لازم برای روکش روی کیک با سس مایونز
پودر قند: ۱ و ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر کاکائو: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
خامه: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
کره: ۳ قاشق سوپخوری
وانیل: نصف قاشق مرباخوری
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت کیک مایونز شکلاتی: ۴۵ تا ۵۵ دقیقه
کیک شکلاتی با سس مایونز، یک انتخاب عالی به عنوان دسر بعد از مهمانی یا کیک تولد است که روش تهیه آسانی دارد. در تهیه این کیک به جای شیر یا ماست از سس مایونز رژیمی یا سس مایونز معمولی استفاده میشود. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه کیک مایونز شکلاتی را به ترتیب زیر انجام دهید.
در ابتدا، فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. کف قالب فر را با کمی روغن یا کره چرب کنید و با برس، روغن یا کره را در همه جای قالب پخش کنید. یک کاغذ روغنی کف قالب بگذارید و روی کاغذ روغنی را هم با برس چرب، بکشید. قالب را کنار بگذارید و سراغ آماده کردن مایه کیک بروید.
در یک کاسه، آرد قنادی، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را ۲ تا ۳ بار الک کنید تا کاملا لطیف شده و ناخالصیهای آن گرفته شود. مواد خشک را کنار بگذارید.
در یک کاسه، تخم مرغها را بشکنید و با همزن به مدت ۵ دقیقه بزنید. در همان حین که تخم مرغها در حال میکس شدن هستند، شکر و وانیل را اضافه کنید و همراه با تخم مرغها بزنید تا یک مخلوط کرمی رنگ و کشدار به دست بیاید.
بعد از ۵ دقیقه، سس مایونز و آب را اضافه کنید. دوباره با دور کند همزن، مواد را هم بزنید تا مخلوطی رقیق و روان به دست بیاید.
در این مرحله، مخلوط آرد و پودر کاکائو را که الک کرده بودید، به مایه تخم مرغی اضافه کنید. این کار را طی ۳ تا ۴ مرتبه انجام دهید و بعد از هر بار افزودن مواد، با لیسک مواد را به صورت دورانی هم بزنید تا مواد تر و خشک به خوبی با هم مخلوط یا به اصطلاح فولد شوند و یک مایه کیک یکدست داشته باشید.
قالبی را که از قبل آماده و چرب کرده بودید، روی سطح بگذارید و مایه کیک را در آن بریزید. همه مایه کیک را که ریختید، چند بار ظرف را به سطح بکوبید تا حبابهای داخل آن خارج شود. سپس قالب را در طبقه وسط فری که گرم شده است، بگذارید. در فر را ببندید و تا ۴۰ دقیقه درب فر را باز نکنید.
در حین پخت کیک در فر، مواد روکش کیک را از یخچال بیرون بیاورید تا ۲۰ دقیقه در دمای محیط بمانند و کره نرم شود. کره نرم شده را با همزن بزنید تا کاملا پوک شود. سپس پودر قند (طرز تهیه پودر قند) و پودر کاکائو را اضافه کنید و با همزن دور متوسط، بزنید. بعد خامه و در آخر وانیل را اضافه کنید. در نهایت یک مایه نرم و لطیف باید داشته باشید. این مخلوط را در یخچال بگذارید.
بعد از ۴۵ دقیقه از زمان پخت کیک، بافت کیک را تست کنید تا از پختن آن مطمئن شوید. یک چنگال یا خلال دندان در کیک بزنید، اگر مایه کیک به آن نچسبیده بود، یعنی کیک پخته است و میتوانید قالب را از فر بیرون بیاورید.
کیک را برای ۲۰ دقیقه در دمای آشپزخانه بگذارید تا کمی سرد شود. سپس از مایه شکلاتی روی کیک بریزید و آن را روی کیک صاف کنید. کیک را در یخچال بگذارید تا روکش آن سفت شود. سپس کیک مایونز شکلاتی را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازههای دلخواه برش زده و سرو کنید.
برای کیک مایونز، سس مایونز پرچرب مناسبتر است یا کم چرب؟
پرچرب یا کم چرب بودن سس مایونز، تاثیر چندانی بر طعم یا بافت کیک مایونز شکلاتی ندارد و میتوانید به دلخواه، از بین سس مایونز کم چرب یا پر چرب، هر کدام که در دسترستان بود، استفاده کنید.
چرا پف کیک مایونز شکلاتی میخوابد؟
بعد از اضافه کردن بیکینگ پودر به مواد کیک مایونز شکلاتی، فقط با لیسک مواد را به صورت دورانی هم بزنید و از هم زدن زیاد مایه کیک خودداری کنید.
ظرفی که کیک را در آن میپزید، نباید خیلی کوچک باشد. باید ۱/۳ حجم ظرف خالی باشد تا کیک بتواند پف کند.
اگر در نیم ساعت ابتدای پخت کیک، درب فر را باز کنید، پف کیک میخوابد.
منبع: ایرنا
فراشپز- همه ما آن روزها را تجربه کردهایم؛ زمانی که ناگهان تماس میگیریم یا پیامی…
فراشپز- نوتلا یکی از محبوبترین کرمهای شکلاتی در جهان است که بسیاری از ما عاشق…
فراشپز-رئیس بادام زمینی؛ یکی از تنقلات بسیار خوشمزه در آمریکا می باشد این فنجان ها…
فراشپز- ذرت پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است. این…
فراشپز- با شروع فصل بهار، تعداد زیادی از افراد به آلرژی فصلی مبتلا می شوند.…
فراشپز- زندگی پرشتاب امروزی، فرصت زیادی برای آشپزی مفصل باقی نمیگذارد. بسیاری از افراد، بهویژه…