فراشپز- در این نوشته میتوانید طرز تهیه گردو شور، گردو خیس نمکی و گردو بوداده نمکی را به طور کامل بخوانید.
گردو هم مثل خیلی از آجیلهای دیگر یک مغزیجات محبوب در میان ما ایرانیان است که به دلیل خواص زیادی که دارد محبوب خانوادههای ایرانی است. اما حتما شما هم میدانید علاوه بر خوردن گردو به صورت خام، میتوانید آن را به روشهای مختلفی مزه دار و طعم دار کنید. یکی از این روشها تهیه گردو شور است. گردو شور را میتوانید هم به صورت خیس و هم به صورت بوداده درست کنید. در این نوشته طرز تهیه گردو شور خیس و بوداده را به شما آموزش میدهیم.
برای تهیه گردو شور و نمکی میتوانید یکی از روشهای زیر را امتحان کنید.
ابتدا مغز گردوها را از وسط نصف کنید، سپس کمی کره به آن اضافه کنید و در تابهای که از قبل کمی داغ شده بریزید. به مدت ۲ الی ۵ دقیقه گردوها را با میزان دلخواهی از نمک تفت دهید و مرتب آن را هم بزنید تا همه جای گردوها تفت بخورند و گردوها نسوزند. به جای کره میتوانید از روغن زیتون، روغن کنجد و یا روغن سرخ کردنی هم استفاده کنید. البته پیشنهاد ما استفاده از روغنهای گیاهی مثل زیتون و کنجد است، زیرا سالمتر هستند
ابتدا گردوها را با کمی کره یا روغن مخلوط کنید و روی سینی فر بچینید و به آنها نمک بزنید. سعی کنید گردوها را روی هم قرار ندهید تا بعد از بو دادن به یکدیگر نچسبند. فر را از قبل بگذارید گرم شود و سپس سینی را درون آن قرار دهید. دمای فر را روی ۳۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و به گردوها ۱۰ دقیقه فرصت دهید تا بو داده شوند. در این بین میتوانید یک یا دو بار سینی را بیرون آورده و گردوها را کمی هم بزنید تا همه جای آنها بو داده شود.
در صورتی که دوست دارید گردوها بیشتر بو داده شوند، میتوانید به دلخواه خود زمان بیشتری گردوها را در فر نگه دارید، اما مراقب باشید که گردوها نسوزند.
زمانی که گردو را در ماهیتابه تفت میدهید، توجه کنید که حرارت حتما ملایم باشد و مدام گردوها را هم بزنید تا نسوزند.
وقتی عطر گردوی بو داده بلند شد و رنگ آن کمی قهوهای شد یعنی گردوی شما آماده است.
قبل از تفت دادن، گردوها را حتما نصف کنید تا به خوبی بو داده شوند.
در صورت تمایل به نگهداری گردو بوداده به صورت طولانیمدت، میتوانید آن را در فریزر بگذارید. گردو در فریزر کاملا سالم و تازه باقی میماند و شما هر موقع بخواهید میتوانید به مقدار دلخواه از آن استفاده کنید.
برای داشتن یک گردوی بو دادهی خوشمزه، از مغز گردوی درجه یک و سالم استفاده کنید. شما میتوانید برای خرید مغز گردوی درجه یک درکام به اینجا مراجعه کنید.
گردو نیم کیلو
نمک ۲ قاشق غذاخوری
آب هر لیوان فرانسوی آب دو قاشق چای خوری نمک
آویشن به میزان دلخواه
اگر گردوها تازه هستند خوب گردوها را با دقت بشکنید برای گردو شور بهتر است که مغزها کامل باشند. اگر فصل گردو نیست و گردوها کامل هستند باید گردوها را از پوست چوبی جدا کنید. گردوهایی که پوست چوبی نازکی دارند به راحتی پوست آنها جدا میشوند. گردوهایی که پوست ضخیم تری دارند بهتر است قبل از شکستن نهایتا ۲۴ ساعت خیس کنید. برای این کار بهتر است با توجه به مقدار مورد نیاز گردو ابتدا روی آن بریزید این کار را تکرار کنید که روی سطح پوست چوبی گردوها خیس باشد.
دوستان عزیز در نظر داشته باشید ممکن است بقایای پوست سبز گردو، روی گردوها باشد؛ بنابراین با توجه به احتمال نفوذ رنگدانه سیاه گردو به داخل گردو بهتر است از غوطه ور کردن گردو در آب خودداری کنید. ضمنا احتمال نشت رنگدانهها روی سطوح منزل وجود دارد.
ابتدا آب و نمک را مخلوط کنید تا محلول آب نمک غلیظی به دست آید. بهتر است که از آب جوش سرد شده برای آب مورد نیاز استفاده کنیم.
مغز گردوها را به خوبی و با دقت بشکنید اگر بتوانید مغز گردوها را کامل در آورید بهتر است، مغزها را با دقت بشویید و خشک کنید.
گردوها را در شیشه یا ظرف پلاستیکی تمیز و خشک بریزید.
محلول آب نمک را روی گردوها بریزید تا کاملاً پوشانده شوند. در نظر داشته باشید که گردویی بیرون از آب نماند.
درصورت دلخواه آویشن را اضافه کنید.
بهتر است برای جلوگیری از نفوذ هوا درب ظرف یک پلاستیک فریزر بیندازید و درب ظرف را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.
گردوها پس از ۲۴ ساعت آماده خوردن هستند، اما بهترین زمان مصرف بعد از ۲۰ روز از زمان تهیه گردو شور است.
توجه: دستور فوق طرز تهیه گردو شور با پوست است برای تهیه گردو شور بدون پوست (مغز)، اگر گردوها تازه هستند خوب پوست آنها را بگیرید. اگر مغز گردوها خشک است. ۶ ساعت مغزها را در آب خیس کنید سپس پوست آن را بگیرید.
برای تهیه گردو شوری با آب زلال و شفاف بهتر است یک روز مغز گردوها را در آب قرار دهید و دو بار آب آن را عوض کنید
برای تهیه گردو شور با طعمهای مختلف میتوانید از ادویههایی مانند دارچین، فلفل سیاه، آویشن، گلپر، و … نیز استفاده کنید.
برای جلوگیری از کپک زدن گردوها، حتماً شیشه را در یخچال قرار دهید.
منبع: ستاره
فراشپز- کوفتهها انواع و اقسام مختلفی دارند و شما میتوانید این بار بدون نیاز به…
فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ماهر، شیرینی چوروس خانگی ترد را با استفاده از…
فراشپز- حلیم بادمجان از غذا های لذیذ ایرانی است که طرفداران زیادی دارد؛ طرز تهیه…
فراشپز- یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که بسیار خوشمزه و بهواسطه…
فراشپز- سوپ برنج یکی از سالمترین و مقویترین انواع سوپ است که با گوشت مرغ،…
فراشپز- کیک حلوا یکی از آسانترین و خوشمزهترین کیکهایی است که شما میتوانید با مواد…