آشپزی

طرز تهیه گندی اصفهان؛ غذای پر از فایده و خاصیت

فراشپز- گندی یا گوندی یک غذای سنتی و پر از خاصیت است که فقط باید برای تهیه آن کمی وقت بگذارید ولی به خاطر خاصیت بی‌نظیر آن برای بدن ارزش دارد.

یکی از شهرستان‌های استان اصفهان، نجف آباد است که غذای سنتی مخصوص به خود را دارد و جزو غذاهای محبوب و بسیار مشهور در این شهرستان به حساب می‌آید که ارزش غذایی بالایی دارد و به نوعی تامین کننده اسیدهای چرب سالم، فولیک اسید، ویتامین ب ۱۲ و کلسترول است.

در ادامه مواد لازم برای تهیه گندی را مشاهده کرده و سپس طرز تهیه آن را به شما آموزش می‌دهیم.

گوشت چرخ کرده: نیم کیلو

تخم مرغ: ۳ عدد

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

پیاز: ۲ عدد به صورت رنده شده

سبزی: ۷۰ گرم (شامل انواع سبزی های معطر مانند ترخون، نعنا، مرزه یا تره)

ماست: ۱ لیوان

آرد مخصوص گندی: ۱ لیوان ( شامل گندم، نخود، عدس، سویا، ذرت، تخم سبزی گرگرو، باقلا و ماش است که این مواد را ابتدا خیس کرده، سپس تفت داده شده و در نهایت آسیاب می‌کنند)

نمک و فلفل، دارچین و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه گندی نجف آبادی

باید همه موادی را که به آن اشاره کردیم با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید و پس از آن که کاملا با هم مخلوط شدند یک ساعت کامل به آن استراحت بدهید.

پس از آن پیازها را سرخ کرده و مقداری نمک و ادویه به آن اضافه کنید و تفت دهید وقتی کمی سبک و طلایی رنگ شدند، رب گوجه فرنگی و مقداری نعنای تازه یا تره خرد شده را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. پس از آن باید دو لیوان آب جوش هم به پیازها اضافه کرده و هم بزنید.

حالا باید مواد گندی را که به آن استراحت داده بودید هر بار به اندازه های کوچک برداشته و شبیه کتلت یا شامی کباب در بیاورید و داخل آب جوش بیندازید و شعله را کم کنید تا خمیر شما مغز پخت شود. پس از آن غذای شما آماده شده و می‌توانید آن را نوش جان کنید.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه پیتزای خانگی با خمیر دست‌ ساز

فراشپز- پیتزایی خوشمزه و متفاوت که همه عاشق آن می‌شوند. با مواد ساده، یک شاهکار…

23 دقیقه ago

قیمه ماسوله یا ننه قرمه؛ غذای اصیل و خوشمزه گیلانی

فراشپز- قیمه ماسوله یا ننه قرمه یکی از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی استان گیلان…

51 دقیقه ago

سالاد ژامبون و نان تست، یک سالاد شیک و متفاوت!

فراشپز- سالاد ژامبون و نان تست یکی از انواع سالادهای سرد است که از ترکیب…

1 ساعت ago

طرز تهیه پلو مرغ فوری، یک غذای خوشمزه و آسان

فراشپز- پلو مرغ فوری یکی از روش‌های طبخ مرغ است که در آن مرغ سرخ…

2 ساعت ago

خورش لپه قرمه اصیل دامغانی، پیوند خوشمزه قرمه سبزی و قیمه!

فراشپز- خورش لپه قرمه یکی از انواع خورش‌های اصیل و سنتی شهر دامغان است که…

2 ساعت ago

طرز تهیه مشته بادمجان، غذای لذیذ شیرازی

فراشپز- مشته بادمجان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و مشهور شیرازی است که از ترکیب…

3 ساعت ago