فراشپز- شوری و ترشی از دیرباز مورد استفاده و علاقه مردم بوده است. در قدیم برای این که بتوانند سبزیجات را در طول سال داشته باشند، از شوری و ترشی استفاده میکردند. شور شدن و استفاده از سرکه در ترشی ها، باعث ماندگاری سبزیجات میشود. در این دستور، طرز تهیه گوجه شور به روشی بسیار ساده بیان شده است. ترشیها و شوریجات را میتوان در کنار غذاهای مختلف به عنوان چاشنی و طعم دهنده استفاده کرد.
گوجه فرنگی ۱ کیلو
آب جوشیده سرد شده ۱ لیتر
نمک ۶ قاشق غذا خوری
سیر ۱ بوته
فلفل سبز به مقدار لازم
برای تهیه گوجه فرنگی شور خوشمزه در ابتدای کار، نمک و آب را در یک کاسه با هم مخلوط میکنیم. میتوان به جای نمک از سنگ نمک استفاده کرده که ماندگاری و طعم بهتری به شوری میدهد. نمک باید به حدی باشد که آب را شور کند.
آب را کنار میگذاریم. گوجهها را شسته و میگذاریم تا خشک شود. بهتر است از گوجههای ریز استفاده شود که برش نخورد. فلفل سبز را هم شسته و میگذاریم تا کامل خشک شود. فلفل و گوجه باید کاملا خشک باشد.
سیرها را هم حبه کرده و پوست میکنیم. در این مرحله گوجه و فلفل و سیر را لایه لایه درون یک شیشه میریزیم. وقتی که کامل شیشه پر شد، آب و نمک حل شده را به آرامی درون شیشه میریزیم تا بین گوجهها داخل شود و شیشه را پر کند.
در این مرحله میتوان از شوید یا نعناع نیز استفاده کرد که استفاده از آن کاملا سلیقهای است و باشد بهتر است. درب شیشهها را میبندیم و در یک جای تاریک قرار میدهیم تا شوری برسد و قابل استفاده شود.
منبع: چی شی
فراشپز- کیک تیتاپ یکی از انواع کیکهای خوشمزه و محبوب میان کودکان و یک خوراکی…
فراشپز- ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذاهای محلی استان کرمانشاه با عطر…
فراشپز- وقتی صحبت از سالاد ماکارونی میشه بیشتر ما یه سالاد سنگین و چرب و…
فراشپز- حلوا ارده؛ یکی از دسرهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر به…
فراشپز- کوکو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانیهاست که در برنامه غذایی ما جایگاه…
فراشپز- انار پلو یکی از غذاهای معروف شیرازی است که طرز پخت آن بسیار راحت…