فراشپز- یخنی همان آبگوشت شیرازیهاست که طعم بینظیری دارد.
گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
نخود: نصف پیمانه
لوبیا قرمز یا لوبیا چیت: پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۳ ق غ
پیاز: ۱عدد متوسط
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب جوش: به میزان لازم
گوجه فرنگی: ۲عدد چهار قاچ خورد شده
سیبزمینی: ۳ عدد
۱. ابتدا گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.
۲. نخود و لوبیا و در صورت تمایل گندم پوست کنده را هم اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید. ترجیحا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. در بعضی از نقاط فارس فقط با نخود پخته میشه و لوبیا نداره که اصطلاحا به یخنی نخود معروفه.
۳. سپس نمک و فلفل سیب زمینیها و گوجه را هم اضافه کنید کمی مخلوط کنید و آب جوش روی آن بریزید تا کاملا روی مواد را بگیرد. بعد از اینکه چند قل زد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضی از مناطق فارس تکه هایی از کلم قمری (کلم سر یا سنگ به گویش شیرازی) هم به اون اضافه میکنند.
۴. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنید و پوست سیبزمینیها را جدا کنید. در صورتی که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگیرید و مواد را با گوشت کوب یا گوشت کوب برقی نرم کنید. با کمی از آب گوشت سرو کنید.
منبع: ایرنا
فراشپز- در روزهای سرد زمستان، شاید اغلب ما بهدنبال دسرهای مناسب برای میل یا میزبانی…
فراشپز- تهیه گوشت برای کباب کوبیده خیلی مهمه و طعم و مزه کباب بستگی به…
فراشپز- حلوا شیر و عسل یکی از حلواهای بسیار خوشمزه و لطیف با شیر است…
فراشپز- کیک هل و گلاب یکی از خوشمزهترین دسرهای ایرانی است که در این مطلب…
فراشپز- کوفته سبزی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با رسپیهای متنوعی درست…
فراشپز- کمتر کسی را میشود دید که به انواع پاستا و ماکارونیها دست رد بزند…