طرز تهیه یک شیرینی پرطرفدار در خانه؛ «نون خامه‌ای»

نون خامه‌ای همیشه جزو پرطرفدارین شیرینی‌ها بوده؛ اولین انتخاب از بین سینی شیرینی‌ها معمولا نون خامه‌ای است و آن که تپل‌تر و پرخامه‌تر است. هرچند کمتر قنادی‌ای را می‌توان پیدا کرد که کیفیت سال‌های گذشته این شیرینی را حفظ کرده باشد، اما به جست‌وجو برای پیداکردن بهترین‌اش می‌ارزد.

این شیرینی را اما در خانه هم می‌توان درست کرد؛ یک «نون خامه‌ای» ویژه خودمان طبق سلیقه و ذائقه‌ای که همیشه دنبالش بوده‌ایم. هرچند ممکن است طرز تهیه آن کمی سخت باشد اما با کمی دقت و رعایت تمام مقادیر و اندازه‌ها می‌توانید آن را به راحتی درست کنید.

مواد لازم:

کره:۵۰ گرم

شکر:۱/۲ قاشق چایخوری

آب :۲۰۰ میلی لیتر

آرد:۱۲۵ گرم

تخم مرغ:۴ عدد

بیکینک پودر:۱/۸ قاشق چایخوری

وانیل :۱/۸ قاشق چایخوری

خامه قنادی :۳۰۰ گرم

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. کره، شکر و آب را در ظرف مناسبی روی حرارت کم مدام هم می‌زنیم تا کره و شکر ذوب شوند و آب بجوشد.

۲. وقتی آب به نقطه جوش رسید و چند جوش ریز زد تمام آرد را به یکباره اضافه کنید و خوب و تند تند هم بزنید تا خمیرش مثل حلوا در ظرف جمع شود.

۳. بعد از چند ثانیه از روی حرارت بردارید و در ظرف دیگر بریزید و اجازه دهید تا خمیر ۱ الی ۲ ساعت کاملا خنک شود. دقت کنید آرد از قبل ۱ الی ۲ بار الک شده باشد.

۴. در این مرحله فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید. چون موقع گذاشتن خمیر نان باید فر کاملا داغ شده باشد.

۵. در ظرف دیگری تخم‌مرغ‌ها را با همزن دستی هم بزنید به طوری که از لختی در بیاید. خمیر آماده شده را با همزن برقی هم بزنید و بعد از کمی همزدن تخم مرغ‌ها را کم کم در چند مرحله به خمیر اضافه کنید تا کاملا جذب خمیر شوند.

۶. و در هر مرحله حدود ۳ الی ۴ دقیقه تخم مرغ‌ها را با خمیر هم بزنید. خمیر آماده کاملا کشدار و براق می‌شود.

۷. در مرحله آخر هم‌زدن خمیر هم، بیکینک پودر و وانیل را اضافه کنید تا هم خمیر کمی پف کند و هم بوی بد تخم مرغ از خمیر گرفته شود.

۸. خمیر آماده شده را داخل قیف با ماسوره شکوفه بریزید. کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر نان‌ها را با فشار قیف به اندازه یک گردو یا کمی بزرگتر داخل سینی با فاصله بچینید.

۹. اگر بخواهید نان خامه‌ای‌های بزرگتر درست کنید باید فشار بیشتری به قیف بدهید و یا از ماسوره بزرگتری استفاده کنید.

۱۰. نان خامه‌ای باید به مدت نیم ساعت با دمای ۲۰۰ درجه پخته شود و حجمش دو تا ۳ برابر شود. نان خامه‌ای پخته شده باید پوک و توخالی باشد.

۱۱. بعد از سرد شدن ته نان‌ها را سوراخ کوچکی ایجاد کنید تا بتوانید خامه را داخل آن پر کنید.

۱۲. در مرحله بعد باید خامه را آماده کنید. به این شکل که خامه قنادی شیرین شده را در دمای محیط کمی نرم شود تا بتوان با همزن همش زد .

۱۳. خامه قنادی را با دور تند همزن چند دقیقه هم بزنید تا فرم بگیرد و پف کند.

۱۴. خامه فرم گرفته شده را با کمک یک قیف و ماسوره که خیلی هم مهم نیست چه شکلی باشد داخل نان‌های سوراخ شده می‌ریزیم در حدی که داخلش پر شود.

۱۵. نان خامه‌ای‌های آماده شده را می‌توانید با شکلات کاکائو یا سفید ذوب شده تزیین کنید وحدود ۱ تا ۲ ساعت در یخچال نگه دارید تا خیسی خامه نان‌ها را نرم کند.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

شیر را با این داروها بخورید

فراشپز- محققان می‌گویند نوشیدن شیر همزمان با مصرف برخی از داروهای خوراکی موجب بهبود اثربخشی…

3 ساعت ago

این دانه یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است

فراشپز- تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و یک ماده…

3 ساعت ago

آموزش پخت یک پلوی مخلوط خوشمزه و متفاوت با لوبیا چیتی

فراشپز- پلوی مخلوط با لوبیا چیتی یکی از انواع پلوهای مخلوط است که از ترکیب…

4 ساعت ago

نخود پلو؛ غذایی که اگر یکبار آن را امتحان کنید، دست از سرش برنمی‌دارید

فراشپز- نخود پلو با گوشت یکی از انواع پلوهای مخلوط خوشمزه و بسیار مقوی است…

4 ساعت ago

هویج پلو را با این روش متفاوت درست کنید

فراشپز- هویج پلو با فیله مرغ و زرشک نوعی روش متفاوت برای پختن این پلوی…

5 ساعت ago

قیمه ناری تهرانی، یک غذای اصیل و قدیمی از دوران قاجار

فراشپز- قمیه ناری یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل تهرانی است که قدمت طولانی دارد…

5 ساعت ago