طرز تهیه یک غذای متفاوت گیاهی؛ شارلوت بادمجان

تنوع سبزیجات و پروتئین‌های گیاهی آنقدر زیاد است که تنها با کمی خلاقیت می‌توان بهترین غذاهای گیاهی را درست کرد. شارلوت بادمجان یکی از این غذاها است که هم گیاهی است هم پخت آن ساده است.

حتی اگر گیاه‌خوار هم نباشیم، یک وقت‌هایی از خوردن گوشت و مرغ و ماهی خسته می‌شویم و کاسه چه کنم سر می‌گیرم که خب پس چه چیزی بخوریم؟ عموما گمان می‌کنند گیاه‌خوارها به جز سیب‌زمینی و چند گیاه دیگر چیز جدیدی برای خوردن ندارند و وعده‌های غذایی‌شان کاملا تکراری و یکنواخت است اما این صرفا یک باور غلط است. تنوع سبزیجات و پروتئین‌های گیاهی آنقدر زیاد است که تنها با کمی خلاقیت می‌توان بهترین غذاهای گیاهی را درست کرد. شارلوت بادمجان یکی از این غذاها است که هم گیاهی است هم پخت آن ساده است.

مواد لازم:

بادمجان: ۲ عدد
قارچ: حدود ۱۰ عدد
پیاز کوچک: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
سبزی خشک: ۲ قاشق غذاخوری
آویشن، نمک و فلفل: به مقدار کافی
رب گوجه: ۲-۳ قاشق غذاخوری
گوجه: ۱ عدد
برگ ریحان: ۱ مشت
پنیر موزورلا: ۱ پیمانه
روغن زیتون: به مقدار کافی

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. فر را با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه بدهید گرم شود. در این مدت، کلاه بادمجان‌ها را جدا کنید و آن‌ها را به صورت ورقه‌های گرد به ضخامت کمتر از ۱ سانت برش بزنید. سپس آنها را در یک سینی فر بچینید و رویشان خوب روغن زیتون بمالید. سینی را در فر گرم شده قرار دهید تا زمانی که بادمجان‌ها نرم شوند و شروع به قهوه‌ای شدن کنند.

۲. پیاز را نگینی و قارچ‌ها را خرد کنید. مقداری روغن زیتون داخل تابه بریزید و بگذارید داغ شود. پیاز را داخل تابه بریزید و تفت بدهید تا نرم شود. سپس قارچ و گوجه خرد شده را به آن اضافه کنید.

۳. رب گوجه فرنگی و سبزی خشک را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط را خوب با نمک، فلفل و آویشن طعم‌دار کنید. حال بگذارید تا آب کامل جذب شود.

۴. برای تهیه شارلوت بادمجان از ۴ کاسه پودینگ سرامیکی یا یک قالب مافین ۶ عددی استفاده کنید. داخل قالب‌ها فویل آلومینیومی بکشید. کف و دیواره‌ها را با ورقه‌های بادمجان بپوشانید (بگذارید چند ورقه برای روی آنها باقی بماند). مخلوط قارچ را داخل قالب‌ها بریزید طوری که حدود ۲/۳ از آن‌ها را پر کند. سپس روی هر کدام دو سه برگ ریحان قرار دهید. بعد از آن روی هر کدام مقداری پنیر موزارلای رنده شده بریزید. روی شارلوت‌ها را با ورقه‌های بادمجان باقیمانده بپوشانید و آنها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید.

۵. شارلوت بادمجان را از قالب خارج کنید و با پوره سیب زمینی یا سیب‌زمینی آب‌پز و سالاد دلخواه خود سرو کنید. اگر از پوره سیب زمینی استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را هم در کاسه‌های مشابه قالب بزنید و برای زیبایی بیشتر کنار هر شارلوت یکی از آنها را قرار دهید.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

19 ساعت ago

طرز تهیه کوکو عدس به دو روش متفاوت

فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…

19 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما مرغ به سبک رستوران

فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…

19 ساعت ago

آیا چای سبز واقعا موجب لاغری می‌شود؟، منع مصرف چای سبز برای این افراد

فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…

19 ساعت ago

برای سلامت روده‌هایتان این میوه‌ها و سبزیجات را بخورید

فراشپز- از زمان‌های قدیم، درباره فواید بی‌شمار خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…

20 ساعت ago

موز با شیر: آیا برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟ + طرز تهیه شیرموز سالم

فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…

20 ساعت ago