فراشپز- ترشی سیب را داخل شیشه ریخته و در جای خنک بگذارید. بعد از گذشت ده روز ترشی شما آماده است و میتوانید همراه غذا میل کنید. ترشی سیب را میتوانید بدون استفاده از حرارت دادن با سرکه هم انجام دهید، اما زمان بیشتری برای رسیدن ترشی احتیاج است.
برای تهیه ترشی سیب میتوانید از انواع سیب (قرمز، زرد، گلاب و …) استفاده کنید. ترشی سیب را میتوانید با پوست یا بدون پوست درست کنید. سعی کنید در تهیه ترشی از سیبهای قرمز و پفکی که حالت آردی گرفتهاند استفاده نکنید. سیبها باید سفت و آبدار باشند.
در این مقاله انواع مختلف ترشی سیب که به دلیل وجود سبزیجات و ادویههای مختلف طعمهای متفاوتی دارند را به شما آموزش میدهیم تا ترشی سیب مورد علاقه خودتان با طعم دلخواه را انتخاب کرده و درست کنید.
سیب یک کیلوگرم
دارچین یک قاشق چایخوری
گلپر یک قاشق چایخوری
سرکه یک لیتر
نمک یک قاشق چایخوری
سیبها را به اندازه دلخواه خرد کرده درون شیشه بچینید. چند حبه سیر و مقداری گلپر هم، لابهلای آنها بریزید، سرکه و نمک را به مخلوط اضافه کنید.
سیب نیم کیلو
سیر ۴ حبه
موسیر ۱ پیمانه
نعناع ۱ پیمانه
سیاه دانه ۳ قاشق غذا خوری
سرکه ۱ لیتر
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
سیبها را شسته خشک کنید و به اندازههای دلخواه تقسیم کنید. میتوانید سیبها را نگینی خرد کنید یا حلقهای یا اسلایس شده. برای این که ترشی ما ماندگاری بهتری داشته باشد و زودتر جا بیوفتد تمام سیبها را درون یک قابلمه بریزید و موسیر و سیر را اضافه کنید.
به مقدار کافی سرکه اضافه کنید، جوری که مواد در سرکه شناور نباشد. سپس نصف لیوان آب نمک را اضافه کرده روی حرارت ملایم بگذرید تا کمی سیب از حالت سفتی خارج شود. (می توانید از اضافه کردن آب صرف نظر کنید.)
زمانی که از مخلوط بخار بلند شد زیر قابلمه را خاموش میکنیم توجه داشته باشید که در قابلمه نباید گذاشته شود یا سرکه به مرحله جوش برسد، چون موادمان له میشود.
قابلمه را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود حالا کمی فلفل و زردچوبه و سپس ۳ قاشق سیاه دانه به آن اضافه شود و خوب باهم مخلوط نمایید.
ترشی سیب را داخل شیشه ریخته و در جای خنک بگذارید. بعد از گذشت ده روز ترشی شما آماده است و میتوانید همراه غذا میل کنید. ترشی سیب را میتوانید بدون استفاده از حرارت دادن با سرکه هم انجام دهید، اما زمان بیشتری برای رسیدن ترشی احتیاج است.
سیب ترش به مقدار لازم
سرکه سفید به مقدار لازم
فلفل سبز تند ۴ عدد هر شیشه
سیر ۴ حبه هر شیشه
نمک ۱ و ۱/۲ ق هر شیشه
نعنا خشک ۱ قاشق چایخوری هر شیشه
سیب ترشها را با پوست یا پوست گرفته به اندازه دلخواه خرد کرده با فلفل و سیر و نمک و نعنا و سرکه درون شیشه بریزید. حدود ۱ هفته طول میکشد تا ترشی سیب شما آماده شود.
سیب به مقدار دلخواه
تمر هندی یک بسته
سرکه چهار لیوان
برگه زردآلو یک لیوان
ادویه گردو به میزان لازم
سیاه دانه در صورت تمایل
از سیبهای سالم یا لکه دار میتوانید در این ترشی استفاده کنید، سیبها را پوست گرفته نگینی درشت خرد کنید. سیبها را در مقداری آب و آبلیمو قرار میدهیم تا سیاه نشود.
یک بسته تمرهندی را با چهار لیوان سرکه خیس کرده وقتی نرم شد از صافی رد کنید و هستهها را جدا کنید. میتوانید از جوز هندی و پودر هل است در سس ترشی لیته سیب استفاده کنید.
یک لیوان برگه زردآلو را داخل سرکهای که تمر هندی را خیس کردهاید نرم کنید و به سس ترشی لیته اضافه کنید. نمک و ادویه را به ترشی اضافه کنید.
سیبها از داخل مخلوط آب و آبلیمو خارج کرده آبکش کنید و به سس آماده شده اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بخارش بلند شود. شعله را خاموش کرده اجازه دهید کاملا خنک شود.
در صورت تمایل مقداری سیاه دانه به ترشی اضافه کنید. ترشی لیته شما بعد از ۳ روز آماده است.
سیب ۱ کیلوگرم
سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
سرکه ۱ لیتر
نمک به میزان لازم
سیبها را پوست گرفته، چهار قسمت کرده و هسته آنها را درآورید. در ظرف ریخته یک استکان آب روی آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد. سیب را له کرده با سایر مواد مخلوط نموده روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود.
شکر را اضافه کرده و از روی حرارت برمی داریم تا خنک شود. سیاه دانه را با مواد مخلوط نموده داخل شیشه بریزید و اجازه دهید یک هفته بماند تا جا بیفتد.
سیب درختی ۲ کیلو گرم
سیاه دانه یک قاشق غذا خوری
سرکه یک کیلو گرم
نبات صد گرم
دارچین یک قاشق غذا خوری
زنجبیل یک قاشق غذا خوری
گلپر کوبیده یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل دلمهای رنگی به دلخواه
سیر درشت رنده شده به دلخواه
در ابتدا سیبها را پوست میگیریم و قاچ میکنیم و آنها را مقداری با سرکه میپزیم تا کمی نرم شود. سپس گلپر کوبیده و زنجبیل و دارچین و سیاه دانهها را همراه با نمک و نبات به سیبها اضافه میکنیم و با تنظیم سطح سرکه که کاملا روی مواد را بگیرد.
آنها را داخل ظرف سفالی یا شیشهای میریزیم. در این مرحله میتوانیم چند حبه سیر را به صورت درشت رنده کنیم و در این ترشی بریزیم تا مزه آن بهتر شود.
همچنین میتوانید مقداری فلفل دلمهای خلال شدهی رنگی را برای رنگین شدن این ترشی در ترشی بریزیم. پس از آن در ظرف ترشی را محکم میبندیم تا هوا به آن نرسد. سپس ظرف را در جای خنک قرار میدهیم. پس از دو تا سه هفته ترشی آمادهی مصرف است.
سیب ترد با پوست و تکه تکه شده ۴۰۰ گرم
پیاز ریز خرد شده ۱ عدد
سیر خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
زنجبیل خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
شکر نصف پیمانه
سرکه سیب ۱ لیوان
برگ ریحان ۲۰ عدد
زرد چوبه نصف قاشق چایخوری
دارچین نصف قاشق چایخوری
پودر فلفل نصف قاشق چایخوری
پودر میخک نصف قاشق چایخوری
تمام مواد را مخلوط کنید روی حرارت هم بزنید تا شکر حل شود. سیب را در شیشه ریخته و مواد سرکه را رویش بریزید. بگذارید تا چند روز بماند و ترشی شما جا بیفتد.
منبع: دلگرم
فراشپز- مواد نان خرمایی: ارد سفید ۵۰۰ گرم. شکر۱۰۰ گرم شیر ۱۰۰ گرم. مخمر فوری اونیم…
فراشپز- رب گوجهفرنگی یکی از مواد اصلی و پرکاربرد در آشپزی است که به غذاها…
فراشپز- چهارشنبهسوری یکی از قدیمیترین جشنهای ایرانی است که مردم از دیرباز آن را با…
فراشپز- یکی از انواع دسر ها می باشد که بسیار ساده و خوشمزه است. این…
فراشپز- سالاد لوبیا چیتی با ذرت یکی از گزینههای عالی برای کسانی است که به…
فراشپز- اگر میخواهید برای وعده افطار خود غذای نانی خوشمزه و البته پرخصایت درست کنید،…