فراشپز- پخت غذا در شب یلدا با آداب و رسوم خاصی انجام میشود. در برخی شهرها پخت غذا در این شب مانند پخت غذا برای شب اول سال نو است و سعی میشود تا بهترین غذا برای اعضای خانواده طبخ شود تا شبی بهیادماندنی به یادگار بماند.
قنبر پلو یکی از غذاهایی است که در یلندترین شب سال در شیراز پخته می شود.
قنبرپلو(شیرازی)
زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۴۵ دقیقه
تعدادنفرات: ۴ نفر
برنج: ۵۰۰گرم
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰گرم
پیاز: ۲عدد متوسط
آرد نخودچی: یک قاشــق غذاخوری
کشمش پلویی:۲۰۰گــرم
رب انــار:۳ قاشــق غذاخــوری
مغــز گردو:۱۰۰گرم
نمــک، فلفل ســیاه و زردچوبه: بــه میــزان لازم
زعفران دم کرده: ۲قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی و کره: به میزان لازم
۱ .یک عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید. در ادامه مایه گوشت را به اندازه فندق به شکل کوفته قلقلی درآورید و سرخ کنید.
۲ .یک عدد پیاز را خرد و ســرخ کنیــد. مغز گردوی خردشده و کشــمش پلویی را به پیازداغ اضافه کنید و تفت دهید. سپس رب انار ملس و زعفران دم کرده را اضافه کنید و تفت دهید. گوشت
های قلقلی سرخ شده را هم اضافه کنید.
۳ .برنج را آبکش کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ نان یا سیب زمینی بگذارید و بعد روی آن یک لایه برنج بریزید. سپس مایه گوشت قلقلی را روی برنج بریزید و این کار را لایه لایه ادامه دهید.
4. روی برنج یک قاشــق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ بریزید و برنج را با شعله ملایم دم کنید. بعد از دم کشیدن برنج روی آن کمی کره یا روغن حیوانی بریزید و برنج را هم بزنید تا مخلوط شود.
نکته: اگر طعم ملس دوست دارید، می توانید یک قاشــق غذاخــوری شــیره انگور هم همراه با رب انار به این مواد اضافه کنید.
منبع: همشهری
فراشپز- بستنی جلاتو یکی از محبوبترین و خوشمزهترین دسرها در سراسر جهان به ویژه در…
فراشپز- کباب ماهی اوزن برون یکی از انواع کباب های خوشمزه ایرانی است که در…
فراشپز- مطمئنم تا الان فقط یا مرغ ترش خوردید یا جوجه زعفرانی پس حتما این…
فراشپز- «چیلی داگ» یکی از ساندویچ های بسیار معروف و بین المللی می باشد که…
فراشپز- چگونه بدون نیاز به مواد گرون قیمت شیرینی ترد درست کنیم؟ مواد لازم: آرد…
فراشپز- اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و در عین حال سریع هستید، ماکارونی یکی…