فراشپز- تا حالا به این فکر کردید که چطور میتونید از پوست نارنگی بهترین استفاده رو ببرید؟ امروز با یک دستور فوقالعاده یاد میگیرید که چطور با استفاده از پوست نارنگی یک مارمالاد خوشعطر و خانگی درست کنید. با درست کردن مارمالاد نارنگی، نه تنها از دور ریختن پوست نارنگی جلوگیری میکنید، بلکه طعمی فراموشنشدنی را تجربه خواهید کرد. این مارمالاد خوشمزه را میتوانید برای صبحانه یا تهیه دسر و کیک استفاده کنید.
نارنگی یک و نیم کیلوگرم
شکر ۷۰۰ گرم
آب نارنگی یا پرتقال ۲۲۵ میلیلیتر
جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری
کره بدون نمک ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین ۱ تکه
آب لیمو ۱ عدد
پوست نارنگیها را جدا میکنیم و آنها را در یک کاسه میریزیم و با آب و جوش شیرین به مدت نیم ساعت خیس بخورد. جوش شیرین خاصیت ضدعفونی کننده دارد و بقایای دفع آفات از روی پوست نارنگی را از بین میبرد.
تا پوست نارنگی خیس بخورد قسمت سفیدی پوست نارنگی را جدا میکنیم و دور میریزیم.
در ادامه پوست نارنگیها را در آبکش میریزیم و با آب میشوییم. پوستها را در یک قابلمه میریزیم و آب را تا جایی میریزیم که سطح شان را بپوشاند. آن را روی حرارت میگذاریم و درب قابلمه را میگذاریم تا بجوشد. از زمانی که آب جوش آمد باید به مدت ۵ دقیقه بجوشد. بعد آنها را از آب خارج میکنیم و در آبکش میریزیم. آب داخل قابلمه را دور میریزیم و دوباره آب میریزیم و اجازه میدهیم به جوش بیاید. پوست نارنگیها را دوباره داخل آب میریزیم و اجازه میدهیم تا ۵ دقیقه دوباره بجوشد. بعد از آب خارج میکنیم و آب آن را دور میریزیم. این کار برای این است که تلخی پوست نارنگی گرفته شود. این کار ار بهتر است تا ۳ بار انجام دهید تا مطمئن شوید هیچ تلخی باقی نمیماند.
دفعه آخر پوستها را زیر شیر آب بشویید تا تلخی کاملا از بین برود و آنها را مجدد در قابلمه میریزیم و به آن یک لیوان آب پرتقال یا نارنگی همراه با ۷۰۰ گرم شکر اضافه میکنیم. نارنگیهایی را نیز که قبلا تمیز کرده بودیم به این ترکیب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم حدود نیم ساعت مواد به خورد هم برود. مواد داخل قابلمه را خوب هم میزنیم تا با هم ترکیب شوند و بعد از سپری شدن زمان استراحت روی حرارت بالا میگذاریم. درب قابلمه را حتما بگذارید. وقتی آب نارنگیها جوش آمد زیر حرارت را روی متوسط قرار میدهیم و اجازه میدهیم ۲۵ دقیقه با درب باز بجوشد. در حین جوشیدن کفهایی که روی سطح میآید را با قاشق بر میداریم. بعد از ۲۵ دقیقه مواد را با گوشت کوب برقی خوب میکس میکنیم تا مواد یکدست شود.
در ادامه یک چوب دارچین داخل قابلمه میاندازیم و یک قاشق چای خوری کره اضافه میکنیم و اجازه میدهیم ۲۰ دقیقه بجوشد.
برای اطلاع از قوام، مقداری از مواد را در یک بشقاب بریزید و اجازه دهید خنک شود. بعد از خنک شدن قوام آن را بررسی میکنیم. وقتی از قوام آن مطمئن شدید آب یک عدد لیموی تازه را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم ۵ دقیقه دیگه بجوشد. بعد حرارت را خاموش میکنیم و چوب دارچین را از داخل مارمالاد خارج میکنیم. حواستان باشد مارمالادها را داغ داغ توی شیشههای مربایی بریزید و درب آن را محکم ببندید تا ماندگاری بالایی برایتان داشته باشد. البته باید شیشههایی که قرار است مارمالاد را داخل آن بریزید استریل کنید چرا که ممکن است مواد داخل آن کپک بزند. مارمالاد را میتوانید را دو سال بدون کپک زدن در این شیشهها نگه داری کنید.
برای استریل کردن شیشهها باید آنها را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و داخل یک قابلمه پر از آب جوش ۱۰ دقیقه بجوشد و بعد شیشههای خالی را خارج کنید و برعکس روی یک دستمال نخی بگذارید تا آب آن برود. دقت کنید که نباید آنها را با دستمال خشک کنید و اجازه دهید خودش کاملا خشک شود.
وقتی داخل شیشههای مارمالاد را پر کردید درب آنها را محم ببندید و روی آن یک دستمال نخی بگذارید و اجازه دهید در دمای اتاق به مرور خنک شود تا وکیوم شود. دربی که وسط آن فرورفتگی پیدا کند وکیوم شده است. مارمالادها را با این روش میتوانید تا دو سال نگهداری کنید. این مارمالاد را میتوانید به عنوان صبحانه میل کنید یا اینکه در کیک و دسرهای میوهای استفاده کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. نوش جان.
منبع: همشهری آنلاین
فراشپز- برای خیلی از افراد غذاهای نانی مثل غذاهای برنجی و خورشتی یک غذای کامل…
فراشپز- در این مقاله با بهترین دستور برای تهیه انرژی بار خرما آشنا خواهید شد.…
فراشپز- کدو برگر یکی از برگر های بسیار خوشمزه و سالم است که با کدو…
فراشپز- اگر یک رژیم غذایی خاص را انتخاب کرده باشید، یا بخاطر محدودیتهای پزشکی ناچار…
فراشپز- کیک ساده پایه تمام کیکهاست و با آموختن طرز تهیه کیک بدون فر به…
فراشپز- پوست لیمو حداقل ۱۰ برابر بیشتر از آب آن ویتامین دارد! شگفتانگیز است که…