آشپزی

طرز پخت مسقطی بلغور گندم

فراشپز- مسقطی با بلغور گندم از شیرینی‌های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که با دستور‌های متنوعی تهیه می‌شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مسقطی بلغور گندم در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم مسقطی بلغور گندم

بلغور گندم ۳ پیمانه

آب ۶ پیمانه

شکر ۲ تا ۳ پیمانه بسته به ذائقه

زعفران دم کرده نیم فنجان

گلاب به مقدار لازم

پودر هل یا عرق هل به مقدار لازم

وانیل نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه مسقطی بلغور گندم

مرحله اول

برای تهیه مسقطی خوشمزه در ابتدای کار، بلغور گندم را از ۲۴ ساعت قبل درون یک کاسه آب می‌خیسانیم. در این مدت هر چند ساعت یک بار آب آنرا عوض می‌کنیم. بعد از ۲۴ ساعت، یک ظرف بزرگ برداشته و بلغور‌ها را درون آن می‌ریزیم.

مرحله دوم

سپس ۵ تا ۶ پیمانه آب روی بلغور‌ها می‌ریزیم و به صورت مرتب با دست چنگ می‌زنیم تا تمام بلغور‌ها له شوند و شیره سفید رنگی از آنها خارج شود. در نهایت باید خمیری کشدار از بلغور‌ها باقی بماند.

مرحله سوم‌

می‌توان این خمیر را دور ریخت و شیره بدست آمده را از صافی عبور داد. شیره را درون یک قابلمه می‌ریزیم و روی شعله ملایم قرار می‌دهیم. از همان ابتدای کار شروع به همزدن می‌کنیم تا ته نشین نشود.

مرحله چهارم

بعد از حدود نیم ساعت، شکر را به آن اضافه می‌کنیم. مقدار شکر بستگی به ذائقه دارد و می‌توان میزان آن را به سلیقه خودکم یا زیاد کرد. مجددا شروع به هم زدن می‌کنیم. سپس زعفران دم کرده را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا مواد را به صورت مرتب هم می‌زنیم تا به غلظت فرنی برسد. در مرحله آخر پخت، گلاب و عرق هل یا پودر هل و وانیل اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم و شعله را خاموش می‌کنیم. سپس مسقطی را داخل قالب مورد نظر می‌ریزیم.

مرحله ششم

وقتی که خنک شد، آن را ۲ ساعت درون یخچال قرار می‌دهیم تا مسقطی ببندد. سپس از قالب خارج کرده و سرو می‌کنیم. به جای بلغور گندم می‌توان از گندم حلیم استفاده کرد یا از نشاسته گل استفاده نمود.

منبع: چی شی

فراشپز

Recent Posts

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴؛ شیرینی هلال پسته شیک و خوشمزه

فراشپز- شیرینی هلال پسته نوعی شیرینی خشک کره‌ای است که با پودر پسته تهیه می‌شود…

9 ساعت ago

طرز تهیه پلو تره؛ پلو مخلوط خوشمزه و معطر

فراشپز- پلو تره نوعی پلو مخلوط خوشمزه و معطر است که از ترکیب برنج با…

10 ساعت ago

طرز تهیه شیرینی سپه سالاری خانگی

فراشپز- شیرینی سپه سالاری یکی از انواع شیرینی‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که طرفداران…

11 ساعت ago

طرز تهیه “سالاد ماکارونی بدون کالباس”

فراشپز- “سالاد ماکارونی بدون کالباس” بسیار خوشمزه و لذیذ است و طرفدارن زیادی دارند که…

11 ساعت ago

طرز تهیه “حلوای اوماج” خانگی برای افطاری

فراشپز- “حلوای اوماج” در افطاری ها و مراسمات عزاداری ترک زبان ها تهیه می شود…

12 ساعت ago

بهترین طرز نگهداری سمنو برای مدت طولانی بدون تغییر رنگ و مزه

فراشپز- سمنو یکی از مقوی ترین دسر های ایرانی است که پروسه طولانی برای آماه…

12 ساعت ago