آشپزی

فرنی کدو حلوایی؛ طعم متفاوت و خوشمزه

فراشپز- فرنی کدو حلوایی یکی از انواع خوشمزه فرنی است که از ترکیب شیر و آرد برنج با پوره کدو حلوایی تهیه می‌شود و بسیار مقوی است.

به گزارش فرارو، فرنی یکی از دسر‌های سنتی ایرانی است که از کودکی تا بزرگسالی همچنان محبوب است و طرفداران زیادی دارد. پایه فرنی شیر است که معمولا آن را با آرد برنج و در برخی مناطق دیگر با آرد گندم و نشاسته در طعم‌های متفاوت زعفرانی، وانیلی و یا شکلاتی تهیه می‌کنند. این دسر خوشمزه و لطیف معمولا یکی از غذا‌های اصلی کودکان در ماه‌های ابتدایی غذا خوردن است و همچنین در مراسم مذهبی مثل افطاری‌های ماه رمضان و یا به صورت دسر برای مهمانی‌ها و جشن‌ها تهیه می‌شود.

فرنی کدو حلوایی یکی از انواع خوشمزه فرنی است که از ترکیب شیر و آرد برنج با پوره کدو حلوایی تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر دوست دارید این فرنی متفاوت و خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری
شیر: ۴ لیوان
شکر:۵ قاشق غذاخوری
پوره کدو حلوایی: ۱ لیوان
هل سبز: ۳ عدد
چوب دارچین: ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: به میزان دلخواه

طرز تهیه

برای درست کردن این فرنی خوشمزه ابتدا کدو حلوایی را بخارپز کنید و بعد داخل میکسر بریزید و سی ثانیه بزنید تا کاملا پوره و له شود. در مرحله بعد شیر را همراه با آرد برنج و شکر داخل یک قابلمه مناسب بریزید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند، سپس قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و هل و چوب دارچین را اضافه کنید. مدام مواد را هم بزنید تا کمی غلیظ شود، سپس پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید. وقتی پوره کاملا با فرنی مخلوط شد، گلاب و زعفران را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا فرنی به غلظت کافی برسد. حالا چوب دارچین‌ها را از قابلمه خارج کنید و فرنی را داخل ظرف سرو بکشید. بعد از اینکه فرنی خنک شد، روی آن را با پودر دارچین تزیین کنید، نوش جان.

نکات مهم

ـ نگذارید فرنی بیش از حد غلیظ شود، چون بعد از خنک شدن سفت‌تر می‌شود، پس حواستان به غلظت فرنی باشد. اگر کدو حلوایی شما شیرین است، می‌توانید میزان شکر را بیشتر کنید و اگر کدو شیرین نیست، از مقدار بیشتری شکر استفاده کنید.
ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغز‌هایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.

هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:

۱ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بی‌مزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوش‌رنگ است.
۲ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمره‌ای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
۳ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانه‌ای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.
۴ـ کدو‌هایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
۵ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکه‌های کم‌تری داشته باشد.
۶ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.

ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه دمنوش به؛ نوشیدنی گرم و دلچسب فصل سرما

فراشپز- دمنوش به یکی از دمنوش‌های گیاهی و گرم مناسب فصل سرماست که دارای عطر…

10 ساعت ago

ترشی بادمجان و موسیر جنوبی؛ بهترین ترشی بادمجانی که می‌توانید درست کنید

فراشپز- ترشی بادمجان و موسیر جنوبی یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و محلی است که…

10 ساعت ago

مرجیمح سوپو؛ سوپ ماست و عدس خوشمزه ترکی

فراشپز- مرجیمح سوپو، یکی از انواع سوپ‌های بسیار خوشمزه و مجلسی کشور ترکیه است که…

10 ساعت ago

کیک برنجی شکلاتی، تجربه جدیدی از طعم خوب کیک

فراشپز- کیک برنجی شکلاتی یکی از انواع کیک‌های شکلاتی است که به جای آرد گندم…

10 ساعت ago

املت پنیر؛ یک صبحانه متفاوت و خوشمزه

فراشپز- املت پنیر نوعی املت خوشمزه است که از ترکیب تخم مرغ با پنیر پیتزا،…

11 ساعت ago

طرز تهیه نان پیاز ایتالیایی؛ یک پیش‌غذای خوشمزه و خاص

فراشپز- نان پیاز ایتالیایی یکی از انواع فست فودهای بسیار خوشمزه است که از ترکیب…

11 ساعت ago