فراشپز- این کتلت (frikadellen) یکی از غذاهای محبوب آلمانی است و بسیار بین خودشان طرفدار دارد. معمولا با نان باگت و سیب زمینی سرو میشود.
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
* باگت حدود ۱۰ سانت
خردل ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز ریز خرد شده ۱ عدد بزرگ
پودر پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
سیر ۱ حبه (در صورت تمایل)
* باگت: حدود ۱۰ سانت (منظور از طول یه باگت هست، حتما باگت باید بیات باشه، مثلا روز قبل خریده شده باشه)
ابتدا باگت را با ۱ لیوان آب، حدود نیم ساعت خیس کنید. (اینقدر باید آب بریزید که روی باگتها را بگیره)
بعد با دست فشار دهید تا آب اضافی نان خارج شود، اما نه آنقدر که خیلی سفت و خشک شود.
پیاز و سیر را با ۱ قاشق غذاخوری کره تفت دهید تا کمی نرم شود. (میتوانید خام هم بریزید)
باقی مواد را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
تابهای را گرم کنید و کمی روغن بریزد.
به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بردارید، داخل دست گرد کنید و در تابه با حرارت متوسط سرخ کنید.
حرارت زیاد نباشد. نباید بسوزد. به روغن زیاد هم برای سرخ کردن کتلتها نیاز ندارید.
میتوانید داخل مایه کتلت از جعغری ساطوری شده هم استفاده کنید.
میتوانید در کنار این کتلت هم از سیب زمینیهای مخصوص آلمانی هم استفاده کنید.
این سیب زمینی سرخ شده آلمانی bratkartoffeln است و کنار غذاهای گوشتی سرو میشود. (پودر مخصوصی برای مزه دار کردن آن که مخلوطی از ادویه هاست استفاده میکنند، اما بدون پودر مخصوص هم میتوان آن را تهیه کرد)
سیب زمینی ۸۰۰ گرم
روغن ۴ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه مقداری
پیاز بزرگ ۱ عدد
جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
* ادویه شامل: زیره سبز، جوز هندی، پودر سیر
سیب زمینی را حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با پوست بپزید. (نباید سیب زمینی له شود)
(وقتی چاقو رو توی سیب زمینی میزنید، بیاریدش بالا نباید از چاقو لیز بخوره، یعنی زیاد پخته نباشه، اگر هم راحت چاقو تو سیب زمینی نرفت یعنی هنوز نپخته)
بعد از نیم پز شدن، پوست سیب زمینیها را بگیری و به صورت حلقههایی به قطر نیم سانت برش بزنید و بگذارید سرد شود.
پیاز را برش بزنید و در تابه با نیمی از روغن تفت دهید. پیاز نباید سرخ و طلایی رنگ شود؟! سپس سیب زمینی را اضافه کرده و تفت دهید.
پیاز این دورچین نباید بسوزد. تا حدی هر دو را با هم تفت دهید که سیب زمینیها طلایی شود. در اواسط کار نمک و ادویهها و فلفل را اضافه کرده و سرو نمایید. (من کمی زردچوبه هم زدم)
منبع: بیتوته
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…
“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…
فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…
فراشپز- گوجه سبز از جمله میوههایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…
فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…
View Comments
سلام نون باگت که آبش را گرفتیم کجا بکار رفت هیچ توضیحی داده نشد مطلب بریده شده گوشت چرخ کرده چگونه اما ده سازی و با چی مخلوط شد ?!!