آشپزی

فوت‌وفن‌های درست کردن حلوا؛ از خوش عطری تا طلایی‌ شدن

فراشپز- حلوا را چه به عنوان یک دسر، چه به عنوان یک نذری و چه به عنوان یک شیرینی در مراسم‌های ترحیم در نظر بگیریم، جذاب است و طرفداران خاص خود را دارد.

کم نیستند آدم‌هایی که یکباره هوس خوردن حلوا می‌کنند و سریع دست به کار می‌شوند. در این روزهای ماه مبارک رمضان، طبخ حلوا بیشتر می‌شود و یکی از نذری‌های جذاب است.

مواد لازم:

آرد گندم ۲ پیمانه

شکر ۱ پیمانه

روغن ۱ پیمانه

گلاب نیم پیمانه

پودر هل ۱/۲ قاشق چای‌خوری

پودر زعفران ۱/۲ قاشق چای‌خوری

روش تهیه شیره حلوا:

برای تهیه شیره باید شکر ، آب ، گلاب ، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه‌ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا حدود ۱۰ دقیقه بجوشد.
سعی کنید شیره را قبل از شروع فرآیند پخت حلوا آماده کنید.

روش تهیه:

ابتدا آرد را به آرامی الک کرده و به ظرف روی شعله متوسط بریزید. آرد را تا تغییر رنگ کم کم و تدریجی تفت دهید.

توجه داشته باشید تغییر رنگ ناگهانی آرد می‌تواند حلوای شما را تیره رنگ کند.

روغن را به صورت تدریجی به آن اضافه کنید و آنقدر تفت بدهید که آرد شما به صورت تدریجی رنگ بگیرد.

پس از آن حرارت را کم کنید و شیره حلوا را همزمانی که به آرد اضافه‌ می‌کنید تفت دهید تا به همه قسمت‌ها برسد.

فوت و فن‌ها:

۱. تهیه آرد و روغن مناسب یکی از اصلی‌ترین نکاتی است که باید هنگام طبخ حلوا در نظر داشته باشید.

۲. الک کردن درست و با حوصله آرد را فراموش نکنید. اگر آرد را با حوصله الک نکنید ممکن است آرد در حلوای شما به صورت گوله باشد.

۳. سعی کنید از روغن‌های زعفرانی، طلایی یا حیوانی استفاده کنید.

۴. دانه‌های هل را به صورت کامل آسیاب کنید تا زیر دندان هنگام میل کردن حلوا نیایند.

۵. در ریختن زعفران زیاده‌روی نکنید چرا که باعث می‌شود حلوای شما به زردی بزند.

۶. حلوای شما نباید ته بگیرد. به همین دلیل باید دائما آرد را تفت بدهید و آن‌را رها نکنید.

۷. حرارت زیاد باعث می‌شود حلوای شما رنگ تیره‌ای بگیرد. در تمامی مراحل پخت از حرارت ملایم استفاده کنید.

۸. سعی کنید از آردهای سبوس‌دار مانند آردهای نان سنگک استفاده کنید.

۹. استفاده از عرق هل نیز در دقایق پایانی طبق حلوا می‌تواند عطر خوبی به حلوای شما بدهد.

۱۰. آهسته و پیوسته طبخ کردن یکی از اصلی‌ترین فوت‌وفن‌های درست کردن حلواست.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

دیگه فست فود نخور! طرز تهیه ران مرغ ترد و آبدار در خانه!

فراشپز- هوس ران مرغ ترد و آبدار KFC رو داری ولی یه گزینه‌ی سالم‌تر و…

33 دقیقه ago

(تصاویر) «کُلوکی» نان سنتی و محبوب بندرعباس

فراشپز- نان «کُلوکی» (یا «کُلوکو») یکی از نان‌های سنتی و محبوب استان هرمزگان است که…

2 ساعت ago

(ویدیو) دستور پخت برنج پلوپزی با تخم مرغ و سبزیجات

فراشپز- من با برنج و تخم مرغ غذایی مجلسی و بدون نیاز به گوشت برای…

3 ساعت ago

بهترین برنامه غذایی برای ماه رمضان

فراشپز- ماه رمضان، فرصتی برای پاک‌سازی جسم و روح است. در این ماه، الگوی غذایی…

3 ساعت ago

طرز تهیه کیک حلوا خوشمزه مخصوص سرآشپز

فراشپز- کیک حلوا یکی از آسان‌ترین و خوشمزه‌ترین کیک‌هایی است که شما می‌توانید با مواد…

5 ساعت ago

طرز تهیه شیرینی «نخودچی» در خانه؛ برای عید آماده شوید

فراشپز- یکی از شیرینی‌های سبک و جذاب که در روزهای منتهی به عید نوروز، طرفداران…

5 ساعت ago