فراشپز- ادویه پلویی یکی از پر کاربردترین ادویهها میباشد که مناسب پلوهای مانند، عدس پلو، لوبیا پلو، استانبولی میباشد. ادویهها نه تنها به غذاها طعم و عطر میدهند، بلکه با خواص دارویی و سلامتی خود نقش مهمی در حفظ سلامت بدن ایفا میکنند. استفاده مناسب از این مواد طبیعی میتواند به بهبود کیفیت زندگی و افزایش لذت از غذاهای روزمره کمک کند. ادویهها از دیرباز جزء جداییناپذیر آشپزی و طب سنتی بودهاند.
این مواد طبیعی که از گیاهان، بذرها، ریشهها، پوست درختان و حتی گلها بهدست میآیند، علاوه بر بهبود طعم غذا، خواص دارویی و سلامتی فراوانی نیز دارند. هر فرهنگ و منطقه جغرافیایی از ادویههای خاصی استفاده میکند، و این امر به غنای طعمهای متنوع در غذاهای سنتی کمک کرده است. شما میتوانید این ادویهها را به راحتی در منزل تهیه کنید و با خیال راحت مصرف کنید. اما ادویهها علاوه بر تقویت طعم غذا ها، میتوانند به سلامت جسم و روان نیز کمک کنند.
استفاده از ادویههای گرم مثل دارچین، زنجبیل و زیره در فصول سرد به گرم نگه داشتن بدن کمک میکند، در حالی که ادویههای معطری مثل هل و گل محمدی آرامش بخش و ضد استرس هستند. همچنین برخی از ادویهها مانند زردچوبه بهعنوان آنتی اکسیدانهای قوی عمل میکنند و در پیشگیری از بیماریها نقش دارند. اما زمان استفاده از ادویه پلویی موقع دم گذاشتن پلو میباشد و شما باید لا به لا آن را بریزید. با طرز تهیه ادویه پلویی همراه ما باشید.
برگ گل محمدی ۳ ق غذا خوری
پودر دارچین ۲ ق غذا خوری
پودر زیره سبز ۱ ق غذا خوری
پودر تخم گشنیز ۱/۲ ق غذا خوری
پودر زنجبیل ۱/۲ ق چای خوری
جوز هندی رنده شده ۱/۴ ق چای خوری
دانه هل ۶ عدد
دانه میخک ۲ عدد
همه ادویهها را با دقت اندازه گیری کنید. ادویهها را در آسیاب ریخته و چند پالس بزنید تا کاملا پودر شوند. حتما بین کار چند بار دستگاه را خاموش کنید و دورگیری کنید تا کاملا پودر شوند.
پودر بهدست آمده را از صافی ریز عبور دهید تا یکنواخت شود و پوستههای اضافی جدا شوند.
پودر نهایی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و آن را در کابینتی دور از گرما و رطوبت نگه دارید سپس برای انواع پلوها استفاده کنید. نوش جان
این ادویه رو موقع دم کردن برنج کافیه یک قاشق مربا خوری لا به لای برنج بپاشید
میتوانید کمی فلفل سیاه نیز اضافه کنید.
این ادویه طبع گرمی دارد و سردی برنج را میگیرد، برای لوبیاپلو، عدس پلو، ماش پلو، دمی گوجه و تمام پلوها استفاده میشود و عطر و طعم بینظیری به پلوها میدهد.
منبع: پارسی دی
فراشپز- همه ما آن روزها را تجربه کردهایم؛ زمانی که ناگهان تماس میگیریم یا پیامی…
فراشپز- نوتلا یکی از محبوبترین کرمهای شکلاتی در جهان است که بسیاری از ما عاشق…
فراشپز-رئیس بادام زمینی؛ یکی از تنقلات بسیار خوشمزه در آمریکا می باشد این فنجان ها…
فراشپز- ذرت پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است. این…
فراشپز- با شروع فصل بهار، تعداد زیادی از افراد به آلرژی فصلی مبتلا می شوند.…
فراشپز- زندگی پرشتاب امروزی، فرصت زیادی برای آشپزی مفصل باقی نمیگذارد. بسیاری از افراد، بهویژه…