فراشپز- مرغ را میشود متناسب با هر سلیقه و ذائقهای طعمدار کرد و روش پخت جدیدی برای آن در نظر گرفت. هم میشود آن را آبپز کرد هم میشود سرخ کرد هم میشود به شکل تنوری درست کرد.
زرشکپلو جزو غذاهایی است که معمولا کسی دست رد به سینهاش نمیزند؛ هم خوشطعم است هم راحت پخته میشود و دردسری ندارد. علاوه بر این مرغ را میشود متناسب با هر سلیقه و ذائقهای طعمدار کرد و روش پخت جدیدی برای آن در نظر گرفت. هم میشود آن را آبپز کرد هم میشود سرخ کرد هم میشود به شکل تنوری درست کرد. با این حال نکته مهم این است که مرغ را چطور طعمدار کنیم تا طعم بینظیر و متفاوتی داشته باشد.
مرغ: ۱عدد
آب پیاز: ۱لیوان
پوست نارنج: ۱عدد
فلفل دلمهای: ۱ عدد
لیمو ترش: ۲عدد
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
چوب دارچین: ۱قطعه
کره: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
پوست پرتقال: ۱عدد
خلال پسته: به میزان لازم
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
شکر: ۱ تا ۵ قاشق غذاخوری
خلال بادام: به میزان لازم
زرشک: ۱ونیم تا ۳پیمانه
برنج: ۶ پیمانه
۱. در ابتدا پوست پرتقال و نارنج را کاملا از قسمت سفید جدا کنید چون باعث تلخ شدن پوست همان قسمت سفید است. سپس آنها را ۳ مرتبه با آب بجوشانید و آبکش کنید و بعد داخل آب سرد بریزید و ۲۴ ساعت داخل یخچال یا جای خنک قرار دهید و چند بار هم آبش را عوض کنید و بار آخر ۲ قاشق شکر هم داخل آب بریزید تا خوشمزهتر شود.
۲. مرغ را پاک کنید و بشویید و اجازه دهید کامل خشک شود. یک ظرف دردار انتخاب کنید و داخلش کمی کره آب کنید و زردچوبه را اضافه کنید تا کمی از خامی بیفتد و بعد شعله را خاموش کنید.
۳. حالا فلفل دلمهای را درشت خرد کنید. مرغهای تکه شده را روی زردچوبه قرار دهید طوری که فقط یک لایه باشند و روی هم چیده نشوند.
۴. حالا همه مواد را لابهلای مرغ قرار دهید طوری که همه جا پخش شوند. لیمو ترش را هم نصف کنید و لابهلای مرغها قرار دهید و در انتها یک لیوان آب پیاز و زعفران آب کرده و آبلیمو رو داخل مواد بریزید و در ظرف رو کاملا چفت کنید و بعد بگذارید داخل یخچال.
۵. زعفران هرچه بیشتر باشد بهتر است. برای یک عدد مرغ حتی تا ۱پیمانه زعفران آب شده هم بریزید خوب است.
۶. مواد شما میتواند از حداقل ۴ تا ۲۴ ساعت داخل یخچال بماند. بعد از مدت زمان استراحت مرغ، آن را روی شعله بسیار ملایم قرار دهید و حواستان باشد نیازی به ریختن آب اضافه نیست. مرغهای رستورانی هیچ وقت آبدار نیستند و سس آنها جدا طبخ میشود.
۷. برای تهیه سس مرغ، رب گوجه فرنگی را با کره داخل ظرف کاملا تفت دهید و به آن مقداری آبلیمو و زعفران اضافه کنید.
۸. وقتی مرغ شما بعد از ۱ونیم تا ۲ ساعت پخته شد مواد اضافی را از آن جدا کنید و آبش را بگیرید سپس آن را با سس مخلوط کنید.
۱. ابتدا خلال پسته و بادام را با کمی شکر و گلاب و در صورت تمایل هل در آب سرد بریزید و ۴ تا ۵ ساعت اجازه دهید خیس خورده و مزهدار شوند.
۲. زرشک را بشورید، داخل آبکش خشک کنید، با کره و شکر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید تا شکر آب شده و زرشک پف کند. توجه داشته باشید زرشک نباید زیاد سرخ شود.
۳. زرشک آماده را از روی حرارت بردارید و خلال پسته و بادام آبکش شده را به آن اضافه کنید و کمی هم زعفران آب کرده به آن اضافه کنید.
۴. برنج را به شیوه معمول آبکش کنید و بعد از پخت با خلالها و زرشک تزیین کنید و با مرغ خوشمزه و آماده شده سرو کنید.
– توجه داشته باشید میزان شکر و زرشک کاملا بسته به ذائقه شما دارد و اگر از شیرینی زیاد خوشتان نمیآید، میزان شکر را کم کنید یا بالعکس!
– بهتر پوست مرغ گرفته نشود چون باعث خوشمزگی مرغ میشود ولی اگر دوست دارید موقع پاک کردن پوست را جدا کنید.
– در صورت تمایل بعد از استراحت کردن مرغ ابتدا آن را جداگانه کمی با کره تفت بدید و بعد بپزید.
– استفاده از دارچین میتواند کاملا بوی مرغ را بگیرد.
– آب پیاز یا پوره پیاز طعم بهتری به مرغ میدهد.
منبع: ایرنا
فراشپز- احساس سرمای مداوم در دستها و پاها میتواند نشاندهنده کمبود مواد مغذی مهم در…
فراشپز- برخی از افراد نفس و دهان بدبویی دارند و البته بیشتر مواقع خودشان متوجه…
فراشپز- حقیقت این است که عادات غذایی ناسالم به طور کلی برای هیچ آب و…
فراشپز- پیازو از قدیمیترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد…
فراشپز- پاستا یک غذای محبوب است؛ حالا تصور کنید که پاستا با یک سس خوشمزه…
فراشپز- چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان…