آشپزی

فوت و فن طبخ قلیه ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب

فراشپز- چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان کرده‌اید؟ یا در تصوراتتان ترکیب سبزی و ماهی چندان جالب به نظر نمی‌رسد و بیخیالش شده‌اید؟

چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان کرده‌اید؟ یا در تصوراتتان ترکیب سبزی و ماهی چندان جالب به نظر نمی‌رسد و بیخیالش شده‌اید؟ کافی است تصوراتتان را دور بریزید و دست به کار شوید. قلیه ماهی یک غذای جنوبی است که قطعا با یک بار امتحان کردنش طوری طرفدارش می‌شوید که دیگر نمی‌توانید از آن بگذرید؛ اگر طبخ آن را خوب بلد باشید.

مواد لازم:

سیر: ۶ عدد
سبزی پلو: ۳۰۰ گرم
شنبلیله: ۵۰ گرم
فیله مـاهی: ۴ تکـه
پیاز متوسط: ۲ عدد
تمبر هنـدی: ۲۰۰ گرم
روغن مـایع: بـه انـدازه کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبـه: بـه انـدازه کافی

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. برای قلیه ماهی می‌توانید از ماهی شیر، شوریده و سنگسر استفاده کنید. ماهی‌هایی که فیله هستند و تیغ کمتری دارند.

۲. بعد از تکه‌کردن ماهی‌ها آنها را با فلفل، زردچوبه، نمک، کمی روغن زیتون و زعفران مزه‌دار کنید و بگذارید چند ساعتی بماند.

۳. سبزی پلو و شنبلیله را نیز خرد کنید.

۴. سیر و پیاز را هم پس از خردکردن سرخ کنید و به آن زردچوبه و فلفل و نمک اضافه کنید. سپس سبزی‌ها را هم به آن اضافه کنید.

۵. بعد از اینکه کامل تفت دادید، نصف لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا سبزی‌ها خوب پخته شود.

۶. در همین میان ماهی‌ها را در ظرف جدایی سرخ کنید.

۷. سپس به مخلوط سبزی تمبرهندی را که با آب رقیق کرده‌اید اضافه کنید.

۸. در نهایت ماهی‌های سرخ‌شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا طعم سبزی به خرد ماهی‌ها رفته و خوب جا بیفتد.

۹. این غذا را با برنج سفید سرو می‌کنند.

فوت و فن‌ها:

– در روش سنتی و اصیل طبخ قلیه مـاهی، مـاهی را سرخ نمی‌کننـد و بـه صورت خام در خورش می‌انـدازنـد. اگر تمـایل داریـد می‌توانیـد کمی مـاهی را سرخ کنیـد امـا مراقب باشیـد گوشت مـاهی خشک نشود و نرم و آبدار باقی بمـانـد.

– در روش سنتی و اصلی پخت قلیه مـاهی مجلسی، سبزی قلیه را بـه همراه سیر و پیاز در یک هـاون بزرگ حسابی می‌کوبنـد و له می‌کننـد و سپس آن‌هـا را با هم تفت می‌دهنـد.

– می‌توانیـد بعد از درسـت شـدن قلیه مـاهی و پایان زمـان پخت خورش، بـه مدت ده دقیقه شعله گاز را بسیار ملایم کنیـد تـا خورش‌تـان حسابی روغن بینـدازد.

– سبزی قلیه ماهی مجلسی باید آنقدر ریز شود که سبزی حالت خمیری پیـدا کنـد. برای این‌کـه سبزی قلیه مـاهی حسابی ریز و خرد شود می‌توانیـد آن را بـه همراه پیاز در غذاساز بریزیـد و با هم میکس کنیـد تـا سبزی بـه ریزترین حالت ممکن خرد شود و حالت خمیری پیـدا کنـد و پیاز هم در خورش مشخص نباشـد.

– در صورت تمـایل می‌توانیـد یک قاشق غذاخوری رب‌گوجه فرنگی را با روغن تفت دهیـد و در اواسط پخت قلیه بـه آن اضافه کنیـد تـا خوشرنگ شود.

– از هر نوع مـاهی کـه طعم آن را می‌پسنـدیـد می‌توانیـد برای تهیه این خورش اسـتفاده کنیـد. نکته مهم این اسـت کـه مـاهی مورد اسـتفاده شمـا گوشتی باشـد.

– می‌توانیـد بـه جای مـاهی از میگو برای تهیه قلیه بـه همین سبک اسـتفاده کنیـد، در این صورت خورش قلیه میگو خواهیـد داشت.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

دست و پای سرد نشانه کمبود کدام ویتامین است؟

فراشپز- احساس سرمای مداوم در دست‌ها و پاها می‌تواند نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی مهم در…

13 ساعت ago

روش‌های خانگی از بین بردن بوی بد دهان

فراشپز- برخی از افراد نفس و دهان بدبویی دارند و البته بیشتر مواقع خودشان متوجه…

13 ساعت ago

۳ دستور برای تهیه غذاهای مفیدی که باید در زمستان بخورید

فراشپز- حقیقت این است که عادات غذایی ناسالم به طور کلی برای هیچ آب و…

14 ساعت ago

طرز تهیه «پیازو» زنجان؛ مقوی و خوشمزه

فراشپز- پیازو از قدیمی‌ترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد…

14 ساعت ago

طرز تهیه پاستا سوسیس؛ خوشمزه و متفاوت

فراشپز- پاستا یک غذای محبوب است؛ حالا تصور کنید که پاستا با یک سس خوشمزه…

15 ساعت ago

طرز تهیه برنج مکزیکی؛ غذایی جذاب و گیاهی

فراشپز- برنج‌های مخلوط همیشه جزو لذیذترین غذاها هستند؛ هم از این جهت که می‌توانیم مواد…

16 ساعت ago