آشپزی

فوت و فن پخت خوراک سیرابی با پیاز ریزه

فراشپز- طرز تهیه سیرابی به روش‌های مختلف انجام می‌شود، از طرز تهیه سیرابی ترکیه‌ای تا سیرابی تبریزی که با رب و بدون آن طبخ می‌شود جزو محبوب‌ترین روش‌های پخت سیرابی است ولی اینها تنها رسپی‌های این غذای مقوی نیستند و حتما شنیده‌اید که سیرابی را با برنج هم سرو می‌کنند یا سیرابی سرخ شده که خود یک غذای ویژه محسوب می‌شود.

خوراک سیرابی که در این بخش با آن آشنا می‌شوید، از انواع غذا‌های ایرانی مقوی و لذیذ است و شما می‌توانید این خوراک خوشمزه را در منزل به راحتی تهیه کنید تا به سوال ناهار چی درست کنم و شام چی بپزم همیشگی خود، پاسخ مناسبی داده باشید.

مواد لازم خوراک سیرابی با پیاز ریزه

روغن نصف پیمانه

پیاز ریز پوست گرفته شده ۶۰۰ گرم

زردچوبه ۲ قاشق چایخوری

دانه فلفل ۱۰ عدد

فلفل قرمز درسته ۶ عدد

نمک ۲ قاشق چایخوری

زیره آسیاب شده ۲ قاشق چایخوری

برگ بو ۲ عدد

تخم گشنیز کوبیده ۲ قاشق چایخوری

زنجبیل تازه ۳ قاشق سوپ خوری

دارچین ۱ قاشق چایخوری

سیرابی تمیز شده ۵/۱ کیلوگرم

سرکه نصف پیمانه

آب ۶ پیمانه

شکر ۳/۴ پیمانه

شیر نارگیل ۴۰۰ میلی گرم

لیمو ترش چند برش

طرز تهیه خوراک سیرابی بازاری با پیاز ریزه

پیاز‌ها را خرد کرده و سپس در یک قابلمه با کمی روغن پیاز‌ها را خوب تفت دهید تا کمی کاراملی رنگ شوند.

سپس فلفل‌ها را ریز و به پیاز اضافه کنید.

ادویه سیرابی شامل زرد چوبه، نمک، زیره، برگ بو، زنجبیل، دانه فلفل، دارچین را روی پیاز ریخته و خوب تفت دهید تا کاملا پیز طعم این ادویه‌ها را به خود جذب کند. مواد را از قابلمه به ظرف دیگری انتقال دهید.

در این مرحله از پخت خوراک سیرابی خوشمزه، در ظرف جداگانه دیگری سیرابی‌هایی که تهیه کرده‌اید و آن را تمیز شسته را با کمی سرکه و آب بخیسانید. بعد از مدتی سیرابی‌ها را دوبار بشورید و با کمک از یک قیچی آن را به اندازه‌های دلخواهتان برش بزنید.

سیرابی‌های خورد شده را درون قابلمه‌ای که ادویه‌ها را با پیاز تفت داده بودید بریزید و در آن مقداری آب به همراه کمی سرکه و نمک بیافزاید. بگذارید تا سیرابی‌ها خوب بپزند بعد از مدتی شکر را به سیرابی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خرواک سیرابی شما طعم خوبی بخود بگیرد.

سپس پیاز‌هایی که با ادویه سیرابی ترکیب کرده بودید را به سیرابی خوشمزه خود اضافه کنید و خوب هم بزنید تا حسابی مواد پیاز و ادویه به خورد سیرابی برود.

بعد از اضافه کردن پیاز اجازه دهید حدود نیم ساعت دیگر سیرابی بجوشد و بعد از آن شیر نارگیل را به آن اضافه کنید.

هنگام سرو این غذای نونی خوشمزه می‌توانید از تکه‌های لیمو استفاده کنید تا خوراک سیرابی خانگی شما طعم بهتری بگیرد.

نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه سیرابی

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.

طرز تهیه سیرابی را می‌توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

(ویدئو) نوشیدنی‌هایی معجزه می‌کنند؛ مشکل خواب خود را حل کنید

فراشپز- خیلی از پزشکان معتقدند که معجزه خواب راحت، درمان بسیاری از مشکلات روحی و…

11 دقیقه ago

۳ دستور غذای سریع و ساده با برنج

فراشپز- برنج یکی از غلات بسیار محبوب است و در وعده‌های غذایی اکثر ایرانی‌ها و…

1 ساعت ago

(ویدئو) نان کُره‌ای؛ ترکیبی بی‌نظیر از پنیر، سیر و پیازچه

فراشپز- این ویدئو که در خیابان‌های سئول کره جنوبی ضبط شده است، فرآیند پخت یک…

1 ساعت ago

چرا شب‌ها باید وعده‌های غذایی سبکتری بخوریم

فراشپز- وعده‌های غذایی سنگین بعد از ساعت ۵ عصر می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع…

2 ساعت ago

(ویدئو) طرز تهیه پاستا با تن ماهی به روش آشپز ایتالیایی

فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ایتالیایی این پاستا را با استفاده از ۲۵۰ گرم…

3 ساعت ago

پلو مرغ آفریقایی با مرغ مرینیت شده؛ حتما امتحان کنید

فراشپز- پلو آفریقایی بسیار خوشمزه است که با سینه مرغ طعم دار شده و پر…

4 ساعت ago