فراشپز- قروت یک غذای فوقالعاده خوشمزه و محلی خراسان جنوبی (بیرجند) است که با خوراک بادمجان یا پوره سیبزمینی یا مخلوطی از عدس و کدو و سیبزمینی آبپز هم نوش جان میکنند.
گردو: برای هر نفر ۲ عدد
کشک سیاه بیرجندی (قوروت): برای هر نفر یک قاشق سوپخوری پر
پیاز:۱ عدد متوسط
آب: ۴ لیوان
نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم
روغن: به میزان لازم
قوروت یا همان کشک سیاه را به همراه گردوها داخل مخلوطکن بریزید و به همراه ۲ لیوان آب، به مدت ۶ تا ۷ دقیقه بچرخد تا کمی از روغن گردو دربیاید.
در این فاصله پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا پیاز سبک شود. بعد به آن نمک، فلفل و نعنا اضافه کنید.
مواد مخلوط شده را داخل قابلمهای بریزید و ۲ لیوان آب باقی مانده را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و یکی دو جوش بخورد. بعد آن را از روی حرارت بردارید.
اگر خواستید غذا ترشتر شود میتوانید آن را بیشتر بجوشانید. قوروت آماده شده را به همراه دارچین سرو کنید.
این غذا علاوه بر طعم خوب و لذیذش برای استحکام و رشد استخوان هم خیلی مفید است زیرا سرشار از کلسیم و فسفر است و همچنین برای تشکیل گلبولهای قرمز خون، که وظیفه اکسیژنرسانی به بخشهای مختلف بدن را بر عهده دارند، هم بسیار مفید است زیرا این غذای محلی یک منبع سرشار آهن است و همه میدانیم که کمبود آهن در رژیم غذایی موجب کمخونی و عوارض منفی آن میشود.
قروت با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزهآساست که حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B۳) است.
میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم آن حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلوکالری است که میتواند به عنوان یکی از تأمینکنندههای انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.
این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و مواد مغذی فراوان موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان و تشکیل سنگ کیسه صفرا در افراد جلوگیری کرده و نقش مؤثری در رفع کمخونی، پیشگیری از دیابت و درمان رفلاکس معده دارد همچنین به علت داشتن دارچین نشاطآور و انرژیبخش و تقویتکننده قلب است.
منبع: ایرنا
فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذاهای مختلف بهتر است؟…
فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…
فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستانها رشد میکند و طعم ترشی…
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…