آشپزی

لوکوم انار و پسته؛ شیرینی خوشمزه مخصوص شب یلدا

فراشپز- لوکوم انار و پسته نوعی شیرینی خوشمزه ترکیه‌ای است که طعمی شبیه به باسلوق و راحت‌الحلقوم دارد و برای پذیرایی شب یلدا مناسب است.

به گزارش فرارو،  همان‌طور که می‌دانیم شب یلدا یکی از سنت‌های کهن ماست. در این شب بلند خانواده‌ها دور هم جمع می‌شوند و در کنار هم میوه و تنقلات مخصوص این شب را میل می‌کنند. یکی از معروف‌ترین خوراکی‌های این شب از قدیم تا به امروز انار و هندوانه است، به همین دلیل کدبانو‌ها و خانم‌های باسلیقه سعی می‌کنند دسر‌ها و خوراکی‌هایی را برای این شب آماده کنند که داخلش انار یا تزییناتی شبیه به هندوانه داشته باشد. لوکوم نوعی شیرینی مشهور ترکیه‌ای و یکی از خوردنی‌های سلطنتی دوره عثمانی است. در ترکیه این شیرینی همراه با چای و قهوه سرو می‌شود.

لوکوم که شباهت زیادی به راحت‌الحلقوم یا باسلوق دارد، معمولا از ترکیب آب با نشاسته، گلاب و آب میوه‌هایی مانند انار، لیمو و… تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مجلسی است. لوکوم انار و پسته نوعی لوکوم میوه‌ای خوشمزه و خوشرنگ است که می‌توانید آن را برای شب یلدا در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

آب انار طبیعی: ۱ پیمانه
شکر: سه چهارم پیمانه
آب: نصف پیمانه
نشاسته ذرت: نصف پیمانه
گلوکز: ۲ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
گلاب: ۶ قاشق غذاخوری
آب سرد برای حل کردن ژلاتین: یک چهارم پیمانه
مغز پسته خام: ۱ پیمانه

طرز تهیه

برای درست کردن این لوکوم خوشمزه باید صبر و حوصله کافی داشته باشید. ابتدا مغز پسته‌ها را داخل سینی فر بریزید و پخش کنید و سینی را به مدت ۱۰ دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه بگذارید تا پسته‌ها برشته شوند و بعد از فر خارج کنید تا پسته خنک شود. در مرحله بعد پودر ژلاتین و آب سرد را مخلوط کنید و کنار بگذارید تا اسفنجی شود. حالا نشاسته ذرت، شکر و آب را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و خوب هم بزنید تا نشاسته ذرت حل شود، سپس آب انار و گلاب را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید. حرارت اجاق گاز باید متوسط رو به کم باشد. حالا باید مواد را حدود نیم ساعت مدام هم بزنید. بعد از این مدت زمان باید پودر ژلاتین اسفنجی شده و گلوکز را به مواد قابلمه اضافه کنید. در این مرحله باید باز هم مدام مواد لوکوم را حدود ۳۰ دقیقه دیگر هم بزنید تا کم کم غلیظ شود و آب اضافه مواد کشیده شود.

بعد از اینکه مواد سفت شد، مغز پسته را اضافه کنید و دوباره حدود ۱۰ دقیقه دیگر مواد لوکوم را هم بزنید تا کاملا سفت و وسط قابلمه جمع شود. حالا کف یک سینی یا روی میز کار را چرب کنید و لوکوم سفت شده را روی میز یا داخل سینی بگذارید. کف دست‌ها را چرب کنید و لوکوم را روی میز به صورت یک مربع کمی ضخیم پهن کنید. نیم ساعت اجازه بدهید تا لوکوم در دمای محیط بماند و از حرارت بیفتد. حالا لولکوم را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. حتما کف دستتان را چرب کنید. هر قسمت از لوکوم را بردارید و روی سطح چرب به صورت لوله پهن کنید و روی میز بغلتانید. در انتها لوکوم لوله شده را روی نشاسته ذرت بغلتانید و بعد لوله‌ها را داخل سینی که از قبل چرب کرده‌اید کنار هم بچنید. حالا سینی را به مدت ۳ ساعت داخل یخچال بگذارید تا لوکوم استراحت کند. در آخر لوکوم‌ها را از یخچال خارج کنید و هر لوله را با کمک قیچی آشپزخانه یا چاقوی تیر به اندازه بند انگشت یا بزرگتر خرد کنید و توی ظرف مورد نظر سرو بچینید، نوش جان.

نکات مهم

ـ گلوکز مایعی است که در نتیجه هیدرولیز نشاسته با اسید یا آنزیم به دست می‌آید. این مایع چسبنده، روشن و بی‌بو است و ظاهری شبیه به عسل دارد. گلوکز در دو رنگ سفید و زرد شفاف در لوازم قنادی‌ها موجود است. از گلوکز مایع در تهیه انواع کیک، گز، سوهان، شیرینی و شکلات استفاده می‌شود. مدت زمان نگهداری گلوکز در منزل شش ماه است و نیازی به نگهداری آن در یخچال نیست.

ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می‌شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسر‌ها و غذا‌ها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی‌توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می‌توانید در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه‌های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.

ـ همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

فراشپز

View Comments

  • درود و عرض ادب
    من برای شب یلدا
    درست میکنم حتما
    تا طعم شیرینی همیشه
    برامون موندگار بمونه
    شاد سالم و امن
    درستکار و رستگار بمونید

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

19 دقیقه ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

1 ساعت ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

8 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

8 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

9 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

9 ساعت ago