مالاواویج یکی از غذاهای اصیل و بسیار قدیمی استان گیلان است که با گوشت شکار و پرندگانی مانند مرغابی، اردک، مرغ و… طبخ میشود و بسیار خوشمزه است.
به گزارش فرارو، غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقهای هستند. خطه شمال ایران با نعمتهای فراوان دارای متنوعترین و بیشترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. در این میان غذاهای گیلانی گل سرسبد غذاهای شمالی است و دارای تنوع بسیار در طعم، مزه و رنگ و لعاب است. همین چند سال پیش بود که نام شهر رشت با عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شد. گیلانیها خورشتهای بسیار متنوعی دارند که معمولا با گردو، رب انار، بادمجان و سبزیهای معطر و جذاب شمالی تهیه میشوند.
مالاواویج یکی از غذاهای اصیل و کمتر شناخته شده استان گیلان است که در گذشته با گوشت شکار طبخ میشد. مالا در زبان گیلکی به معنای شکارچی و صیاد است و به همین دلیل به این خورش، مالاواویج میگویند. اگر دوست دارید این خورش خوشمزه و لذیذ را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش مالاواویج گیلانی همراه ما باشید.
مرغ: ۴ تکه
پیاز درشت: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار ملس: ۱ قاشق غذاخوری
رب آلوچه: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا مرغ را با نمک و زردچوبه حسابی ماساژ بدهید. روغن را داخل یک ماهی تابه بریزید و دو طرف مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید. مرغهای سرخ شده را از ماهی تابه خارج کنید و حالا پیاز خرد شده را به روغنی که مرغ را در آن سرخ کرده بودید، اضافه کنید. وقتی پیاز نرم و طلایی شد، سیر رنده شده را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت بدهید. در این مرحله رب گوجه فرنگی، رب آلوچه و رب انار را اضافه کنید و با پیاز داغ کمی تفت بدهید، سپس تکههای مرغ سرخ شده را روی مواد بالا بچینید و ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا مرغ به مدت ۱ ساعت بپزد و روغن بیندازد. در این مرحله مالاواویج خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
۱ـ این خورش در شمال با انواع گوشت شکار مانند بوقلمون، غاز، اردک و… طبخ میشد. شما میتوانید این خورش را علاوه بر مرغ با گوشت اردک و غاز هم درست کنید.
۲ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه خورش مالاواویج سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید.
۳ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را به صورت خام خورد و یا در سالادها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرند.
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…