آشپزی

مانی پلو؛ طعمی بی نظیر از دامغان

فراشپز- “مانی پلو” یکی از غذا‌های دامغان واقع در استان سمنان است که طعم بسیار عالی و بی نظیری دارد و نامش از رنگ‌های متنوع استفاده شده در این غذا گرفته شده است.

مواد لازم برای مانی پلو

برنج ۳ لیوان

زعفران دم کرده به مقدار لازم

لپه یک لیوان

کشمش پلویی ۲۵۰ گرم

زرشک ۷۵ گرم

گوشت گوسفند یا فیله گوساله ۳۰۰ گرم (خرد شود)

رشته پلویی ۲۰۰ گرم

پیاز داغ ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

زیره سیاه یک قاشق چای خوری (به دلخواه)

روغن به مقدار لازم

مواد لازم برای ته دیگ (در صورت دلخواه)

زعفران دم کرده یک قاشق چای خوری

ماست معمولی یک لیوان

زردهٔ تخم مرغ یک عدد

طرز تهیه مانی پلو

در قابلمه‌ای یک تا دو قاشق روغن می‌ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. گوشت را در روغن کمی تفت می‌دهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه می‌کنیم، پس از ۱ تا ۲ دقیقه دو لیوان آب به آن می‌افزاییم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا بپزد (در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه می‌کنیم).

لپه را با دو لیوان آب می‌جوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش می‌ریزیم (با این کار نفخ لپه گرفته می‌شود) و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک می‌گذاریم تا بپزد.

برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده‌ایم در آب جوش می‌ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می‌کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می‌ریزیم (دلیل این کار این است که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد).

در قابلمه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. در کاسه‌ای ماست و زعفران دم کرده و زردهٔ تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه می‌ریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود). بقیه برنج را روی آن ریخته و دم می‌کنیم.

کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می‌کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار می‌گذاریم.

بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می‌ریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریباً زعفرانی است.

هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می‌ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می‌ریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزئین کرد.

نکات تکمیلی در مورد مانی پلو

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.

مانی پلو را می‌توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه سالاد کلم قرمز و انار

فراشپز- سالاد کلم قرمز و انار یکی از سالادهای خوشمزه بسیار آسان است که می‌تواند…

7 دقیقه ago

طرز تهیه ساندویچ پولدبیف رستورانی، خوشمزه‌ترین ساندویچ گوشتی که تابه‌حال خورده‌اید!

فراشپز- ساندویچ پولدبیف یکی از انواع ساندویچ‌های گوشت رستورانی بسیار خوشمزه است که از ترکیب…

37 دقیقه ago

طرز تهیه پلو مخلوط عربی

فراشپز- پلو مخلوط عربی یکی از انواع پلوهای مخلوط خوشمزه است که از ترکیب پلو…

1 ساعت ago

خورش کرفس قرمز؛ متفاوت و خوشمزه

فراشپز- خورش کرفس قرمز نوعی روش پخت خورش کرفس است که با رب گوجه فرنگی…

2 ساعت ago

خورش ترشی قرمه، غذای اصیل و خوشمزه آذربایجان

فراشپز- خورش ترشی قیمه یکی از انواع غذاهای اصیل و سنتی استان آذربایجان است که…

2 ساعت ago

با سیب، به و هویج یک مربای مخلوط خوشمزه درست کنید

فراشپز- مربای میوه‌های مخلوط یکی از انواع خوشمزه مربا است که به دلیل ترکیب میوه…

3 ساعت ago