فراشپز- مربا یکی از شیرینیجاتی است که برای صبحانه و عصرانه مورد استفاده قرار میگیرد. مربا معمولا از میوههای مختلف تهیه میشود. مربای گل قند، از ترکیب گل محمدی و قند یا شکر یا عسل تهیه میشود که به مدت ۴۰ روز زمان لازم دارد تا به عمل آید. این مربا بسیار خوشمزه و خوش عطر است و میتوان به مدت طولانی آن را تهیه و مصرف نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای گل قند در ادامه با ما همراه باشید.
گل محمدی نیم کیلو
قند ۱ کیلو
پودر زنجبیل و دارچین به مقدار لازم
پودر میخک و هل به مقدار لازم
شهد به مقدار لازم
برای تهیه مربای خوشمزه و خوشرنگ گل قند در ابتدای کار، گل محمدی را پاک کرده و گل برگهای آن را از هم جدا میکنیم. قند راهم درون هاون ریخته و میکوبیم تا کمی ریزتر شود. سپس گل برگها را هم اضافه کرده و با قندها میکوبیم.
در این مرحله مخلوط کوبیده شده را درون یک شیشه مناسب میریزیم که دارای دهانهای باز باشد. در ادامه لابه لای آن را پودر زنجبیل و دارچین و میخک و خل میریزیم. سپس با ته گوشت کوب آن را فشار داده تا فشرده شود.
درب شیشه را بسته و به مدت ۴۰ روز جلوی نور مستقیم خورشید قرار میدهیم. سپس به یخچال منتقل کرده و حدود یک الی دو سال میتوان در یخچال نگه داری کرد. هر موقع که خواستیم مربای گل درست کنیم. مقداری شهد با آب و شکر آماده میکنیم.
وقتی به قوام آمد چند قاشق از گل قند را درون شهد ریخته و میگذاریم مدتی بجوشد. سپس کمی جوهر لیمو و کمی گردو خرد شده اضافه میکنیم و از روی حرارت بر میداریم. مربای گل قند ما آماده است و میتوان در یک شیشه در دار ریخت و نگه داری کرد.
میتوان گل قند را با شکر آماده کرد برای این کار میزان شکر به ازای نیم کیلو گل محمدی، نیم کیلو شکر است؛ که با دست خوب مخلوط میکنیم به طوری که گلها کمی له شود. بعد مانند مراحل قبل درون شیشه ریخته و ادامه کار را انجام میدهیم.
در صورت تمایل میتوان به جای شکر و قند از عسل استفاده کرد که بسیار پر خاصیت است و میتوان ۴ سال آن را در یخچال نگه داشت. توصیه میشود از گلهای آذربایجان استفاده شود، چون نسبت به گلهای دیگر تلخی کم تری دارد.
منبع: چی شی
فراشپز- کیک کوکی شکلاتی نوعی کیک بسیار خوشمزه و مجلسی است که با خمیر کوکی…
فراشپز- موساکا نوعی غذای مشهور بینالمللی است که از ترکیب بادمجان، سیب زمینی، گوشت یا…
فراشپز- برای آمادهسازی املت کنگر، ابتدا کنگر تازه را تمیز کنید، پس از شستن آن…
فراشپز- برای آماده سازی کیک گوجه سبز، ابتدا تخممرغها را با شکر حسابی هم بزنید…
فراشپز- تارت ماست یکی از دسرهای خوشمزه و سالمی است که میتواند به عنوان یک…
فراشپز- سالاد تبوله یکی از معروفترین و پرطرفدارترین سالادهای خاورمیانهای است که اصالت آن به…