فراشپز- اسم این غذا مشت بادمجان است. هم با پلو سرو میشود و هم نان! و خب برای ما ایرانیها خوردن اینچنین غذایی در کنار پلو جذابیت دیگری دارد!
«غذا بادمجون داشته باشه، شیرازی هم باشه! دیگه چه شود!» یکی از غذاهای اصیل استان فارس پیش روی شماست. ترکیبی فوقالعاده از بادمجان و گوشت قرمز و گوجه فرنگی! عطر و طعم آن خیلی دوست داشتنی و فوقالعاده است و قطعا از امتحان کردن آن (اگر تا به حال نخوردهاید) پشیمان نخواهید شد.
اسم این غذا مشت بادمجان است. هم با پلو سرو میشود و هم نان! و خب برای ما ایرانیها خوردن اینچنین غذایی در کنار پلو جذابیت دیگری دارد! پس دلتان را بسپارید به این خطوط و در اولین فرصت به سراغ این غذای خوشمزهی شیرازی بروید.
آمادهاید؟
پیاز را رنده کنید و مقداری آن را فشار بدهید که آب آن کمی گرفته شود. لازم نیست خشک خشک بشود. آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را به همراه گوشت چرخکرده به پیاز اضافه کنید و تا جان در بدن دارید ورز بدهید! شوخی کردم! در حد تمام کبابهای تابهای یا قلقلی آن را مشت و مال بدهید!
از مواد گوشتی گردوهای درشتی درست کنید و آنها را در مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله اول کار شما تمام شد. خدا قوت!
بادمجانها را که حتما هنگام خرید در اندازههای یکسانشان دقت به خرج دادهاید پوست بگیرید. بهتر است بادمجان درسته باشد که مجلسیتر بشود! در مقداری آب و نمک بگذارید و بعد از ده دقیقه آن را بشویید و آبکش کنید. بادمجانها را هم در روغن سرخ کنید و دیگر با این بخش هم خداحافظی کنید!
حالا وقتی خلالی کردن پیاز دوم است! در مقداری روغن خلالها را تفت بدهید. لازم نیست خیلی سرخ بشود در حدی که رنگ پیاز عوض شود و بافت آن کمی نرمتر به نظر بیاید کافی است. گوجهها را به صورت حلقهای روی پیاز بچینید و بادمجانهای سرخ شده را هم روی گوجهها سوار کنید! نوبت گوشت قلقلیهای آماده شده است که توی ظرف بنشینند!
در یک تابه روغن کمی بریزید. رب را مقداری تفت بدهید تا رنگ باز کند. به آن یک استکان آب اضافه کرده و هم بزنید. این سس را روی تمام مواد گوشت و بادمجان بریزید و اجازه بدهید با حرارت کم بپزد. این مرحله آخر زیاد طولانی نخواهد بود، چون تمام مواد تقریبا پخته هستند فقط گوجهها کمی نرم بشوند و طعم مواد با هم ترکیب شود کافی است.
یک کتهی فرد اعلا هم بپزید. یا نه، یک برنج آبکش کنید و ته دیگ نان یا سیب زمینی هم درست کرده و در کنار این غذای بی نظیر طعمی منحصر به فرد را به جان و دلتان ببخشید. نوش جان
منبع: برترین ها
فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذاهای مختلف بهتر است؟…
فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…
فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستانها رشد میکند و طعم ترشی…
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
View Comments
این غذای اصیل تبریز هست.
مال شیرازیها کشک بادمجون هست که اصلا خوردنی نیست.
در شیراز فقط سالاد شیرازی و آش و چنجه اصیل و خوشمزه هست بقیه از تبریز رفته اونجا.
از انواع چلوکباب و سنگگ و خورشت گرفته تا انواع شیرینی و ...
سلام
دوست عزیز
فرمایش شما کاملاً درسته. این غذا اصلا مال شیراز نیست. شاید در برخی مناطق استان فارس طبخ بشه، ولی شیرازی نیست. با توجه به اینکه شما گفتین غذای تبریزی هست، احتمالاً این غذا مربوط به ترکها و قشقاییهای استان فارس میتونه باشه.
ضمناً کشک و بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی و خوشمزهای هست که فکر کنم متأسفانه شما نوع طبخ بیکیفیتش رو تجربه کردین.