فراشپز- نان شامی معروف مازندرانیها میان وعده ای نیست که هر کسی بتواند راحت از آن بگذرد. پختن این نوع نان خوش طعم و بو در روزهای ماه مبارک رمضان از رسوم قدیمی اهالی مهربان و خوش دستپخت این خطه از کشورمان است.
نان شامی معروف مازندرانی ها میان وعدهای نیست که هر کسی بتواند راحت از آن بگذرد. پختن این نوع نان خوش طعم و بو در روزهای ماه مبارک رمضان از رسوم قدیمی اهالی مهربان و خوش دستپخت این خطه از کشورمان است. مادربزرگهای مازندرانی بدون فر و همزنهای برقی امروزی کاری می کردهاند کارستان. در ادامه روش پخت این نان سنتی به روش مادربزرگ ها را برایتان آوردهایم.
تخم مرغ دو عدد
شکر نصف پیمانه
آرد یک پیمانه
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
وانیل یک قاشق مربا خوری
ماست دو سوم پیمانه
پودر گردو یک قاشق غذاخوری
پورد هل و دارچین به مقدار لازم
گلاب یک قاشق غذاخوری
دو عدد تخم مرغ، نصف پیمانه شکر و ماست و وانیل را با هم مخلوط کنید. این مواد را به قدری هم بزنید تا یکدست شود. پودر گردو، هل، دارچین و گلاب را در ظرفی دیگر مخلوط کنید و آرام آرام در حال هم زدن به مواد اصلی اضافه کنید. مواد اصلی نه باید سفت باشد نه شل و رقیق.
در این مرحله یک پیمانه آرد و بکینگ پودر را به مواد اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا بافت آن یک دست شود. داخل تابه روغن بریزید و با کمک یک قاشق سوپ خوری مقداری از مواد را داخل تابه بریزید و این کار را مانند سرخ کردن شامی ادامه دهید. بعد از طلایی رنگ شدن نان شامی را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
بهتر است این نان شامی ها را به صورت نیمه گرم شده سرو کنید. برای تزیین آن از پودر پسته و سس کاکائو و پودر گردو استفاده کنید. نوش جان.
منبع: ایرنا
فراشپز- برای حفظ طعم و رنگ سبزیجات در آشپزی از تکنیکهای فراوانی استفاده میشود که…
فراشپز- اگر علاقهمند به دستورهای جدید آشپزی هستید، در این بخش یا طرز تهیه پاستا…
فراشپز- چیپس خرمالو؛ یکی از تنقلات بسیار ساده و خوشمزه است که میتوانید در فصل…
فراشپز- هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درجشده روی بستهبندی توجه کنید. اگر روی برچسب…
فراشپز- ماه رمضان با تمام ویژگیهای روحانی و معنوی خود، همواره با یک ویژگی دیگر…
فراشپز- ماه رمضان فرصتی است برای نزدیکتر شدن به معنویات و بازنگری در روزمرگیها، اما…