آشپزی

نان شامی به روش مادربزرگ‌های مازندرانی

فراشپز- نان شامی معروف مازندرانی‌ها میان وعده ای نیست که هر کسی بتواند راحت از آن بگذرد. پختن این نوع نان خوش طعم و بو در روزهای ماه مبارک رمضان از رسوم قدیمی اهالی مهربان و خوش دستپخت این خطه از کشورمان است.

نان شامی معروف مازندرانی ها میان وعده‌ای نیست که هر کسی بتواند راحت از آن بگذرد. پختن این نوع نان خوش طعم و بو در روزهای ماه مبارک رمضان از رسوم قدیمی اهالی مهربان و خوش دستپخت این خطه از کشورمان است. مادربزرگ‌های مازندرانی بدون فر و همزن‌های برقی امروزی کاری می کرده‌اند کارستان. در ادامه روش پخت این نان سنتی به روش مادربزرگ ها را برای‌تان آورده‌ایم.

***مواد لازم

تخم مرغ دو عدد

شکر نصف پیمانه

آرد یک پیمانه

بکینگ پودر یک قاشق چایخوری

وانیل یک قاشق مربا خوری

ماست دو سوم پیمانه

پودر گردو یک قاشق غذاخوری

پورد هل و دارچین به مقدار لازم

گلاب یک قاشق غذاخوری

*** طرز تهیه

دو عدد تخم مرغ، نصف پیمانه شکر و ماست و وانیل را با هم مخلوط کنید. این مواد را به قدری هم بزنید تا یکدست شود. پودر گردو، هل، دارچین و گلاب را در ظرفی دیگر مخلوط کنید و آرام آرام در حال هم زدن به مواد اصلی اضافه کنید. مواد اصلی نه باید سفت باشد نه شل و رقیق.

در این مرحله یک پیمانه آرد و بکینگ پودر را به مواد اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا بافت آن یک دست شود. داخل تابه روغن بریزید و با کمک یک قاشق سوپ خوری مقداری از مواد را داخل تابه بریزید و این کار را مانند سرخ کردن شامی ادامه دهید. بعد از طلایی رنگ شدن نان شامی را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

*** نکته آخر

بهتر است این نان شامی ها را به صورت نیمه گرم شده سرو کنید. برای تزیین آن از پودر پسته و سس کاکائو و پودر گردو استفاده کنید. نوش جان.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

دویماج؛ عصرانه لذیذ آذری‌ها

فراشپز- دویماج یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. اهالی تبریز، میانه و اردبیل…

23 دقیقه ago

دستور تهیه کیک اکلز؛ کلوچه‌ای پر از کشمش

فراشپز- کیک اکلز بیشتر شبیه کلوچه است تا کیک ، کلوچه‌ای که داخلش را با…

53 دقیقه ago

طرز تهیه نان چای قزوین اصیل و سنتی به 2 روش

فراشپز- نان چای شیرینی سنتی قزوین، جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل…

1 ساعت ago

دسر زعفرانی؛ دسر ساده پذیرایی برای ایام عید نوروز

فراشپز- دسر زعفرانی یکی از انواع دسر ایرانی است که طعم خوبی دارد. مواد این…

2 ساعت ago

طعم باورنکردنی شاورما، لقمه‌ی لذیذ لبنانی در کنار سالاد فتوش

فراشپز- بسیاری از رستوران‌های بین‌المللی تهران هم این غذا را سرو می‌کنند؛ اما طعم‌های خانگی…

2 ساعت ago

طرز تهیه خورشت قرمه‌سبزی؛ غذایی که عاشقان زیادی دارد

فراشپز- قرمه‌سبزی همیشه از آن غذاهایی است که هرکسی ادعا می‌کند بهترین نوعش را درست…

3 ساعت ago