نان لوکی؛ صبحانه خوشمزه و مقوی آستارا

نان لوکی یکی از نان‌های مشهور استان گیلان و شهر آستارا است که به صورت گرم و برای وعده صبحانه سرو می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است.

به گزارش فرارو، صبحانه یکی از مهمترین وعده‌های غذایی است که متخصصان تغذیه همواره بر آن تاکید دارند و وعده‌ای است که هرگز نباید از آن صرف نظر کرد. صبحانه به خصوص برای کودکان و بچه‌های مدرسه‌ای بسیار وعده مهمی است و نقش پررنگی در فرآیند یادگیری و آموزش دارد. دغدغه بسیاری از پدر و مادر‌ها همیشه همین صبحانه خوردن بچه‌ها است. کودکان معمولا غذا‌های هیجان انگیز با ظاهر زیبا را بیشتر دوست دارند و بچه‌های مدرسه‌ای هنگام صبح اشتهایی برای خوردن نان و پنیر و مربا و یا انواع املت و صبحانه‌های گرم را ندارند.

در این میان صبحانه‌های اصیل و محلی بسیار مقوی هستند که نسبت به غذا‌های سرشار از مواد افزودنی و فراوری شده امروزی، بسیار سالم و پرخاصیت‌اند. لوکی نوعی نان محلی شمالی است که اصالت آن به شهر آستارا برمی‌گردد و تقریبا شبیه به نان کولی بیج است با این تفاوت که با آرد برنج و کره و تخم مرغ تهیه می‌شود. اگر دوست دارید این صبحانه خوشمزه و محلی را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

آرد برنج: ۲ لیوان (۲۵۰ گرم)

کره: ۳۰ گرم

شیر: ۱ لیوان (۲۳۰ میلی لیتر)

تخم مرغ: ۱ عدد

زردچوبه: ۲ قاشق چای‌خوری

بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک: نوک قاشق چایخوری

روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم

پودر قند: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این صبحانه خوشمزه ابتدا آرد برنج را همراه با کره که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه مناسب بریزید و هم بزنید تا کره داخل آرد باز شود، سپس زردچوبه بریزید و دوباره هم بزنید. در این مرحله شیر را کم کم به مواد اضافه کنید و با قاشق یا لیسک فوری هم بزنید تا آرد کاملا حل شود و خمیر شل و یکدستی شکل بگیرد. حالا روی ظرف را با کیسه نایلونی بپوشانید و ظرف را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، بگینگ‌پودر، نمک و تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید.

داخل یک ماهی تابه نچسب مقداری روغن بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس خمیر لوکی را به صورت کامل داخل ماهی تابه پهن کنید. درب ماهی تابه را ببندید و صبر کنید تا یک طرف لوکی کاملا سرخ و طلایی شود، سپس با کمک یک سینی لوکی را برگردانید تا طرف دیگرش هم طلایی شود. لوکی آماده را داخل ظرف سرو برگردانید و روی آن مقداری پودر قند الک کنید. حالا لوکی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

16 ساعت ago

طرز تهیه کوکو عدس به دو روش متفاوت

فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…

16 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما مرغ به سبک رستوران

فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…

16 ساعت ago

آیا چای سبز واقعا موجب لاغری می‌شود؟، منع مصرف چای سبز برای این افراد

فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…

16 ساعت ago

برای سلامت روده‌هایتان این میوه‌ها و سبزیجات را بخورید

فراشپز- از زمان‌های قدیم، درباره فواید بی‌شمار خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…

16 ساعت ago

موز با شیر: آیا برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟ + طرز تهیه شیرموز سالم

فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…

16 ساعت ago