نان لوکی؛ صبحانه خوشمزه و مقوی آستارا

نان لوکی یکی از نان‌های مشهور استان گیلان و شهر آستارا است که به صورت گرم و برای وعده صبحانه سرو می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است.

به گزارش فرارو، صبحانه یکی از مهمترین وعده‌های غذایی است که متخصصان تغذیه همواره بر آن تاکید دارند و وعده‌ای است که هرگز نباید از آن صرف نظر کرد. صبحانه به خصوص برای کودکان و بچه‌های مدرسه‌ای بسیار وعده مهمی است و نقش پررنگی در فرآیند یادگیری و آموزش دارد. دغدغه بسیاری از پدر و مادر‌ها همیشه همین صبحانه خوردن بچه‌ها است. کودکان معمولا غذا‌های هیجان انگیز با ظاهر زیبا را بیشتر دوست دارند و بچه‌های مدرسه‌ای هنگام صبح اشتهایی برای خوردن نان و پنیر و مربا و یا انواع املت و صبحانه‌های گرم را ندارند.

در این میان صبحانه‌های اصیل و محلی بسیار مقوی هستند که نسبت به غذا‌های سرشار از مواد افزودنی و فراوری شده امروزی، بسیار سالم و پرخاصیت‌اند. لوکی نوعی نان محلی شمالی است که اصالت آن به شهر آستارا برمی‌گردد و تقریبا شبیه به نان کولی بیج است با این تفاوت که با آرد برنج و کره و تخم مرغ تهیه می‌شود. اگر دوست دارید این صبحانه خوشمزه و محلی را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

آرد برنج: ۲ لیوان (۲۵۰ گرم)

کره: ۳۰ گرم

شیر: ۱ لیوان (۲۳۰ میلی لیتر)

تخم مرغ: ۱ عدد

زردچوبه: ۲ قاشق چای‌خوری

بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک: نوک قاشق چایخوری

روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم

پودر قند: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این صبحانه خوشمزه ابتدا آرد برنج را همراه با کره که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه مناسب بریزید و هم بزنید تا کره داخل آرد باز شود، سپس زردچوبه بریزید و دوباره هم بزنید. در این مرحله شیر را کم کم به مواد اضافه کنید و با قاشق یا لیسک فوری هم بزنید تا آرد کاملا حل شود و خمیر شل و یکدستی شکل بگیرد. حالا روی ظرف را با کیسه نایلونی بپوشانید و ظرف را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، بگینگ‌پودر، نمک و تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید.

داخل یک ماهی تابه نچسب مقداری روغن بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس خمیر لوکی را به صورت کامل داخل ماهی تابه پهن کنید. درب ماهی تابه را ببندید و صبر کنید تا یک طرف لوکی کاملا سرخ و طلایی شود، سپس با کمک یک سینی لوکی را برگردانید تا طرف دیگرش هم طلایی شود. لوکی آماده را داخل ظرف سرو برگردانید و روی آن مقداری پودر قند الک کنید. حالا لوکی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.

فراشپز

Recent Posts

غذاهای سریع برای مهمانی‌های ناگهانی

فراشپز- همه ما آن روزها را تجربه کرده‌ایم؛ زمانی که ناگهان تماس می‌گیریم یا پیامی…

9 ساعت ago

«نوتلا» را با روش‌های ساده رژیمی درست کن

فراشپز- نوتلا یکی از محبوب‌ترین کرم‌های شکلاتی در جهان است که بسیاری از ما عاشق…

11 ساعت ago

طرز تهیه رئیس بادام زمینی، شیرینی آمریکایی ساده و خوشمزه

فراشپز-رئیس بادام زمینی؛ یکی از تنقلات بسیار خوشمزه در آمریکا می باشد این فنجان ها…

11 ساعت ago

طرز تهیه ذرت پلو؛ طعم لذیذ و عطر بی‌نظیر

فراشپز- ذرت پلو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است. این…

12 ساعت ago

طرز تهیه سوپ پیاز ضد حساسیت

فراشپز- با شروع فصل بهار، تعداد زیادی از افراد به آلرژی فصلی مبتلا می شوند.…

15 ساعت ago

غذاهای ساده‌ای که در کمتر از ۲۰ دقیقه آماده می‌شوند

فراشپز- زندگی پرشتاب امروزی، فرصت زیادی برای آشپزی مفصل باقی نمی‌گذارد. بسیاری از افراد، به‌ویژه…

16 ساعت ago