آشپزی

نوزینه؛ دسر ترکی خوشمزه و مقوی

فراشپز- دسر نوزینه یک دسر خانگی بسیار خوشمزه است که بافتی شبیه کیک، اما منسجم‌تر دارد و با استفاده از شربت و شیره انگور، مرطوب می‌شود. این دسر خانگی بسیار خوشمزه است و با وجود شیره انگور و گردو بسیار مقوی و مفید است. این دسر را می‌توان در ظروف تک نفره تهیه و در جشن‌های تولد یا مهمانی‌ها سرو نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دسر نوزینه در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم دسر نوزینه

کره نرم شده ۱۵۰ گرم

روغن مایع ۱ استکان

ارده ۱ لیوان

شیر ۱ لیوان

سرکه ۱ قاشق غذا خوری

آرد چهار و نیم لیوان

بکینگ پودر ۱ بسته

گردو درشت یک و نیم فنجان

آب ۳ لیوان

شکر دو و نیم لیوان

آبلمیو ۴ قطره

شیره انگور ۱ استکان

طرز تهیه دسر نوزینه

مرحله اول

برای تهیه دسر خوشمزه نوزینه در ابتدای کار، یک قابلمه برداشته و شکر و آب را درون آن می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا بجوش آید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا بجوشد.

مرحله دوم

آبلیمو و شیره انگور را اضافه کرده و شعله را خاموش می‌کنیم و می‌گذاریم تا از دما بیفتد. کره را نیم ساعت زودتر از یخچال خارج می‌کنیم تا نرم شود. درون یک کاسه می‌ریزیم. روغن و ارده و شیر و سرکه را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم

سپس به خوبی هم می‌زنیم تا یکدست شود. آرد را هم به آن اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم. در آخر گردو و بکینگ پودر را اضافه کرده و هم می‌زنیم تا یکدست شود و یک خمیر نرمی بدست آید. ظرف پیرکسی را چرب می‌کنیم.

مرحله چهارم

سپس خمیر را درون قالب می‌ریزیم و کف آن را صاف می‌کنیم. سپس با چنگال روی خمیر را خط می‌کشیم و آن را درون فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده‌ایم، قرار می‌دهیم و به مدت ۵۰ تا ۵۵ دقیقه با کنترل کردن مداوم می‌گذاریم تا بپزد.

مرحله پنجم

بعد از این که پخته شد، از فر خارج کرده و صبر می‌کنیم تا از دما بیفتد. کمی که دمای اولیه آن کم شد، شربت سرد را روی دسر می‌ریزیم و با سلیقه تزیین می‌کنیم. این دسر را می‌توان برش زد و در همان ظرف سرو نمود.

منبع: چی شی

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

2 دقیقه ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

31 دقیقه ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

2 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

2 ساعت ago

طرز تهیه شور گوجه سبز؛ یکی از خوشمزه ترین چاشنی‌ها

فراشپز- گوجه سبز از جمله میوه‌هایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…

11 ساعت ago

رانی سیب خانگی: نوشیدنی خوشمزه و سالم برای تمامی فصل‌ها

فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنی‌های خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…

12 ساعت ago